יש פה אנשים

ציקהלה

New member
ביגלל זה יש לי MAC

אבל הנה יופי וואלה, עשיתי את כל זה, מה עם ריטלין? להשתמש אולי באיזה תרופה טיבעית?

ציקהלה

New member
וחוץ מזה

את נישמעת כמו סוג האנשים שמוכנים לתלות את עצמם בישביל הדעות שלהן, אני לא מוכן לעשות דבר כזה. לא רוצה לנסות להכנס לכלא ביגלל אה או דה, אני רוצה לסיים ללמוד רפואה לעשות כמה מיליונים וללכת לצלול עד סוף החיים שלי איפה שהו.... שונא להלחם על מלחמות שאין להם תכלית

AnnabeI Lee

New member
איך עתיד העולם שלך ומצבם של שאר

בני מינך היא מלחמה חסרת תכלית? כמה עוד תכלית אתה רוצה? אם אתה הולך להיות רופא כדי להרוויח כמה מיליונים, אז לא נראה שיש לך איזו אכפתיות לגבי האנשים שאותם אתה אמור לרפא, ואם ככה לא ממש הייתי רוצה שתנתח אותי. אם היה אכפת לך לא היית כל כך אדיש בנוגע לצורה שבה תאגידים מנצלים את רב אנשי העולם.

ציקהלה

New member
אני ינתח רק בישביל 30$אלף

ולא פחות מזה כי אני יהיה מנתח פלסטי, זה הופך אותי לאדם רע? לא זה לא הופך אותי לאדם רע. להיות רופא רע אני לא יהיה לא חושב ככה, יש דברים שעוברים בגנים, ואחד מהם זה החשיבה על המיקצוע. יש לי שכן עם סרטן בשלפוחית השתן בלי ביטוח חיים. אני משיג לו מורפיום ומזריק לו את זה לתוך השלפוחית (מה עוד איפשת לעשות בקשר לזה? כלום). אני חושב שאני עושה מספיק כדי לתת לעולם הזה ותמיד עשיתי מספיק. לא הולך להשקיע את כל החיים שלי לעזור לאנשים כי אני צריך לחיות קצת בעצמי

AnnabeI Lee

New member
אני לא חושבת שאתה בן אדם רע

(אחרי הכל הצעת לממן לי הפלה
) אני חושבת שיש סוג של אחריות חברתית שאתה לא מתכוון לאמץ וזה מעצבן/ מעציב אותי. אני לא חושבת שזה להשקיע את החיים בלעזור לאחרים, אלה בסך הכל שינויים די מינימליים. אתה שותה קפה בכל מקרה, אתה יכול פשוט לבקש את הקפה שנמכר בFair Trade. אתה קונה שמפו, תסתכל על הצד האחורי ותבדוק שהוא לא נוסה על בעלי חיים. אני אמנם חושבת שהדבר הנכון לעשות מצד כולנו הוא להתנגד לתאגידים ולסמכות כמה שיותר, אבל אני מקבלת את העובדה שיש לאנשים דעות שונות משלי בעיניין, לכן אני לא מצפה באמת שתצטרך לאירגון האנרכיסטי הקרוב לביתך, אבל אם יש שינויים קטנים שלא לוקחים ממך כלום, אז למה לא?

ציקהלה

New member
קפה= לפויה וימות מי שחושב אחרת :)

ואני ביכלל לא מתרחץ... (השמפו שלי לא מנוסה על בעלי חיים בכל מקרה) אבל מה זה משנה? הרי אני לא יכול בלי ריטלין... אז בצורה זאת או אחרת אני מעודד ניסויים על בעלי חיים אחרים

AnnabeI Lee

New member
קפה זה טעים אבל זה הורס לי את הבטן

אבל אמרנו בסדר תעשה מה שאתה חייב. אבל יש מיליוני דברים אחרים שאפשר לעשות ותאכלס לא לוקחים ממך כלום. זה שאתה חייב לתמוך בניסויים בבעלי חיים במשהו לא אומר שאתה אבוד. אתה חושב שלי לא יוצא לעשות דברים שהם נוגדים את האידיאולוגיה שלי? 80% מהבגדים שלי יוצרו בsweatshops, אבל עד כמה שאפשר אני מנסה לקנות בגדים שילדים בני 10 לא עונו בשבילם. וברור שמידי פעם אני אוכלת במקומות שהם תאגידים, אבל באופן כללי אני מנסה תמיד לקנות מעסקים קטנים...

