יש עתיד???

mri10

New member
יש עתיד???

סקר עיתון 'הארץ' בפיקוחו של ד"ר קמיל פוקס שמתפרסם היום,קובע כי לו היו נערכות הבחירות היום,מפלגת 'יש עתיד' הייתה מקבלת 10 מנדטים,תשעה פחות מכפי שהיא שווה היום.

עוד קובע הסקר כי 75% מהציבור מאוכזבים מתפקודו של לפיד כשר אוצר.

מה חשב לעצמו יאיר לפני שהוא העמיד את עצמו לאמון הציבור??הלא הוא ראה את מפלגת 'שינוי' של אביו טומי שקמה ונפלה,הוא בטח זוכר אף את 'צומת' רפול,ואת 'קדימה' 'והגימלאים' אף אלו התאיידו אחרי הגשם הראשון.

אז במה הוא שונה??

בטח הוא אמר לעצמו 'אני לא כמו כולם' אני הרבה יותר שרמנטי ומבטיח,רהוט וורבלי,עם ג'ל בשער שלא היה לשום נציג ציבור בתולדות מדינת ישראל.,נו טוב,זה באמת דבר נשגב זה לא סתם ג'ל,זה גם ג'ל וגם בשער.עד כדי כך.הרי רבים מנבחרי הציבור קרחים באופן מביך,ואני חתיכת דוגמן,לא רק שלא נושר לי השער,ואיני נצרך לקומבינציות של תסרוקת כמו ביבי,אלא אפי' יש לי את היכולת להביא את השער לשיאים של טיפוח,אז הציבור יראה וישפוט.הרי הוא לא טיפש.

והציבור שבחר בו,מה הם חשבו??שיאיר יהיה כלכלן ביום אחד?!טוב תגידו שלא צריך להיות כלכלן,מספיק להעזר ביועץ כלכלי,אוקיי.אבל מה עם רוח המפקד??הרי צריך שיהיה מי שיתן את הטון,אז איך בדיוק איש בשנות ה-50 לחייו שאחז עט בידו,ודיבר מול הטלרפומטור,ברוב שנותיו המתבגרות.הולך להיות איש חזון ומעש,המביא מזור לעם היושב בציון.

אם אינני טועה אבא אבן אמר "אנשים ואומות נוטים לנהוג בחכמה רק לאחר שמיצו את שאר האלטרנטיבות"

יש לי עוד כמה תובנות בנושא,אבל לי אין כח לכתוב,ולכם אין כח לקרוא. כך שאנחנו בעצם די מתואמים.

סופ"ש רגוע. בגלגל"צ ואצל כל אחד ואחת מהחברים שלי כאן,אממ בעצם גם למי שלא חבר שלי.

סpap

New member
10 מנדטים זה לא מעט

10 מנדטים יכול להוות לשון מאזנים

(הכותב הינו מאוכזב לפיד)

סpap

New member
לא יודע

אני ימני
וחשבתי שגם יהיר לפיד ימני, אבל הוא לא
מעבר לכך שההתנהלות המגושמת שלו מול מעמד הביניים והזחיחות המעצבנת גרמו לי לסלוד ממנו
אולי אצביע לנפתלי בנט
אני אומר לעצמי,
אם לאכול את הלקרדה,
אז לפחות שהלקרדה תשקף את השקפתי הפוליטית

סpap

New member
זה פשוט טירוף לתת לפלסטינאים מדינה בשומרון

לי זה ברור שגם שם יעלה החמאס לשילטון
או איזה אירגון פונדמנטליסטי קיצוני דתי
פיתרון אני לא רואה ברקע
מה שכן אפשר לנתב את הכספים אחרת
לעניות דעתי כל ההפרטות דירדרו את המשק
מצאו גז בכמויות אדירות.
מישהו מהאזרחים יהנה מזה?
זיבי.

צלשלספק

New member
אמנם שאלת את פפו.

הצבעתי בנט, ונראה לי שאצביע לו שוב.

הייתי מגדיר את מפלגתו של לפיד יותר קונסנזוס כללי בכיוון מאשר ימין בהגדרה, ומכיוון שהציבור בארץ ממילא ברובו "ימני מתון עד מרכז", מה שהיה באתר של לפיד כאילו צוטט מנאום בר אילן של ביבי, שלא היה "ימני" בהגדרה, אלא יותר מכוון למרכז.

כן, כמו הרבה מפלגות מסוגה בעבר

הדבר המהותי ביותר במפלגה של לפיד היא ההתאמה למכנה הרחב ביותר.

goldy

New member
בנוסף מאפיין יחודי לעובדה שציינתה

המפלגה של יחשיך מצויידת ביח"צנות אגרסיבית.

