יש סתירה?

ofir_y

New member
דוד=מחב"ת מתלמד?

משום מה השיחה איתך מזכירה מאוד את מה שקראתי בחופש. צירפתי את התמונה

חחח זה כ"כ מצחיק (:)

תודה לכם ביגון, דוד על שהיענקתם לי כמה רגעים של חיוך בזמן נטול שינה זה...

notafish

New member
תשובה פשוטה../images/Emo19.gif

היסטורית, אנשי דת נרתעו מתורת האבולוציה כי היא עומדת בסתירה מוחלטת ומפורשת לסיפורי הבריאה המובאים בתורה. ההגיון בהתנגדותם, נדמה לי, הוא הגיון "המדרון החלק" - קרי, אם סיפור הבריאה לא נכון, אז מה כן? (בקשה תחסוך לנו את השפייל על מעמד הר סיני הפעם. תודה.) למרות זאת, יש הרבה מאוד מאמינים באל שיצר את היקום, ברא את ה"חיים הראשונים", ומאז נותן לטבע לפעול, בלי להתערב. זה אולי לא האלוהים שלך, זה אולי לא האלוהים של האיסלאם או של הנוצרים הפונדמנטליסטים, אבל זה בכל זאת יצור על-טבעי כל-יכול וכל-יודע שתכונותיו אינם עומדים בסתירה לחוקי הטבע כפי שאנו מבינים אותם, ובפרט בחוקי האבולוציה. אם אלה "כופרים" בעיניך, אז אני מקווה שעניתי לך על השאלה.

דוד30

New member
אין בכלל ראיות לאבולוציה

בס"ד כתבת: היסטורית, אנשי דת נרתעו מתורת האבולוציה כי היא עומדת בסתירה מוחלטת ומפורשת לסיפורי הבריאה המובאים בתורה. תשובה: אין בכלל ראיות לאבולוציה . זה רק השערות. כתבת....השפייל על מעמד הר סיני הפעם. תודה.) תשובה : לא ברור המשפט הנ"ל. כתבת: למרות זאת, יש הרבה מאוד מאמינים באל שיצר את היקום, ברא את ה"חיים הראשונים", ומאז נותן לטבע לפעול, בלי להתערב. תשובה: צריך שאותו בורא שיצר את היקום ולא מתערב שיביא ספר שכך הוא פועל. לכל יצרן יש הוראות יצרן. כתבת:.. האלוהים של האיסלאם או של הנוצרים הפונדמנטליסטים, אבל זה בכל זאת יצור על-טבעי כל-יכול וכל-יודע שתכונותיו אינם עומדים בסתירה לחוקי הטבע כפי שאנו מבינים אותם, ובפרט בחוקי האבולוציה. תשובה : האלוקים שלא האיסלם הוא אותו אלוקים שלנו מאמינים באלוקים שלנו בדיוק ויש להם אותו ספר תורה שיש לנו רק הם קצצו את החלק שמדבר על יצחק ויעקב . והם טוענים שזרע ישמעאל זכאי לארץ ישראל כתבת: אם אלה "כופרים" בעיניך, אז אני מקווה שעניתי לך על השאלה. תשובה: לא ענית לי. אני שאלתי אם האבולוציה לא יודעת מאין החומר הראשוני. אין הכופרים קובעים שאין בורא לעולם. הם צריכים להביא מסמך של משהו שכתב לנו מי ברא את החומר הראשני . ואם אין להם כזה כל התורה של האבולוציה לא נכונה.

notafish

New member
כל המדע זה "רק השערות"../images/Emo19.gif

יש ראיות למכביר על נכונות תורת האבולוציה. אין אף ראיה שסותרת אותה. בדיוק כמו חוק הכבידה - גם כן "רק השערה". כן עניתי לשאלתך, רק שהדרכים שלך להסקת מסקנות, המתבססות בצורה לא ברורה על המילה הכתובה, שונה מהותית משל המדע הרציונלי, וגם בזה דנו כבר.

The_Mighty_Perr

New member
על זה בדיוק דיברתי...!

בס"ד לא על ההבדל בדרכים. דיברתי על המסקנות! המדע מגיע למסקנה מסויימת בנוגע לדבר מסויים, האם הוא טוען אחרת ממה שהתורה טוענת בנוגע לדבר הזה...? בברכה...

notafish

New member
זו כבר שאלה אחרת../images/Emo19.gif

אתה לא מדבר על דת ומדע, אלא על תורה ועובדות מדעיות. היות והתורה לא כתובה כעבודה מדעית, אפשר לפרש אותה כך שתתאים את עצמה לכל אמת מדעית שתימצא, בדיוק כמו שאפשר לפרש כל תחזית הורוסקופ כך שתתאים למה שאירע באמת. במילים אחרות, התורה לא מייצגת שום עובדות מדעיות - היא אוסף של סיפורים. נסיון להעמיד אותה כחלופה או כתואם לידע מדעי הוא פשוט לא לענין - מקור משעשע להתפלפלות, אבל לא מעבר לזה.

erez zon

New member
ההבדל "הענק" הוא:

שהמדע מניח משהו ומפרט את הבעיות הקיימות בו,בעוד אנשים מאמינים קובעים חד משמעית שהתורה היא התשובה,ומתעלמים מהבעיות שהיא מציבה.

erez zon

New member
מי מתעלם?!בוא נראה...

