יש נסיון להביא לארץ

haimomi

New member
יש נסיון להביא לארץ

את MAYTE MARTIN. אז בתור קהל היעד אני רוצה לשאול לדעתכם. האם יש מספיק קהל בישראל שיקנה כרטיס להופעה כזאת? באיזה אולם בתל אביב הכי מתאים למקם הופעה כזאת? האם יש אמני פלמנקו אחרים שכדאי לנסות להביא?

La Vela

New member
תלוי עם מי היא מגיעה

אם תביא אותה עם בלן מאיה הרקדנית ובת זוגתה לחיים במופע המשותף שלהן MUSICA DE CAMARA אם אני לא טועה, אז אולם בסדר גודל סוזאן דלל זה מושלם. לא מעבר לזה כי לדעתי זה יאבד מהאינטימיות שלו ( לא מדובר במופע רב משתתפים ובנוסף זה יותר קל ליבא אותו) המופע מאוד מאוד מומלץ מומלץ !!! נטע שיזף מיודדת עם בלן אז אפשר להתייעץ איתה אם לא, יחד עם מייטה אפשר להביא את מיגל פובדה שלדעתי מושפע ממנה, שניהם מברצלונה ( ואפרופו רכילות , שנייהם גייז ) ונדמה לי שהיא עבדה איתו על אחד מהדיסקים שלו מעבר לזה, צור עימי קשר נראה לי שיש לך את כתובתי לא??

La Vela

New member
תוספת

לשאלתך האם יש קהל לזה . נראה לי שכן ואם תהייה רקדנית כבלן אפילו יותר.

La Vela

New member
זמרת

זו זמרת מאוד טובה שהוציאה שלושה דיסקים שניים של פלמנקו ואחד של בולרו ממציצה בחום לקנות את שני הדיסקים שלה MUY FRAGIL QUARENCIA

haimomi

New member
יותר מדויק

ארבעה דיסקים שניים של בולרו ושניים של פלמנקו. והאלבום QUERENCIA הוא כזה שאסור שיהיה חסר אצל מי שאוהב פלמנקו.

Zidan de Toledo

New member
מייטה הגדולה..

אני מסכים עם כל מה שלה ולה אמרה למעלה, אני חושב שמייטה היא זמרת גדולה, עם או בלי בלן. האלבום QEURENCIA מצמרר , ויש שם כמה קטעי כינור שמנוגנים יפהפה,שווה להזכיר במיוחד קטע אינסטרומנטלי שמנוגן רק ע'י הכינור, שמגיע מהמקורות היהודיים מקראיים ומזכיר קצת את תפילת "מי האיש" ועוד.. שווה האזנה. ועוד קוריוז קטן, היה לי העונג לפגוש את מייטה בפאב קטן בברצלונה, במקום בו הופענו לפני שנה וחצי לערך, היא לא נשארה לכל ההופעה, אבל היתה מפרגנת וחביבה ביותר! אולה מייטה, מי ייתן ותגיע ארצה להפגין כישוריה!

haimomi

New member
הדיסק מיובא לישראל

ע"י "מוסיקה בעלמא" . שזה אני. אני אשלח לך את הפרטים בפרטי. כרגע אפשר למצוא את הדיסק במספר מצומצם של חנויות: בירושלים : בית המוסיקה פתח תקווה : דיסקו שי נהריה : פיקולו כל השאר יכולים לפנות אלי במייל או טלפון.

falseta

New member
"האם יש אחרים שכדאי לנסות ... " ?

אני ממש מתפלא שאף אחד לא התייחס לשאלה המעניינת הזו. באופן אישי אני אשמח לראות פה את Gerardo Nunez שהבריז. (למרות שכמו שאני מכיר את המדינה בה אני חי, בטח דאגו להבהיר לו ש"לא צריך את הטובות שלו", זאת שלאור מה שנאמר לי בקופה של סוזן דלל ביום שבאתי להחזיר את הכרטיסים לאחר ששמעתי את הבשורה המרה על ביטול ההופעה.) ולשאלה עצמה. האם יש רשימה כלשהי של אומנים שניתן להביא לארץ? או שמודבר בפנטזיה ? אם מדובר בפנטזיה, אז התשובה די ברורה, לא ? פקו, טומטיטו, ויסנטה אמיגו ...

haimomi

New member
כל הצעה תיבדק

למרות שבשביל אמנים יקרים מדי , צריך הרבה קהל שמוכן לשלם כרטיס יקר. לכן הסיכוי לשכנע את המשקיע יורדים. אגב למישהו יש נתונים כמה עלה כרטיס להופעה של ג'ררדו נונז , וכמה נמכרו?

falseta

New member
לגבי המחיר - 160 ש"ח לכרטיס היקר

ד.א, כרטיס להופעה של Paco Pena במסגרת פסטיבל ישראל עלה 190 ש"ח (למיטב זכרוני) ולא היה מקום אחד פנוי !!! (היה שווה כל שקל) אין ספק שהחיבוק של פסטיבל ישראל מאפשר הופעות מסוג זה. חלק מהאנשים באים כי זה בפסטיבל (בלי קשר להכרות עם האמן).