AnnabeI Lee

New member
swearshops הם מחנות עבודה

שנמצאות בעיקר במדינות מתפתחות (מקסיקו, אינדונזיה, בנגלדש וכו') אבל גם באיזורים עניים של ערים כמו לוס אנג'לס. ברב מחנות העבודה האלה עובדים בעיקר נשים וילדים- הם עובדים המון המון שעות ביום (אם אני לא טועה הממוצע הוא 16) ומקבלים מעט מאוד כסף (זה ממש מסתכם בכמה סנטים ליום), והם מיצרים בגדים תיקים ונעליים. הרב המוחלט בהחלט של הבגדים בארון של כל אחד מאיתנו יוצר בsweatshops אבל יש חברות שלא משתמשות במחנות האלה: No Sweat http://nosweatapparel.com/ American Apparel http://www.americanapparel.net/ The New American Dream http://www.newdream.org/consumer/justiceclothing.html

AnnabeI Lee

New member
כמו שנאמר פה יש דברים שחייבים

לעשות אבל זה לא אומר שאי אפשר להתאמץ לשנות את השאר.

הממ... אוקיי...

הוא חייב לקחת תרופות שנוסו על בע"ח - זה שזה לא מוסרי, לא אומר שהוא יפסיק. אנשים אוהבים בשר - זה שזה לא מוסרי, לא אומר שהם יפסיקו. ג'ניפר לופז מטומטמת ועושה דווקא - זה שהיא לובשת פרוות וכל הקולקציית בגדים שלה זה פרוות - זה לא מוסרי. בינתיים היא לא מראה נכונות להפסיק. העולם הזה, ידידיי - הוא לא מוסרי. זה לא מוסרי לשלוח מחבלים מתאבדים לפוצץ אולמות אירועים או בתי מלון - אבל עדיין עושים את זה. לא מוסרי לשלוח ילדים בני 18 להילחם מלחמות מיותרות. אבל עושים את זה. לא את ולא אני נצליח לשנות את זה. ובהקשר לאנרכיזם- אולי אנרכיה היא האידיאולוגיה שהכי נגד שטיפות מוח, אבל מיסטר קליגולה לא יודע להעביר את המסרים האנרכיסטים שלו כראוי. ההודעות שלו מוקצנות, מעצבנות והשוק טריטמנט שהוא עושה עם הדעות שלו, ממש לא במקום. לי למשל, זה חורה ולא נעים לי לשמוע מישהו ישראלי שמדבר ככה על המדינה שלנו. מבחינתו, כשהחיילים שלנו מפוצצים בניינים ריקים, זה ממש טרור שלא משתווה לפעולות הקטנות שלהם נגדנו. וכשהם נוקטים בגישת המגה-פיגועים שלהם, זה סלף דיפנס. בול-פאקינג-שיט. זו צביעות לשמה, היפורקיטיות. מבחינתי קליגולה דוגל בשיטת "אין מה לעשות, שומדבר לא פועל לטובתינו - בואו נעשה בלאגן! יאיי!" גישה ילדותית, אם לומר את האמת, שאם האידיאולוגיה היא כזאת (ואני יודעת שהיא לא, הכוונה היא לא לבלאגן ואי-סדר), אז זה בזבוז זמן מבחינתי אפילו להתעמק בה מעבר לידע הבסיסי שכבר יש לי עליה.

AnnabeI Lee

New member
למה את חושבת שאי אפשר לשנות את זה?

תסתכלי על ההסטוריה- העולם משתנה. ג'ייק חברי האפרו-אמריקאי יכול לשבת איתי בחלק הקדמי של האוטובוס כי היה פעם מרטין לותר קינג אחד שאמר "Fuck the law, I'm going to change it" או לחילופין "I have a dream". והוא לא שוטף את הכלים והרצפה בבית שלי כי היה אברהם לינקולן (שהוא בן אדם אנושי לגמרי) החליט שיש גבול לכמה שאפשר לנצל אנשים, וביטל את העבדות בארצות הברית אפילו אם זה היה אומר לאבד את כל הדרום. בצרפת יש פרלמנט כי אנשים רגילים כמוני כמוך (אולי קצת פחות כמוני כמוך כי הם יכלו לדבר צרפתית- אבל נגיד כמו אמילי) החליטו שמונרכיה זה לא בשבילם. המלחמה בויאטנם נגמרה בגלל שאנשים מצאו כל דרך אפשרית להשתמט ואחרים יצאו לרחובות להפגין. זה באמת לא כזה רחוק וזר כמו שזה נראה.

אני מסכימה עם חלק מהדברים האלה...

