הרהורים
אתה מוכן לשלם כסף (זו הנחתי) בכדי לרכוש בירות לצורך מכירתן לבאי הפאב. זה מצב עניינים נורמלי ובו בדרך כלל החברות מגיעות אלייך ומבקשות למכור לך את מרכולתן (שהרי, ככל הידוע לי, ככה הן מכניסות כסף). מהניסיון שלי, לרוב הנציגים של החברות הללו מציקים לך וכמעט מתחננים שתקנה מהם. לפי מה שאתה מתאר, אתה מבקש לרכוש והן מתחמקות והנימוקים לא נראים לך. השאלה היא מהם הנימוקים ומהי הסיבה האמיתית: 1. יכול להיות שזה פאב שהמיתוג שלו לא מתאים לחברה כזו או אחרת. נאמר, בירת פרימיום באיזה קרוואן עם קהל של חיילים. ע"ע התדמית שאתה מנסה לבנות. 2. יכול להיות שאתה לא מתאים להם כלקוח, מבחינת תנאי תשלום, אשראי או ניסיון-עבר. קורה שמבררים ואז מבינים עם מי יש עסק. 3. יכול להיות שאתה עובד עם המתחרים שלהם, והם רוצים "להעניש" אותך ו/או להעביר אותך לשורותיהם (פה כבר מדובר בעבירה על החוק). 4. יכול להיות שקשה לספק לך כי אתה נמצא באיזה חור בסוף קו האספקה שלהם, ופשוט לא משתלם להם. 5. יכול להיות שהם מתנהגים כמו מרבית הספקים בישראל ולא מתאים להם להתאמץ. כשהם ייפלו וייעלמו אולי יירד להם האסימון. 6. יכול להיות שיש בעיה עם סוכן ספציפי, שלא מבין מה אתה רוצה / שהוא חדש בתפקיד / וכו'. 7. יכול להיות שהמתחרים שלך באיזור עושים לך בעיות. ועוד, ועוד. בעיקרון, חשוב שתעשה בירור ותבין איפה נמצאת הבעיה. בגדול, יש להם אינטרס לספק לך וככה הם מתפרנסים. אם בכל זאת הם בוחרים שלא לעבוד איתך אולי אפשר למצוא את המקור לבעיה, לפתור אותה ולהתקדם. אני יכול לספר לך, במאמר מוסגר, שהחברה שלי לא מוכרת למי שהיו איתו בעיות בעבר - לא אכפת לי אם לקוח אומר לי שישלם בעוד שנה, אבל מרגע שהוא לא עומד בתנאי התשלום הוא נכנס לרשימה האדומה (ככה ממש קוראים לה) והוא לא יקבל שירות/סחורה בעתיד. אני לא חולק את המידע הזה עם חברות אחרות, אבל זה עולם קטן וכולם יודעים הכל על כל העולם. עצתי - תן לחבר שלך להתקשר בשם פאב פיקטיבי במרחק שלושה רחובות ממך. פאב נורמטיבי ורגיל שרק רוצה לקנות חביות/בקבוקים...