יש פה גם חברה

Moon rise girl

New member
חילונים שומרי מצוות?

אולי באמת ההשתלבות של הדתלשים בעולם החילוני היא קלה יותר, אולי באמת עולם המושגים של הדתלשים מורכב גם מעולם המושגים של העולם החילוני, אבל להגדיר דתיים כחילונים שומרי מצוות בגלל שחלקם נוסעים לטיולים במזרח אחרי הצבא או כי הם רואים טלויזיה בבית זה מאוד מוזר בעיניי וגם לא נכון. אני, בתור דתלשית, שלא הייתה לה שום בעיה להתמודד עם ההשתלבות בעולם החילוני, שגם כשהייתי דתיה רוב החברים שלי לא היו דתיים כי איתם הסתדרתי הכי טוב, עדיין צריכה להתמודד עם המשפחה ועם עצמי כל דקה בערך. אבא שלי, למשל, למרות שהוא "רק" דתי - זרק לי בערך בכיתה י"ב, שמבחינתו, אם אני לובשת מכנסיים אני לא הבת שלו יותר. וזה בלי שדיבר בכלל על יציאה בשאלה, אלא על דתיה במכנסיים. לכן, חוץ מנושא ההשתלבות בעולם החילוני, אני חושבת שאין בכלל בסיס להנחה שלך, והיא די תמוהה בעיניי. אגב, לפי האנלוגיה שלך, גם חילוני שהופך להיות דתי הוא לא חוזר בתשובה אלא הופך לחילוני לשעבר?

חילוני שומרי מצוות!

תחברי את כל ה``אולי`` שכתבת ותגלי חילוני כי אצל חרדים ``איסור חמור לצפות במפלצת הטמאה הנקראת טלויזיה רח``ל`` אצל חרדים אין מצב שיהיו בקשר ובודאי לא חברות עם חילונים וכמו``כ אין מצב שילכו ל``ארץ הגילולים עם כל החולירות שנקראת הודו`` מה שאצל דתיים נקרא אהבה אצלם זה כרת מה שמותר אצל דתיים אצל חרדים זה יהרג ואל יעבור אז יוצא שדתיים הם דתיים עושים איך שבא להם אני גם מכיר חילונית שאביה אמר לה שאם תלך עם חולצת בטן היא לא ביתו לכן זה אומר שהוא דתי? ואפילו נעזוב את הענין הדתי אבל הענין התרבותי אין להם בעיות הם מסודרים אחלה יודעים את כל המקצועות בעוד שחרדים יודעים רק גמרא וצריכים לקרוע את התחת כדי להיות בעבודה מכובדת וכו` חילוני שנהיה דתי הוא אכן כמו חילוני רק שינה קצת אורח חיים לא יותר

Le Fay

New member
שטיפת המוח שעברת היתה מאד יסודית,

אבל האמת היא שלמגזר ממנו באת אין מונופול על דתיות (ועוד פחות מזה על היהדות). למעשה, מרבית היהודים יראי השם בתפוצות קודם להקמת המדינה, היו קרובים בסגנון דתיותם בהרבה אל הדתיים דהיום מאשר אל אוכלוסיית המוצא שלך.

אכן כך

ואם היית יודעת עוד על השטיפת מוח שעוברים החרדים היית מבינה את ההבדלים בינם לדתיים אצל חרדים חילונים הם פושעים מסוכנים לא פחות אני לא נכנס לשאלה מי יותר קרוב ליהדות זה לא מעניין אותי וגם נראה לי ברור שהחרדים אני מדבר על המציאות בשטח שאצל דתיים ההבדל היחיד זה שהם מחללים שבת ואצל חרדים זה מהפך לא נורמלי!

Le Fay

New member
תלוי אצל מי גדלת. יש כאן חרדל"שים

שהשתלבו בחברה חדשה (וביותר מאחת) בנינוחות מרשימה, ויש דתל"שים שאכלו (ועדיין אוכלים) מרורים. גם לאופי, לסביבה תומכת ולכושר העמידות האינדיבידואלי יש השפעה ניכרת על אופיו של תהליך היציאה בשאלה. ומכל מקום אינך יכול להעיד על מה שאינך מכיר אלא מפי השמועה.

Moon rise girl

New member
אפור בהיר הוא שחור!

