יש! עבר לי הצליאק!

נועית7

New member
יש! עבר לי הצליאק!

סתם, ברור שלא עבר, אבל אחרי שנה וארבעה חודשים, סוף סוף הבדיקות שלי יצאו בסדר, גם הברזל וה- בי12 שלקחתי כדורים וגם ערכי הצליאק...אמא היתה ממש גאה בי! וזה בעיקר מגניב כי אני באמת לא מהמחמירים (לא אוכלת גלוטן טהור, אבל כן צ'יפס שמטוגן עם שניצל, ותבלינים במסעדות חופשי).

גם אני גאה בך!../images/Emo47.gif

סוף-סוף! כל הכבוד

גם לי! גם לי!!

אבל אני קבלתי את זה יותר באדישות, כי לא משנה תוצאות טובות או רעות, אין מצב שהייתי עושה את הגסטרו הזה שוב.

CATS7

New member
B12

אני מאושרת בשבילך. לפני 8 חדשים הבן ואני עשינו בדיקות דם בעקבות מצב קשה של סחרחורות והתעלפויות וכו'. לבן ביקשתי בדיקת צליאק (במקרה הומלץ במקום עבודתי) ולגביי הרופא אמר ש"קודם נראה את התוצאות ואז נחליט...מה אכפת לו לבדוק כבר באותה מחט???). הבן כאמור הובחן כצליאקון ומאז עברנו הליך של תפריט נ"ג מילוי המחסנים הריקים בברזל, B12, ומולטיויטמין ומאז אורו פנינו לגביו. הבדיקות שלי הראו שהכול בסדר חוץ מ B12 נמוך - מה שהגיוני כי עד אז הייתי צמחונית. כשחזרתי לרופא עם התוצאות, חייך חיוך רחב ואמר "אמרתי לך שאין לך צליאק". מאז אני לוקחת B12 של NUTRI CARE , אוכלת בשר וכבד ועדיין מרגישה רע. השאלות שלי: האם יכול להיות המוגלובין גבוה בזמן צליאק? - זו הסיבה שהרופא שלל את קיום המחלה כמה זמן לקחת B12? ושל איזו חברה?

נועית7

New member
לגבי עניין ההמוגלובין-

לי תמיד היה בין 6 ל-9 שזה מאוד נמוך, אבל מספר אנשים בפורום סיפרו לדעתי שתמיד היה להם המוגלובין גבוה, ככה שזה לא המדד היחיד לשלילה, ותתעקשי שוב על בדיקות. b12 לקחתי של סולגאר במשך כמה חודשים אבל לא כל יום ככה שעדיין לא סיימתי חבילה אחת (נשארו לי עוד בודדים), ומסתבר שזה עובד כמו שצריך.אני לא מסוגלת לאכול בשר וכבד (פשוט מגעיל אותי), רק עוף וגם זה לא הרבה ככה שבטוח הכדורים הם שעזרו.

net the jet

New member
ההמוגלובין שלי מאז ומתמיד מאד גבוה ( 13.6 או

יותר, 12 וקצת אחרי ניתוח קיסרי !....זה גבוה. ! ) לעומת זאת, ברזל, פריטין תמיד נמוך מאד אפילו לעיתיים מתחת לנורמה.. מה שזה אומר שהגוף יודע לנצל את מה שיש לו עד הסוף ובצורה יעילה.... B12 שלי נמוך כי אני צמחונית. אם אני מקפידה על כמה פעמים בשבוע כדור של B12 זה מיד מסתדר. אני לוקחת של סולגאר או אלטמן

CATS7

New member
לאחר כ - 40 שנות צמחונות

נחנקתי 8 חדשים עם בשרים וכבד בנוסף לB 12 - סתם לא עזר. בשבוע הבא אני מכריחה את הרופא לבדיקות מקיפות יותר.

נועית7

New member
לפני גילוי הצליאק אני תמיד הייתי לוקחת תוספי

ברזל ואף פעם זה לא עזר. ההסבר הוא שברגע שיש צליאק ואין דיאטה מתאימה, הגוף לא יכול לקלוט את הברזל ולכן לא עוזרים כל התוספים. זה בהחלט תומך בהשערה שלך אולי בכ"ז יש לך צליאק. חוץ מזה קבלי את הערכתי על כך שהצלחת לאכול בשר למרות הצמחונות רק בשביל זה...

למעלה