שחיטה כשרה בניגוד למטרתה מכאיבה מאוד לחיה המסכנה.בדיקות של גלי המח הוכיחו זאת.הולנד אסרה שחיטה כשרה,אחרי שארגונים של צער בעלי חיים תבעו זאת.אצל דתיים שחיטה לא כשרה?!חס וחלילה. ברית מילה מלבד הכאב הנורא גורמת לאחוז לא מבוטל בעיות בריאותיות לכל החיים.אצל דתיים,חלילה וחס לא לעשות ברית. ההסברים המדעיים למוות קליני.העובדה שהחומר נלוקסון מבטל את ההזיה. אצל הדתיים,הסיפורים ממשיכים לרוץ. דילוגי האותיות,גימטריה,סיאנס,חלומות-הכל הולך כרגיל...

לגבי ברית מילה

בתור חילוני גמור אני גאה לומר לך שברית מילה זה דבר מאוד בריא ושהוכח ע"פ מחקרים רבים שהעורלה גורמת להרבה מחלות אזי אותם אנשים שכן עברו ברית מילה לא יסבלו ממחלות שאנשים שלא הורידו את העורלה כן יסבלו

alond

New member
נא לא לזיין את השכל עם שטויות כאלה.

במיוחד לא אם אתה חילוני שמתיימר לעשות ברית מילה מסיבות רפואיות. ברית מילה איננה יותר בריאה ולא סתם ארגוני רופאים של ארצות מערביות (כמובן אנטישמיות) אינן ממליצות לעשות ברית מילה באופן שגרתי. ראה לינקים. ציטוט מהלינק השני: "The Australasian Association of Paediatric Surgeons does not support the routine circumcision of male neonates, infants or children in Australia. It is considered to be inappropriate and unnecessary as a routine to remove the prepuce, based on the current evidence available…"

טוב

קראתי ,התרשמתי ואני מקבל את טענתך שמילה אינה הכרחית מסיבות בריאותיות קיבלתי אבל אין ספק שנקודה אחת בטוחה והיא שמילה בשום פנים ואופן ( אם נתעלם ממקרים חריגים של תקלות בהסרת העורלה ) אינה דבר שמזיק לבריאות

erez zon

New member
כשלבן אדם נופל 3\2 מהאיבר מין שלו..

זה בהחלט מזיק.כאשר ל-54% מהנימולים יש בעיות של נמק,הידבקות האיבר,ועוד כהנה דברים,אז המסקנה המתבקשת היא שזה בהחלט מזיק לבריאות. חלוץ בשחקים...תצנח חזרה לקרקע...

erez zon

New member
ותחשבו על זה:

כשמוהלים אדם ביהדות זהו למעשה ברית עולם עם אלוהיו. כשלאותו אדם מסכן נושר 3\2 מהפין,ההרגשה היא שזאת הפרה בוטה של הברית ע"י האל כלפי האדם. תחושת בגידה ממש.קו למחשבה...

alond

New member
עוד פעם מדברים שטויות???

אין ספק? אגב, ממה שידוע לי, לפחות אחד מהכותבים אינו דוקטור לרפואה. לרשימת לינקים מלאה בעד ונגד ברית מילה נסו פה . משם הוצאתי את הלינקים שלי.

erez zon

New member
טוב,חלוץ יקר.

צר לאמר לך,שהידע שלך נעצר הרחק מאחור.אינני מאשים אותך,חלילה.רוב הציבור בארץ אינו מודע להתקדמות זו בידע.אם תתעדכן במחקרים האחרונים,אני מניח שתחשוב פעמיים אם למול את ילדך בעתיד.עמדת האגודות הרפואיות שונה היום ביחס למילה. אם תרצה,גם באתר חופש יש מידע על הנושא. לידיעתך:העורלה,היא כמו העפעפיים שלך,תפקידה להגן עליך מפני מחלות.כאשר מורידים אותה,אתה חשוף יותר למחלות.

אולי אני לא יודע הכל אבל !!!!

במקרה אני יודע מה זה ברית מילה וצר לי להגיד לך אבל לדעתי אם אתה חושב שהעורלה זה 2/3 מאיבר המין שלך אז אתה אשכרה בור בנושא זה בסכ"ה חלק קטן ביותר מהאיבר שלך !!!!

erez zon

New member
חלוץ

הסיפור על אותו בחור מסכן מדבר, שבעקבות ההתדרדרות במצבו עקב המילה(שבה כמו שציינת נכון,מורידים את העורלה בלבד)והיווצרות נמק במקום,נשר קרוב ל-3\2 מאיבר מינו.

למעלה