יש סכוי לרזות?

מיכלקו

New member
יש סכוי לרזות?

שלום קרן, כתבתי לך לפני כשבוע. אני 4 חודשים אחרי לידה, והתגלתה אצלי בעיה של תת פעילות של בלוטת התריס. TSH= 156! אז אחרי שבוע עם אלטרוקסין אני באמת בן אדם חדש: מאושרת יותר ועירנית יותר. אבל למעשה הבעיה התגלתה עקב תלונה שלי לרופא על כך שאני משמינה בלי פרופורציות למה שאני אוכלת. וזה עדיין ממשיך לקרות. אמנם עבר רק שבוע, אבל אי הודאות לגבי ההמשך מטרידה אותי... אני קוראת את תשובותיך ומבינה שאת לא בהכרח מוצאת קשר בין ההשמנה לבין תת הפעילות. האם זה נכון גם במקרה הקיצוני שלי? האם את חושבת שאני צריכה לחפש את הבעיה במקום אחר? אני עושה דיאטה מתונה מכיון שאני מניקה. ובכל זאת מאז הלידה רק עולה במשקל. מה דעתך?

סיכוי להרזיה

שלום מיכל, ראשית בוודאי שיש סיכוי לרזות. אין ספק שעם תת פעילות כפי שהייתה לך לא היה קל לרזות. את שומעת ספקות ממני בנושא הקשר שבין קושי לרזות לתת פעילות במקרים קלים. באותם מקרים שהתת פעילות היא מאד קלה עם עליה מינמלית של TSH. או באותם המקרים שמטופלים ונשאר TSH בתחון העליון של הנורמה. במקרים אלה, קשה להסביר את הקושי בהרזיה ע"י בלוטת התריס ותפקודה. אין מה לעשות, לרזות זה דבר שהוא מאד קשה לרוב האנשים, ולרוב האנשים אין בעיה בבלוטת התריס שהם יכולים לתלות בה את הקושי הזה. אני מניחה שתראי תגובה. אבל אל תסמכי רק על הטיפול בתת פעילות, את כנראה בכל זאת חייבת לעשות מאמץ רציני. בהצלחה שיהיה לך!

למעלה