יש פה טייסים?

יש פה טייסים?

-אם כן אז אני מעוניין לדבר עם מישהו כי אני ממש לא יודע כלום על מה שמצפה לי בקורס טייס. אני רוצה לדעת איפה החלקים הקשים, באיזה שלבים נושרים הכי הרבה, מה הם התנאים בכל שלב ומה החוויות מהקורס. מעניין אותי מאד אם הזמן בקורס זז לאט או מהר, אם זה נראה כמו שנים או כמו חודשים... כמו כן בקשר לטירונות - איך היא? בעיקר ביחס לגיבוש טיס, לדעתי הוא היה די קשה מבחינה מנטלית ואני רוצה לדעת איזה חלקים בקורס יהיו עוד יותר קשים ואיך להתכונן. בתודה מראש, דוד. ICQ: 12434788

jedi knight

New member
לגבי טירונות ושלב השבי

הטירונות בטיס היא 03 שעורכת חודשים ואחד השלבים הכי הקשים בקורס טיס הוא שלב השבי שבו שמים אותך בתנאי שבי ובשלב הזה נושרים הכי הרבה תתכונן לעמוד בתנאי שבי

עוד לא שמעתי על שלב כזה

ואם באמת יש כזה שלב הייתי יודע עליו... אלא אם כן זה לא שלב ממיין, מה שהכרחי על מנת ששלב כזה ישאר בגדר סוד. עד הגיבוש חייתי בהרגשה שכל חוויה חדשה שאני עובר מתקבלת על ידי כברכה, ומעניקה לי עוד כישורים וניסיון. ואילו בגיבוש ברגע של חולשה הגעתי למצב ששאלתי את עצמי ``מה אתה עושה פה?! למה אתה צריך את כל הכאב ראש הזה?``. ההרגשה הזאת שברגע קשה כמעט התקפלתי גרמה לי לחשוש מקורס הטיס, היא הציבה אותי בפעם הראשונה בהרבה זמן מול הצד החלש שבי, שלא ציפיתי לפגוש שוב. עכשיו מחכה לי קורס שבחלקו יהיה עוד יותר קשה, ואני פוחד שמה שלא מנע בעדי לעבור את הגיבוש, כן ימנע בעדי לעבור את הקורס. איך עלי להתכונן?

שבוע שבי...בטח!!!

צר לי לספר לך אך שבוע שבי קיים. כשמו מדובר על שבוע שבו מוחזקים הקורסיסטים המסכנים בתנאי שבי. אך אל פחד... במהלך שבוע השבי צופה עליך רופא צבאי 24 שעות ביממה. בקשר לקורס, מהנסיון האישי הרב שאין לי, אבל מהכרות עם כמה אנשים שעשו את זה, ההמלצה שלי אליך היא לשנות גישה. הקורס מתמקד ברובו בלימודים עיוניים וזה החלק הבעייתי בו, ואין בין הגיבוש לקורס כמעט שום קשר מהותי מבחינת הקשיים שאתה צפוי להתקל בהם. בהצלחה...

למעלה