יש סתירה?

לא, אני מצפה שיהיה לך מספיק IQ

לדון איתנו כמו בנאדם, ולא להעתיק ממקורות אחרים. אם אתה מבין מה שכתוב שם, דון איתנו על כך. אם לא- אל תפנה. מה אנחנו כותבים כאן, נובע מהמוח שלנו, לא מלינקים. אנחנו מצפים שכך יהיה גם איתך.

דוד30

New member
גם מה שיש לך במוח זה בא מקריאת

מאמרים שהיו במקומות אחרים. נא לא להתעצל להכנס לקרוא . גם אני לא הבנתי הכל שם . אבל אני בטוח שיש דברים שאתה תבין יותר טוב ממני ויש דברים שאני יבין יותר טוב ממך . בחיבור המוחות כאן בפורום נוכל לחדש חידושים וללבן את הדברים. צריך רק לא להתעצל ולהיות פתוח לכל הכיוונים.

עידו10

New member
חבל לך על הזמן.

כמו שאנחנו לא שולחים אותך לקרוא את כתביהם של איינשטיין, דארווין, הוקינג, גלילאו גליליי ושאר גדולי המדענים, אין שום סיבה שתפנה אותנו אתה. בפעם האחרונה- אם אתה רוצה לדון- דון. אם לא- שמור את מאמריך לעצמך.

דוד30

New member
על מה אתה רוצה לדון? תן תגובה לראיה

שהבאתי מעמד הר סיני. מצורף קובץ.

עידו10

New member
בשביל מה?

אתה פשוט תצרף עוד קובץ, או תפנה אותי לאיזה אתר, או תעתיק מתוך איזה מאמר. עזוב דוד, אי אפשר לשוחח ככה.

oren*

New member
זה תלוי אם אתה חילוני או דתי

מבחינתי כאתאיסט, בוודאי שהמדע סותר את התורה, היות ואני לא מכיר בקיומה של יישות אלוהית או באופציה של ניסים ונפלאות ברגעי קושי (אמירת תהילים לדוגמא). כל סיפורי מכות מצרים, בריאת העולם, ניצחון היהודים במלחמות על עמים אחרים, לוחות הברית, עקידת יצחק, המשיח, קברי צדיקים למען חתונה, ברית המילה וכו... מבחינת אדם דתי, אלוהים ברא את העולם, אלוהים ברא את האדם, אלוהים נתן לאדם את היכולת לחשוב ולהמציא את המדע ולכן גם אם יש הרגשה שהמדע סותר את התורה, זה רק משום שאלוהים מאפשר את הסתירה הזו ובכך גורם לאנשים מאמינים להשקיע וללמוד חזק יותר בכדי להוכיח את עליונותה של התורה. בקיצור, אני אמשיך לאכול שרימפס בחלב אמו ואתם תעבדו קשה כדי לתקוף אותי בעשרות פסוקים מהתנ"ך שאומרים שאני אגיע לגיהנום.

טעית, זה הפוך לחלוטין

אנחנו נשב ונלמד תורה ונהנה מחידודי שכל, ואילו אתה תשב תאכל שרימפס בחלב אימו ותתאמץ לשכנע אחרים שהתורה היא גיבוב שטויות. בתיאבון.

oren*

New member
כנראה שצריך להסביר לך לאט

(חבל שמערכת תפוז לא תומכת בכתב רש"י) התורה לא נתפסת בעיני כמשהו חשוב או מרכזי ולכן אני גם לא אבזבז מזמני בכדי לנסות לשכנע אותך או כל אחד אחר שמדובר בגיבוב שטויות. כמו כן, אני משתדל להגיב רק כשמדובר בנושאים שמתנגשים עם חיי כחילוני, שהרי בסך הכל מאוד אהבתי את מקצוע התנ"ך לאורך הלימודים וגם בתיכון - מעניין ומאתגר. על אותו משקל אתה יכול להגיד שאני מנסה לשכנע דרוזי לא להאמין בגלגול נשמות או מוסלמי לא להאמין בכיפת הסלע וסיפור סוסו של מוחמד. כל עוד אף אחד מהם לא מונע ממני ליסוע בתחבורה ציבורית בשבת או לאכול בסניף של מקדונלדס בעיר שלי בשבת, אין לי צורך להתערב בחיי הדת שלהם ולנסות לחפש מהיכן מגיעה השקפת העולם המעוותת ומלאת השינאה שלהם. שבוע טוב

דוד30

New member
אני רוצה רק להגיב על המשפט האחרון

לפי דעתי צריך לאהוב כל יהודי כולל גם את הרשעים.

begone

New member
גזען, גזען, גזען

"לפי דעתי צריך לאהוב כל יהודי כולל גם את הרשעים" אין בעיה, מר גזען - תאהב את ברוך גולדשטיין, ותשנא את סטפן הוקינג. אל תאהב כל יהודי, ואל תשנא כל גוי. תן לכל אדם את היחס המגיע לו על פי הנסיבות של כל מקרה. בלי גזענות ובלי הכללות, בלי לאומנות ובלי בדלנות.

הרגע

הוא לא כתב שצריך לשנוא את הגוי. וכשהוא אומר לאהוב גם את הרשעים איננו מתכוון לאהוב את המעשים שלהם.

ofir_y

New member
אבל

הוא רשם שצריך לאהוב בן אדם בגלל גיזעו\לאומו.

preacher

New member
הוא לא!

