יש עם מי לדבר

s h o o s h a

New member
יש עם מי לדבר

הפורום הזה הוקם בשעתו כדי לשאת את דגל המאבק באלימות. בתקופה שלא עבר יום והעיתונים והתקשורת האלקטרונית לא דיווחה על מקרה רצח מזוויע אחד או אחר ועל מעשי התעללות שהדעת אינה יכולה לתפוס. בפורום ביקשתי לתת במה לכל מי שמבקש לדבר על המצב, לשתף במצוקותיו ויחד לנסות לגרום לשינוי. אלימות, מסתבר, מפחידה את כולנו. אפילו כשמדובר באנונימיות מוחלטת שהיא הפריווילגיה הגדולה שלנו כאן ואט קט נעלמו הכותבים, נאלם קולם ונדם וכל אחד חזר לפינתו, אל כאבו האישי ואל הבנתו כי טוב לא יצמח מכל המערכת לא כל שכן מפורום שבסיס פעילותו הוא התנדבותי ומתוך רצון טוב להיות. לאחרונה החלטתי לשנות את שם הפורום. שם הפורום אינו גורע ממהות הפורום. אבל אולי אם לא אנקוב בראש חוצות כי אלימות היא הנושא המדאיג בו אנו דנים ואולי אם אציין כי ניתן לדון בפורום בכל נושא אחר שכואב לנו, אולי ימצאו כאן אנשים מקום (בית) לבקר ולהרגיש בו נוח. לשתף, להשיא עצות לאחרים, לשמוע עצות מאחרים ואולי (מאמינה שכן), להתעצם ולצמוח מתוך המשברים שפוקדים אותנו. עד היום התארחו דמויות שונות בפורום במגוון נושאים. אני תקווה כי שינוי השם והתעוררות הפעילות שלו תביא לדמויות נוספות לרצות ולהתארח ולנצל את הבמה הזו שניתנת לכולנו כדי העביר מסרים למען עתיד טוב יותר. הפורום חי, הוא לא ממש בועט אלא יותר נחבא אל הכלים ואני תקווה כי האנשים שאמורים להחיות אותו יגיעו, אני תקווה כי הנהלתה תצטרף למאבק שרבים וטובים הבינו שיש צורך להיאבק באלימות (בנק הפועלים, למשל, שיצא בקמפיין "אין מצב לאלימות", הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים שעושה ימים כלילות במאבקה בנגע התאונות בדרכים, עמותת "אור ירוק" ועוד) ויחד נוכל להוביל כאן איזשהו מסר ברור שהפורום הזה הוא הבית למי שרוצה, זקוק ויכול לתרום. האלימות על כל פניה אינה כורח מציאות. ניתן למנוע אותה, ניתן לבלום אותה, ניתן לנצח אותה. ורק אנו יכולים לעשות זאת.

בראש סדר העדיפויות

מקבל לחלוטין את דברייך. כבר טענתי בעבר שלדעתי הפורום הזה הוא החשוב ביותר ב"תפוז". לדעתי אין היום נושא שצריך לעמוד בראש סדר העדיפויות האישי והציבורי, יותר מאשר הנושא הזה. וכבר אמרו גדולים וטובים ממני כמו השר לביטחון פנים אבי דיכטר: "האלימות היא איום אסטרטגי לא פחות מהאיום האיראני". אני תקווה שיתרבו הכותבים ותגדל במקביל גם איכות הכתיבה. ואם אנחנו מדברים על שינוי שמו של הפורום מ"אומרים לא לאלימות" לשם יותר חזק ותקיף "נאבקים באלימות", אולי כדאי להמשיך לשדרג ולהוסיף: "נאבקים באלימות ובשחיתות. וזאת משני טעמים: האחד- ממילא אנחנו משוחחים רבות על שחיתות ועל הקשר שבין הון ושלטון. שנית - אמנם ממבט ראשון קשה לראות את הקשר שבין אלימות ושחיתות, אך אני סבור ששחיתות היא מן סוג של אלימות, אולי לא פיסית במהותה, אבל בהחלט קרובה לכך. אני גם מאמין שנושא השחיתות יגביר את תדירות הכתיבה בפורום. ואסכם בתקווה לראות את החייל החטוף חוזר במהרה לחיק משפחתו.

pni1

New member
אלימות - מדוע אנו לא מתקוממים

מדינת ישראל הפכה וזאת בלשון עדינה למדינת הפקר, החוק והמשטרה פשטו את הרגל ואנו האזרחים נידונים כל אחד בפני עצמו להתמודדות אישית, הפניה למשטרה הינה בזבוז זמן שכן מלבד העובדה שלוקחים את תלונתך שום דבר לא נעשה ואני רוצה להדגיש אין בליבי על המשטרה - פשוט אין להם כוח אדם כי אין תקציב וכך במקום שהפושעים ייאסרו מאחורי סורג ובריח אנו האזרחים נאלצים להשקיע הון תועפות בסורגים ואזעקות, אנו האזרחים הפכנו לאסירים של עצמנו, מפחדים מאלימות בכביש, בחוף הים, בבית הקולנוע ובמועדון, אבל לא רק זאת הגנבים הללו הפכו ליהיות סחטנים וחוצפנים ואני מעלה כאן מקרה מהשבוע שארע לי,פורץ נכנס באישון לילה לביתך פולש לפרטיותך לוקח את מפתחות מכוניתך ונעלם עם רכושך ,והגדול מכל, למחרת יש לו את החוצפה להתקשר בהתמדה כל חצי שעה ולבקש כופר תמורת מכוניתך, הפורץ אינו מפחד לאיים עליך שיחזור, אינו מפחד לתת מספר טלפון, מפני שכאשר פניתי ומסרתי למשטרה את מספר הטלפון שלו דבר לא נעשה להיפך קיבלתי הסבר ממצה כי אין כוח אדם אולם המשטרה וחברת הביטוח מבהירים לי שאין לבצע משא ומתן עם הגנב, האם זה נורמלי????? וכך מדינתנו הופכת בגלל שתיקת האזרחים למדינת עולם שלישית בהתמדה וביסודיות וחבל

לך אל הגנב ועזוב אותנו לנפשנו

יש הרבה בדבריך. לדעתי לא מדובר בחוסר כח אדם, אלא בחוסר כח רצון. בנוגע לנושא הכופר, מדובר ברעה חולה. אמנם המשטרה לא תמליץ בפנינו בראש חוצות ללכת לקראת הגנב מבקש הכופר, אך תרמוז לנו בצורה די ברורה שזהו המוצא הרצוי לה. משהו כמו: לך תסתדר עם הגנב ותעזוב אותנו בשקט. חלק מהבעיה נובע מהתייחסות בתי המשפט לתופעה זו ולתופעת האלימות והפשע בכלל. המשטרה מביטה בעיניים כלות על העונשים המגוחכים ושואלת את עצמה, האם עבור זה עלינו להתאמץ? הגיע הזמן לשידוד מערכות כולל לצמצום היקף האלימות והפשע.

למעלה