הוא הרי לא לבן. אתה מביא קיצוניות מסויימת - זרם מסויים של חרדים (אני אישית מכירה חרדים שלא קוראים לטלויזיה מפלצת טמאה, אבל לא חשוב), ובעצם קובע שמי שלא נוהג כמותם הוא לא דתי - לכן הוא לא יכול לצאת בשאלה. דתיים לא "עושים איך שבא להם", ולפני שאתה עושה כאלה הכללות אני מציעה לך לקפוץ לבקר בישוב הדתי שגדלתי בו. תנסה להסתובב שם עם חברה ולדבר על אהבה ואז נדבר. לגבי זה שלחרדים יותר קשה להשתלב בעולם החילוני - הסכמתי איתך כבר, אבל זה לא אומר שמישהו פה יותר או פחות נחשב יוצא בשאלה, זה לא תואר של כבוד שצריך לסבול כמה שיותר בשביל לקבל אותו.

בענין המפלצת

הבאתי ציטוט ממכתב של רבנים גם אני לא שמעתי על טלויזיה מפלצת כי לא העיזו לדבר על זה ואפילו יש שלא יודעים מה זה טלויזיה עד שמגיעים לישיבה ששם נפתחים להכל אני עצמי זוכר שבשיעור א ישיבה קטנה (גיל 14) מישהו הסביר שם מה זה כבלים וכו` אבל לפני זה לא אני נזכר בבחור שאביו תפס אותו צופה בחדשות בבית חולים ונתן לו מכות רצח בכל הגוף בכל אופן הדתיים לאומיים שאני מכיר הם חילונים גמורים ששומרים רק על כמה סממנים כמו שבת תפילין וכדו` וגם זה בקושי וכי זה נחמד להם הסעודות שבת והמסורת ואפילו אם יותר מזה אבל הם לא עשו שום מפנה בודאי לא מהפך כשחזרו בשאלה ואם את מתעקשת לקבל את תואר הכבוד יוצאת בשאלה אז קבלי אפילו שזה לא מתאים לך זה בדיוק כמו שמסורתי שיפסיק לשמור מסורת יגיד שהוא יוצא בשאלה נס שאת לא מסורתית אחרת היית גונבת ממנו את התואר יוצא בשאלה למה לדעתך אין ארגון שמסייע ל``יוצאים בשאלה`` דתיים?

Moon rise girl

New member
איזה מקסים אתה,

ממש נחמד מצידך שהחלטת להעניק לי את התואר יוצאת בשאלה למרות שזה לא מגיע לי. מי היה מאמין שאגיע למעמד הזה. אתה לא יודע מה עברתי, אין לך מושג מה דתלשים אחרים עברו, אין לך שביב מושג מהו אורח חיים בקהילה דתית ואתה קובע קביעות מטופשות על סמך הכללות סתמיות ובורות. סיימתי להגיב לך, יום טוב.

uri80

New member
אבל יפה שבכלל התאמצת ../images/Emo13.gif

זה יותר ממה שאני הייתי טורח לעשות במקרה הזה.

אנילה1

New member
מון ויוצא בשאלה, אני קוראת את

הויכוח ביניכם. הוא בעיקר נסב על כמה מצוות כל אחד עושה או לא עושה. יש דבר אחד מהותי שלא עלה על הפרק. מה זה בכלל חילוני. את זה בכלל לא העלתם על דל שפתכם. חילוני הוא אדם שאלוהות היא לא מרכז ההויה שלו. כשחילוני מחליט לעשות משהו הוא לא חושב האם אלוהים יסכים או לא. הוא בכלל לא חושב עליו. לגביו אין בכלל דבר כזה. הוא עצמו לוקח אחריות על המעשים שלו. ואין לו בכלל דין וחשבון אל אף אחד רק אל עצמו. אם הצליח זה בגלל הכישורים שלו, ואם נכשל זה בגלל חוסר הכישורים שלו. ועכשיו תגידו לי מי מכם נעשה באמת חילוני? האם באמת זנחתם את מהות האלוהות? או שזה נשאר בתוככם. אם כן אז אתם עדיין דתיים לייט, או איך שתקראו לזה. חילוני אמיתי הוא אפיקורוס. כזה שהפסיק להאמין. כזה שבכלל אף פעם לא האמין. אז אם אתם לא יודעים איך זה לחיות כך מבלי לקבל זבגים על הראש על התנהגות לא יפה, אז איך תדעו מה זה בכלל חילוני?. יש חילוניים שמנשקים מזוזות בגלל עין הרע, לא בגלל הדת. יש המון חילוניים שעושים חגים וקוראים בהגדה ואומרים את המלים כמו שכתוב אבל בהחלט לא מאמינים. כי זאת מסורת וזה סיפור יפה לילדים וזה בגלל שכל עם ישראל עושה את זה, וזה משפחתי ועוד כל מיני דברים. אבל אין בזה שום סממן דתי לאדם חילוני. סתם סיפור יפה ומסורת יפה ושירים יפים. אז למה לא? חילוני רגיל שלא חושב על רוחניות או דת, בכלל לא מתלבט בשאלת האלוהות. כי הוא בכלל לא חושב על זה. האם הנקודה הזאת ברורה לכם? זאת נקודה מהותית. כולנו למדנו תנ"ך בבית הספר הממלכתי. מעט משנה ומעט גמרא בשביל לטעום את הפילפולים. אבל מעולם לא חשבנו על הצד הדתי. התנ"ך היה עבורינו ספר היסטוריה, ספר שירה, ספר פילוסופיה, ספרי נבואה. מה זה בכלל שייך לדת? זאת המיתולוגיה של עם ישראל. ובתור יהודיה חילונית עלי לדעת את המיתולוגיה שלנו. מה לא בסדר בזה? אולי אתם רוצים להגיד לי שאי אפשר ללמוד את התנ"ך וללמוד את התרבות היהודית מבלי להאמין? אז אומר לכם שאפשר ועוד איך. וזה אפילו מעניין בתור תרבות ולא בתור דת..

