יש סתירה?

The_Mighty_Perr

New member
יש סתירה?

בס"ד אוקיי, דיון חדש: האם המדע סותר את התורה ולהפך, או שלא? כל מי שיש לו ראיה לאיזשהוא צד שיגיב להודעה הזו... בברכה...

DaCritic

New member
אתה חדש פה, הה? ../images/Emo13.gif

לך לאתר הזה, ופה תמצא תיאור של ידיעת חז"ל (אשר אחראים לתושב"ע) בביולוגיה, אסטרונומיה, אנטומיה, ועוד... בהחלט אפשר לומר שהמדע סותר את התורה, ולא להיפך. אבל אל תעז לחזור לפורום ולהגיד שהכל שטויות, אם לא קראת את הכתוב...

The_Mighty_Perr

New member
LOL:)

בס"ד כשאני כותב חצי שורה של המשך לכותרת אני לא טורח לכתוב ´בס"ד´. בסה"כ אני גם לא חייב לכתוב ´בס"ד´, זה פשוט מנהג נחמד... לא צריך להנעל על זה... בברכה... נ.ב. בהודעה ההיא גם לא כתבתי "בברכה"...

[אורן]

New member
בס"ד... בס"ד... בס"ד...

לא, אני לא מרגיש שנחמד לי... אתה יכול להוסיף את "בברכה" בתור חתימה אם אתה לא רוצה לשכוח. עדיין לא ענית על הטיעונים עצמם. להגיד "באמת טיעונים חזקים" לא עובד פה.

The_Mighty_Perr

New member
אם אתה בטוח...

בס"ד ניסיתי לא להעליב את דעת-אמת הנוכלים אבל... תושבה לכל טיעון שקרי אפשר למצוא פה: http://rotter.net/daat/ לוחצים על הלינק למטה, ויש תשובה לכל "קונטרס" שלהם... בברכה...

גוססי

New member
כפעיל בדעת אמת...

אני מודה לך על התחשבותך ברגשותנו. האם קראת את התשובות אליהן אתה מפנה אותנו או שהסתפקת בכך ש"יש תשובות"?

גוססי

New member
כל הכבוד

אם כך מה דעתך אודות המשפט הבא: "בגמרא עצמה יש הודאה בדבר טעויות של חכמי ישראל מול חכמי הגויים. חכמי ישראל חשבו שיש מקרים בהם חכמי אומות העולם צודקים יותר ואף :(הסכימו שיש חכמה בגויים (כמובן על פי הבנתם המדעית אז "בבלי פסחים דף צד עמוד ב "אמר רבי: ...ונראין דבריהן מדברינו. וכן מצינו בדברי הרמב"ם "מורה נבוכים" ח"ג פי"ד"

The_Mighty_Perr

New member
נשמע לי הגיוני מאוד...

בס"ד זו לא "הודאה" כמו הודאה בפשע. זה נכון מאוד לאומות העולם יש חכמה גדולה בהרבה נושאים. בספרות ההלכתית התורה נקראת "חכמת ישראל" ומה שנקרא בימינו נקרא מדע נקרא "חכמת הגויים" או "חכמת העמים"(נדמה לי). ואכן, יש הרבה דברים שאפשר ללמוד מהגויים. יש הרבה ערכי מוסר שאפשר ללמוד מהם. וידוע שאפילו יש מה ללמוד מיוון(שהיהדות לא ממש אוהבת אותם, החריבו בית-מקדש...), מבחינת הידע שלהם ומספר מאפיינים בתרבותם יש מה ללמוד מהם. בברכה...

גוססי

New member
אכן הגיוני

האין זה תמוה בעיניך כי מיד לאחר הודאה כזו הולך לו דב שטיין ומכביר מילים בשפע בנסיון להוכיח כי לרשות חז"ל עמד ידע מדעי שהוא מעל ומעבר לידיעת חכמי אומות העולם באותה תקופה?

The_Mighty_Perr

New member
כמובן שלא...

בס"ד בוא נניח שחז"ל הם בני-אדם. הנחה די מבוססת
אז כמו כל בני-האדם שחיו מאז ומעולם אני בטוח ב-99.99% שהם טעו במשהוא! בברכה...

גוססי

New member
נו, אז בכל זאת למה?

מה גרם לדב שטיין לשבת ולכתוב עשרות עמודים בנסיון להוכיח שכל דבר שדעת אמת הצביעה עליו כטעות הוא בעצם אמת לאמיתה?

The_Mighty_Perr

New member
זה לא בדיוק נכון...

בס"ד דעת-אמת מנסים לגרום לפקפוק כללי בתורה ובדת היהודית(האותודוכסית
) ע"י כך שהם מצביעים על "טעויות" של חז"ל. 1. בחלק מהמקרים הם מעוותים ומסלפי עובדות. 2. זה שחז"ל טועים לא אומר שום דבר על התורה. חז"ל היו בני-אדם, אתה התורה כתב אל! בברכה...

ofir_y

New member
אה באמת?

אז אם אנחנו נתבסס רק על כתב האל הזה בלי הפרשנים מסביב - הרי שארנבת ושפן מעלים גירה, העולם שטוח, וכו´...

למעלה