יש עתודה לתואר שני?

יוסי99

New member
לא לבלבל גורמים ותוצאות

1) התכוונתי לנטו אכן 2) " אפשר לנהל מו"מ רק על תפקיד\תקן " - עד כמה שאני מבין בצבא, א)זה לא דבר רע בכלל ומשמעותי מאד בבחירה בין עתודה לחתימה אחרת. ב) בקשר להערתך - דירוג מחקר לא נקבע ad persona (לפי אדם) אלא מן הסתם לפי תקנים\תפקידים לעתים קרובות. אם אתה בתפקיד מחקר, תקבל את זה. אם אתה לא, אז לא (באופן כללי). לפיכך, באופן עקיף, מו"מ על תקן הוא מו"מ על דירוג מחקר.

odedee

New member
כמה תיקונים

אני חושב שאתה טועה כשאתה משווה נטו של 11,000 ש"ח לברוטו של 20,000 ש"ח (אלא אם כן הבחור מקבל 20,000 ש"ח נטו, מה שקשה לי להאמין...). מברוטו של 20,000 יוצא נטו של בערך 10,000. קשה היום לקבל באזרחות משכורות שעוברות את אלה של דירוג מחקר, בוותק של כמה שנים כפי שיש לעתודאים אחרי שירות החובה. בלי קשר, מה שצריך לזכור לגבי דירוג מחקר, הוא את מגבלות העניין: 1. ברוב יחידות הצבא אין דירוג מחקר בכלל. אז השכר נמוך בהרבה. 2. הצבא יכול לשנות את דרישות הדירוג כרצונו ובאופן לא חזוי, והיו דברים מעולם. כלומר, אתה עושה היום תחשיבים שונים ומשונים (מקבלים 11,000 נטו אם יש ותק בתפקיד של 3.5 שנים וית"ש של שנתיים נניח) אבל מי שמתחיל ללמוד כעת יתגייס עוד 4 שנים, ויוכל להכנס לדירוג מחקר רק בעוד מעל 7 שנים!!! עד אז הצבא יתהפך שבע פעמים, והתנאים יוכלו למשל להיות רק בעלי תואר שני, חמש שנות נסיון בתפקיד וית"ש של 4 שנים - מה שיהפוך את העניין ללא רלבנטי לחלוטין לכל העתודאים בחתימה ראשונה. וזה לא כל כך תלוש ותיאורטי כפי שזה אולי נראה. התנאים בדירוג מחקר הם כיום מעולים בהשוואה לשוק האזרחי, והצבא לא טיפש - הוא קולט את זה ומשנה דברים - בדיוק כפי ששינו את תנאי העתודאים. רק מה, זה לוקח שנים. אבל זה עלול להיות מאד משמעותי למי שמתחיל ללמוד עכשיו ויתגייס ב-2006. בקיצור, כל מי שעושה תחשיבים כלכליים ואחרים על כדאיות המסלול חייב להביא בחשבון את העובדה שהכל - אבל הכל - עשוי להשתנות במהלך התקופה הארוכה שמדובר בה. לטעון שכלכלית המסלול יהיה כדאי (או לא...) זה מצחיק. קצת כמו לטעון (נניח לפני שנה שנתיים) שכדאי להשקיע בבורסה כי היא רק עולה. אז הנה, העולם גלגל, והיא גם יורדת. כנ"ל התנאים שצה"ל נותן. אני אתן דוגמה מהחיים. זכור לי למשל, שבתחילת לימודי שמעתי שאנשי קבע (שזכאים לשכ"ד) מקבלים $350 לחודש לשכירות. נפלא, לא? הרי אפשר לשכור דירה מדהימה עם עוד שותף אחד וזהו! ואז שכ"ד בת"א היה נמוך יותר דולרית מאשר היום... רק מה, שמה שהצבא נתן בעצם היה 700 ש"ח לחודש. אז, בשנת 88 לערך, זה היה שווה באמת $350. כן כן... ובכן, אני נכנסתי לקבע בשנת 94. וראה זה פלא, עדיין השתתפות הצבא בשכ"ד היתה 700 ש"ח... רק שכעת שער הדולר עלה בהרבה - זה היה שקול אז לכ-$230. זמן קצר אח"כ הצבא גם החליט שהסכום הזה יוגבל בזמן - מקבלים אותו שנה ראשונה, אבל שנתיים אח"כ מקבלים רק 75% מזה, עוד שנתיים אח"כ מקבלים רק 50% מזה, ואח"כ כבר לא מקבלים כלום. מסקנה: מי שעושה היום חישובים כלכליים על כדאיות השירות במסלול העתודה, למי שיתחיל את שירותו בקבע בעוד 7 שנים, עושה שגיאה קשה. בצה"ל (בטח בצה"ל של עוד 7 שנים) שום דבר לא בטוח.

jolp1

New member
יש עתודה לתואר שני?