מותר לי

New member
לראות טלויזיה ולהיות חילוני

זה שני דברים שונים!!! לא כל הדתיים מעורבים בחברה החילונית, וטיול במזרח הרחוק לא הופך אותם אוטומטית לחילונים... יש להם סיגנון חיים שונה משל החרדים, כן, נו ו...? גם לליטאים יש סגנון שונה משל החסידים, וגם בין החסידויות יש הבדלים! אז תעשה טובה...

והפרדה בין המינים?

ביסודי למשל, ישיבות תיכוניות ואולפנות, 3 תפילות ביום במניין+הנחת תפילין, טיולי מוסר למיניהם, ישיבות הסדר, שירות לאומי, חצאיות, כובעים,ציציות, טוף נמאס לי להמשיך. לא ידעתי שגם החילונים ככה..

לא דיברתי על שינוי אורח חיים

כי אם כן כל אחד ששינה את מנהגיו הופך ל``יוצא בשאלה`` קטן גם אחד שבמקום לקום ב5 בבוקר קם ב7 הוא יוצא בשאלה לשיטתך כי שינה את אורח חייו... אני אמרתי שדתי שהפסיק לשמור מצוות זה כולה הפסיק להניח תפילין שינה אורח חיים וזה לא בעיה ולא אמור להיות קשה שבמקום להניח תפילין לא מניחים בשאר הדברים הוא מסתדר בסבבה יש לו אפילו חברים חילונים מהעבר הדתי אבל חרדי שיוצא בשאלה מגיע לעולם זר שאין לו בו אף שמץ של מושג אז בקשה..

babylon_a1

New member
בקצרה

לדתיים ולחרדלנקים לא תמיד יש רב אבל תמיד יש רב טלפוני או רב שאליו נגשים שצריך הם לא ילכו אליו בהכרח שהם ירצו לקנות בית אבל הם ילכו אליו בכל נושא שמתנגש באיזשהי צורה בדת (לצורך העניין דת=שולחן ערוך) זה משפיע על לבוש (פרוץ לא פרוץ שעטנז) אוכל (כשרות) תפילות,נזהרים מחברה מעורבת (עד כדי אבסורד) כבר לא מה שהיה פעם שמים גדר לגדר לגדר וכך זה מכפיל את עצמו בסידרה חשבונית ככול שעוברים הדורות שכחתי לרגע, פסח זה קטסטרופה בפני עצמה בחלק מהחברות נשמרים התפקידים המסורתיים של האישה והגבר הטלווזיה יצאה מזמן מהעולם של החרדנלקים (ברור שלא כולם אבל זה הולך וגדל) והעיתונים התחלפו בעיתונים שלהם המעבר לחיים בבועה גדל במיוחד בגלל ההתנתקות באופן מוזר הם שומרים באדיקות גודלה על כל הצומות (גם ילדות בנות 14) זה לא קיים למשל אצל חרדים (רק בחסידיות מסויימות, אני מדבר על תענית אסתר ועשרה בטבת למשל)

boten d

New member
איזה כיף להיות קטנוני...

"מכפיל את עצמו בסידרה חשבונית" - לא יכול להיות. הכפלה זה בסדרה הנדסית וגם אז לא את עצמו

admor

New member
יותר קל לפרק אטום מאשר דעה קדומה

מכיר את החתימה הזאת? אז למה אתה מתאמץ?

למעלה