אני באמת עושה מה שאני יכולה, אני לא אגוצטנרית (בעצם, חוטאת בזה לפעמים). יודעת שהצמחונות שלי אולי לא תשפיע, כי אני אדם יחיד (ולא יודעת בכלל כמה זמן זה יחזיק, בינתיים אני זורמת), אבל עושה את זה בשביל ההרגשה שלי. משתדלת שלא להשתמש בתכשירים שנוסו על בע"ח (אבל תמיד יש כמה יוצאי דופן...). ועם כל מה שאנחנו רוצים לשנות, אי אפשר לכפות את דעותינו על אחרים. אי אפשר לשכנע את כל אוכלי הבשר לעבור לתחליפים ואי אפשר להפסיק לגמרי את הניסויים בבע"ח. ולדעתי האנרכיה היא אידיאולגיה דיי טיפשית. זכותי לחשוב ככה, לא?

AnnabeI Lee

New member
למה שכנוע זה דבר רע?

זה לא ששוטפים לך את המוח. את בת אדם בעלת הגיון, את יכולה להחליט מה שאת רוצה, אני לא מבינה למה נראה לכם שמישהו מנסה לכפות משהו. בטח שאפשר לשכנע את אוכלי הבשר לעבור לתחליפים, מה שאת לא יכולה לעשות זה למנוע מהם בכח. אבל כל עוד את מתעסקת בטיעונים הגיוניים ובדרכים מוסריות מה רע בזה? זכותך לחשוב שאנרכיה היא אידיאולוגיה טיפשית, אבל תצטרכי לבנות טיעון כלשהו כדי לגרום למישהו לעצור שניה ולחשוב.

שמעתי את הטיעונים,

וזה לא שיכנע אותי
. אפשר לשכנע, ברור, אבל רובם יעשו פרצוף המום, יהנהנו בהבנה ויצקצקו את הלשון ואחרי שעתיים ידפקו ארוחת ביג מאק מוגדלת במקדונלד'ס. קראתי בפורום של צמחונות וקראתי פה הודעות על צמחונות וניסיונות לשכנע... וזה סתם עיצבן אותי הויכוחים האלה כי "וואלה, שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה". אבללללל צפיתי בחדשות וזה היה סתם להראות איך שוק הבשר משגשג שוב אחרי השנים שבהם היה חשש מהפרה המשוגעת (מין תשדיר פוזיטיבי כזה, מן גאווה לאומית). הראו איך הפרות היו אז ואיך הן היום. וראיתי את התנאים שבהם מגדלים את החיות ואיך מפטמים אותם וזה צרם לי. בזכות זה (תשדיר שבא להראות שלממשלה יש עוד דרך לעשות כסף {ובלי להכניס תגובות אנרכיסטיות לקטע הזה} ולייצא גם בשר) החלטתי שזה פשוט זוועה. אחרי ש18 שנים אכלתי בשר (וזה טעים, אין מה להגיד), החלטתי שאני רוצה להפסיק (אני גם לא אומרת "זהו, אני בחיים יותר לא אוכל בשר" כי דברים כמובן משתנים, אבל בינתיים אני לא אוכלת). אז רק כדי להראות לך שהויכוחים שלכם אז סתם היו מיותרים, כי אני בטוחה שזה לא שכנע אף אחד להפסיק לאכול בשר. אם את רוצה לשכנע אנשים, תשתדלי שהטיעונים שלך לא יהיו רחוקים מהמציאות. (כן, לחפש שמפו שלא נוסה על בעלי חיים זה קל... אפשר להתחיל בזה... אבל להתחיל לקנות בחנויות שילדי עבדות לא עבדו בשבילם - זה קצת מוגזם. או הקפה הזה שלא הבנתי מאיפה משיגים בכלל...) צריך להתחיל בקטנה, לא כולם יכולים להקריב כל כך הרבה, כמוך. ובקשר לאנרכיה, אני לא באה לשכנע אף אחד שזו אידיאולוגיה טיפשית. רק אמרתי לך מה דעתי עליה

AnnabeI Lee

New member
למה זה רחוק מהמציאות?

החברות האלה יגדלו אם אנשים יקנו מהם. אז אם אין משהו מאוד מסויים שאת מחפשת למה זה יותר הגיוני ללכת לחנות שכן משתמשת בSweatshops מאשר ללכת לחנות שלא? זה נראה לי הרבה פחות נוח להפסיק לאכול בשר מאשר לקנות בחנויות שונות. הרי במקרה של הבגדים את עדיין מקבלת את הבגד שרצית.

למעלה