ייתכן שאסיים את לימודי לתואר ראשון במדעי המחשב ומתמטיקה לפני הגיוס. סיפרו לי כי קיימת אופציה לקבל "אוטומטית" תנאי עתודאי, כיצד זה נעשה? האם קיימת אפשרות ללמוד לתואר שני במדעי המחשב במסגרת עתודאית? כמה זמן אורך המסלול? האם גם במצב זה חלה החובה לחתום קבע?

יוסי99

New member
זהירות

שלא יפילו עליך 3 שנים קבע בלי סיבה. האופציה הכי טובה מבחינתך זה להתגייס כרגיל, תוך ציון העובדה שיש לך תואר והפעלת כל קשר שיש לך כדי לשרת במקצוע אם אפשר (בתנאי שאתה רוצה), או ג´וב נוח שיאפשר לך ללמוד בשקט לתואר שני. ובכל מקרה להתגייס מייד ולהתחיל ללמוד לתואר שני. בכל מקרה, במידה ויש לך אפשרות לחתום רק עבור עשיית תואר שני, זו אמורה להיות חתימה של שנה או שנתיים. את הכל תוכל כמובן לברר עם מדור עתודה בבקו"מ.

jolp1

New member
מה לגבי תנאי קבלה לעתודה ללימודים

לתואר שני? אין תנאי קבלה לאוניברסיטה הפתוחה ולכן מעולם לא עשיתי פסיכומטרי.

יוסי99

New member
תלוי במוסד כמובן

לכל מוסד (ופקולטה) התנאים שלו - בד"כ דורשים ממוצע 80 או 85 בתואר ראשון, אין צורך בפסיכומטרי.

פלטרון

New member
יוסי צודק

הצבא יכול להציע דברים מדהימים ... מ___ד___ה___י___מ___י___ם למי שסיים תואר לפני הגיוס !! איך לקבל כזה דבר - זה אני לא יודע !

פלטרון

New member
אהה , ועוד משהו ...

לכל מצדדי "חתמתם קבע , בתמורה הצבא נתן לכם ... בלה בלה בלה " אז הנה , לא תקבל מלגה מהצבא , ולא דחו לך שירות ... אם אתה משרת במקצוע , זה נראה לי רווח אדיר לצבא ( וגם לך כמובן ) . בקיצור - אני לא הייתי חותם קבע בשביל לשרת במקצוע.. הרי את כל העבודה אתה עשית ללא עזרתם ! נ.ב. כל הכבוד . תואר לפני הגיוס זה הישג מכובד ביותר !

jolp1

New member
אני חושב שעדיף לחתום קבע בכדי

לשרת במקצוע. כך אצא מהצבא עם נסיון של למעלה משלוש שנים בתחום המחשבים וזאת, מלבד התואר הראשון. במצב הכלכלי של היום, גם אקדמאיים מתקשים למצוא עבודה ההולמת את כישוריהם. אני מאמין כי בשל הניסיון הרב שארכוש במהלך השירות הצבאי, יפתחו בפני יותר דלתות בעתיד. תודה על הברכות והאיחולים! :)

יוסי99

New member
DON´T

אמנם עם תואר שני בקבע תרוויח לא רע- עם דירוג מחקר זה יגיע בסופו של דבר ל 11000 ש"ח בשנתיים האחרונות שלך או משהו כזה. אבל לא שווה לך: א) באזרחות תואר במדעי המחשב\הנדסת מחשבים, ובייחוד תואר שני, שווים הרבה(!) יותר. לשם השוואה שמעתי על מישהו שהיה מצטיין בטכניון ובשנתיים האחרונות ללימודים (תואר ראשון) עבר ביבמ תמורת כ -20000 ש"ח בחודש. ב) אם תפעיל מספיק קשרים ולחץ, ותודיע על כישוריך לאנשים הנכונים, תוכל להגיע ליחידות טובות מאד, בחזית הטכנולוגיה, ולשרת 3 שנים, פשוט מהסיבה שהם יהיו מעוניינים להשיג אותך. ג) במידה והתהיה כה מרוצה, ועדיין תרצה להמשיך בצבא משום מה למרות הכל, תול תמיד לחתום קבע ולצאת לקצונה, אבל אז מה שיפה זה שאתה חופשי להחליט אחרי שראית את סוג התפקיד שלך, אתה יכול לשאת ולתת לגבי החתימה שלך (למשל לדרוש דירוג מחקר או מהו כזה.. אני לא בטוח איך זה עובד אבל הבנתי שיש אפשרות למו"מ באופן כללי תמורת חתימה), ולחתום כל פעם על שנה אחת, מבלי להיות מחוייב לשלוש שנים.

פלטרון

New member
גם אני חושב...

גם אני חושב ששווה ל לחתום קבע 3 שנים ( סה"כ 6 שנות שירות ) ובתמורה לשרת במקצוע .. אבל תלוי מה עוד יכולים להציע לך ... אבל אם זה או זה , או שירות רגיל ( קרבי לדוגמא ) , אז ברור שזה עדיף .

jolp1

New member
גם אני חשבתי על זה..

משועמם ואין לי כוח להשקיע באוניברסיטה אז התחלתי בדיון "פילוסופי" באינטרנט..

למעלה