הוא אמר שצריך לאהוב אדם בגלל דתו. ומה דעתכם על אהבה כזו? יש בה משהו מעבר למלים יפות? איך היא מתבטאת?

begone

New member
זו המסקנה האפשרית

"הוא לא כתב שצריך לשנוא את הגוי" נכון, אבל זו המסקנה המתבקשת - הגויים לא ראויים לאהבה. האקסיומה הגזענית הזו ("אני אוהב רק יהודים") היא לא רק אדיוטית, בלתי-מציאותית וחסרת-משמעות, היא גם מתחסדת וצבועה. אי אפשר לאהוב כל יהודי, בדיוק כפי שאי אפשר לאהוב כל אדם. אני לא מסוגל לאהוב את ברוך גולדשטיין, בדיוק כפי שאינני מסוגל לאהוב את גבלס או את הימלר. ולכל המגיבים למטה - יהדות היא הגדרה עצמית המבוססת בעיקר על מוצא אתני, אך גם על לאום ודת.

דוד30

New member
בס"ד. תגובה לביגון. אתה לא מסוגל לא

לאהוב אנשים מסוימים בגלל שאתה לא לומד מספיק תורה. בלי תורה אין דרך ארץ. האהבה בין יהודי ליהודי קיימת בנשמה, מי שמכסה אותה זה היצר הרע. אבל אני לא יכול להסביר לך זאת בפורום הזה כי כאן לא מרשים להטיף מוסר.

ofir_y

New member
אין גבול לטימטום?!

קודם כל אני מבין שאתה לא מתייחס לתגובה שלי על המאמר אבל שיהיה... לא ציפיתי שתיהיה לך תגובה חכמה. "תגובה לביגון. אתה לא מסוגל לא לאהוב אנשים מסוימים בגלל שאתה לא לומד מספיק תורה " - ומזל שאני לא לומד מספיק תורה. אני רוצה לאהוב בן אדם בגלל מה שהוא, לא בגלל המוצא או הדת שלו. "בלי תורה אין דרך ארץ" - יש. בלי תורה יש מדע, בלי תורה יש קידמה והתפתחות שיכלית וחברתית. אולי התכוונה שבלי תורה אין דרך של ארץ בתקופת ימי הביניים, זה נשמע קצת יותר טוב. "האהבה בין יהודי ליהודי קיימת בנשמה, מי שמכסה אותה זה היצר הרע" - האהבה שלי ליהודי תיהיה קיימת לא בגלל שהוא יהודי, אלא בגלל שאני אוהב אותו כמו שהוא. ומה שמכסה את האהבה הזאת, אלה רק המעשים של אותו הבן אדם. יצר הרע שלו, לא שלי. ואני יודע שזה היה לביגון, אבל שאני רואה כזאת טיפשות אני לא יכול לשתוק.

begone

New member
פאתטי, פשוט פאתטי

"אתה לא מסוגל לא לאהוב אנשים מסוימים בגלל שאתה לא לומד מספיק תורה" מה הקשר הסיבתי בין אהבת-אדם ובין לימוד תורה? אין שום קשר שכזה. אני ראיתי מספיק שנאה בעיניהם של החרדים. כל אדם אוהב ושונא, ואין שום קשר ללימוד תורה. "בלי תורה אין דרך ארץ" אתה מנסה לומר לי שהסינים, היפנים, האמריקנים, ההולנדים, הבריטים, הירדנים, הסודנים, האתיופים, הצרפתים, הנורבגים וכו´ וכו´- אין להם דרך ארץ? תספר את זה לרב עובדיה, שאמר ´תצא בחוץ´. "האהבה בין יהודי ליהודי קיימת בנשמה" אין כזה דבר - נשמה. תשים את זה באותו פח-זבל ביחד עם ´היצר הרע´. אין כזה דבר רוחניות, אין כזה דבר שדים ורוחות, אין כזה דבר יצר הרע. גם אין כזה דבר העין הרע, אין כזה דבר ´מזל´ ואין כזה דבר ´העולם הבא´. "אבל אני לא יכול להסביר לך זאת בפורום הזה כי כאן לא מרשים להטיף מוסר" תחסוך ממני את פרשת השבוע. שמעתי את זה מספיק. לא מספיק שאתה מאמין בשדים ורוחות, אתה גם מנסה לומר לי איך להתנהג. אתה פאתטי - כמו דינוזאור רגע לפני התנגשות המטאור.

דוד30

New member
בס"ד. לא יפה מצידך שאתה קובע "עובדו

"עובדות" לפני שאתה מברר אותם. אני משתדל לקיים את מצוות התורה. בתורה כתוב ואהבת לרעך כמוך. כלומר צריך לאהוב כל יהודי כפי שאני אוהב את עצמי. אבל גם את עצמי אני לא אוהב בשווה. הפרוש לכך שמעתי מרב גדול, שצריך לאהוב את כולם , אבל את הצדיקים צריך לאהוב יותר מאשר את הרשעים. לאהוב מעט זה בכלל לא לשנוא , לכן מי שקבע שיש שנאה עשה הכללה בלי לברר את האמת.

begone

New member
זו גזענות ברשות התורה

"בתורה כתוב ואהבת לרעך כמוך" רעך = אדם, כל אדם. לא יהודי, לא יהודי-ספרדי ולא חרדי. כל אדם. הפרשנות שלך היא בדלנית, אתנוצנטרית, קסנופובית וסתגרנית.

למעלה