ככול שזכור לי

גם כמה ימים לפני הבחירות האחרונות צפו ללפיד משהו כמו 10-12 מנדטים וכולנו יודעים איך זה נגמר.
כמו שאני רואה את הדברים, יש עוד קצת זמן עד לבחירות הבאות והרבה מאוד דברים יכולים להשתנות.

mri10

New member
נכון יש עוד זמן.

והכל יכול לקרות,הוא יכול להתאושש,והוא יכול גם להמשיך ולהתרסק. מפלגת קדימה איבדה במכה 26 מנדטים,כך קבהחלט יש לו לאן להגיע.

mri10

New member
מסכים איתך לגמרי.

יתירה מכך. אתה יודע שהוא מקדם במרץ הצעת חוק שנועדה להעלות את אחוז החסימה ל4-5 מנדטים,הרעיון הוא לצמצם את ההצבעה למפלגות קטנות ובכך לחזק את המפלגות הגדולות כמו את יש עתיד לדוגמא....רק שעם הסקרים האחרונים,נראה שהוא הראשון שהולך 'לחטוף' מההצעת חוק הזאת. פשוט עוד עלול להתברר שהוא בסה"כ ירה לעצמו ברגלים.

סpap

New member
הם לא חייבים להתפזר

הם יכולים לצוף

"הקולות הצפים"

mri10

New member
זאבה גלאון

מר"ץ לוקחת כמה מנדטים,מעט הליכוד ומעט העבודה.

BW37

New member
הערות

- הסיבה של"יש עתיד" עדיין יש עתיד בסקרים
זה כי אין אלטרנטיבה במרכז
יש קבוצה גדולה של הישראלים, שלא רוצים להצביע לביבי
ולא רצים להצביע לשלי
הם באמצע
ואין כרגע אף חלופה, אחרת, אם היתה מפלגת מרכז אחרת, לפיד היה מקבל 5 מנדטים

- לפיד לא פחות חכם מכל אחד אחר
הוא גם באמת התכוון לשנות
אבל באמת ,יאיר נהפך ליהיר
והוא חשב שאין משהו שהוא לא יכול לעשות
כולל להיות שר האוצר (שזה תמיד תפקיד בלתי אפשרי),
הרי ביבי התחנן לשלי יחימוביץ לקחת את התפקיד והיא סירבה
וביבי כמו ביבי, צוחק כל הדרך לבנק
הוא הרויח להקת ציפורים בכדור אחד, והציפור הראשית עפה לבד לתוך הפח

- ועדיין לפיד לא חתול מת
ועדיין לציבור בישראל כן יש זכרון של חתול מת
יש סיכוי סביר שהוא עדיין עוד 2 מערכות בחירות יהיה ראש הממשלה
רק שהוא יהיה ראש הממשלה הבא הבא ולא הבא כמו שהוא קיווה

goldy

New member
מה עם רשימה חדשה / לא מוכרת?

שלא בטוח אם תעבור את % החסימה / הקול עלול ללכת לאיבוד?

צלשלספק

New member
מה כבר עשה ביבי?!?!?!

אנ'לא מבין למה ביבי צריך להיות "אשם" בגלל ששלי לא רצתה להכנס לממשלה, עם כל האגו והשטויות שלה על שמאל חזק שיושב בחושך, כי זה מה שקרה - בדיוק כמו שהיה בסיבוב הקודם עם ציפי, שהיו לה לא מעט מנדטים וישבה בחושך.

אז שלי לא רצתה להיכנס לממשלה, ציפי זכתה בבכורה ראשונה, ויאיר הפך לשר אוצר.

אגב, זה בכלל לא אומר ששלי הייתה עושה את התפקיד יותר טוב ממנו, כל בר דעת יכל לראות שהתוכנית הכלכלית שהציגה בשלוף בכלל לא ישימה במדינת ישראל.

אין חולק שלשלי יש אמפתיה חברתית וכד' והרבה פעלים בנושא ובאחרים, אך אני מאמין שתפקיד שר אוצר עבורה אישית היה יכול לסכן את יציבות הכלכלה במדינה הגובלת בחוסר אחריות.
תחילה היא נראתה מתונה שמנסה לקלוע לכל האוכלוסיה אך לאחר נאום סיום הבחירות שלה (התבוסה שנחלה מפלגת העבודה), היא התגלתה כמאוד לוחמנית, אגרסיבית, בוטה, וולגרית, צעקנית והכי גרוע (למדינה) ממש לא הטיפוס שניתן לשבת ולהידבר איתו.

בקיצור, גם אם שלי הייתה נכנסת לממשלה, לא חושב שהיא הייתה עושה עבודה טובה יותר מלפיד, נהפוכו.
עם זאת אני חושב שחבל מאוד שהיא סרבה להיכנס לממשלה, לטובת כלל הציבור שזקוק גם לאנשים מתחומה כבעלי השפעה מתוך הממשלה.

למעלה