La Vela

New member
הבעייה היא

סלחו לי כולם מראש על הבוטות.......אני כבר מודיעה שאני בראש מתכסח עכשיו הבעיה הגדולה בארץ היא כמובן התקציב שלא מאפשר להביא אמנים גדולים במסגרת שאינה פסטיבל גדול כפסטיבל ישראל או ימי הפלמנקו אבל!! ישנה עוד בעיה וזוהי ....סלחו לי ... הפלצנות של הקהל הישראלי וכן של ה"מבינים בפלמנקו" יש עוד אמנים טובים ופחות ידועים שלא עובדים בתקציב מפוצץ ותאמינו לי , אני רואה אותם עובדים כל הזמן בלי הרף . נוסעים להופיע בצרפת , גרמניה , אנגליה, מזרח אירופה, יפן , קוסטה ריקה , קנדה ועוד...ובהצלחה רבה וכל כך חבל לי כי אני יודעת שאם יהיה ניסיון להביא אותם לארץ ספק אם יתמלא אולם מה הקטע? אני שואלת את עצמי למה לאחרים זה טוב ולנו לא? זה בגלל הסגולה ? אולי אנחנו צריכים איזה יואב קוטנר קדוש כזה כדי שיגיד לנו שיש דברים שהם לא מיין סטרים שהם טובים וראויים לקהל מה ?הפלמנקו זה רק הוירטואוזיות של פאקו ויסנטה והפירואטים של קנאלס מה עם הפלמנקו של הפניות האינטימי מתי לאחרונה ראיתם כזה בארץ? אז לדעתי הרמה בארץ אכן עולה וכן ההבנה אבל בואו נתעשת קצת VALE !! לא צריך לקפוץ כל כך גבוהה

falseta

New member
אני מסכים באופן חלקי

1. אני בעד כל אומן פלמנקו שמגיע לארץ. 2. אני לא בטוח לגבי ההנחה הבסיסית שיש קשר בין "פלצנות" הקהל בארץ (אם קיימת) לאמנים שהגיעו/מגיעים. לא נראה לי שהמארגנים של פסטיבל ישראל יודעים מי הקהל הפוטנציאלי של הופעות Flamenco. (אני בעצמי לא יודע, אבל אני יודע שכשהבטתי סביבי בהופעה של Paco pena, רוב האנשים היו מבוגרים ממני בכ 20 שנה, אחד לידי היה עסוק בלישון חלק מההופעה, אבל זו סתם אנקדוטה). 3. אין בושה בוירטואוזיות ובשמות שהוזכרו. 4. אני מסכים שוירטואזיות זה לא הכל. יש רגש, אמירה, מקוריות ... 5. וירטואוזיות ורגש אינם סותרים בהכרך אחד את השני. 767. כמי שפקד את פסיטבל הגיטרה בשנים האחרונות באופן קבוע (עד גסיסתו בשנה שעברה), ארוע שהמונח "פסטיבל" קצת גדול עליו בהשוואה של סדר גודל האומנים לפסטיבל ישראל, אני יכול להרשות לעצמי לפנטז מדי פעם על מישהו גדול שמגיע לפה. אף אחד לא מת מזה. ד.א, לא יצא לי לראות הרבה הופעות פלמנקו בחיי, אבל אחת אני לא אשכח - לפני כמה שנים נסעתי לראות את פאקו בלונדון. זו אחת הסיבות שאני מרשה לעצמי לפנטז.

La Vela

New member
אל תיקח אותי באופן אישי

חס וחלילה !! זו בכלל לא היתה פניייה אישית אני מדברת מתוך תחושת בטן שלי לגבי מה שקורה ואולי גם קצת תיסכול . אולי אני טועה בעצם לגבי הפלצנות ...מה אני אגיד לך..... פשוט ממש חבל לי שאין במה למופעים שהם דלי תקציב שבעצם הרבה יותר קל לייבא וכן מביאים את הפלמנקו מפרספקטיבה אחרת ובאוירה אחרת. דוקא הם לא יכולים לכסות עלויות ? חבל לא ? איפה התקיעות? אני באמת מכירה אמנים ומורים שלא מפסיקים לתזז עם הופעות וסדנאות בסדר גודל קטן אבל שום דבר לא נע לכיוון הארץ וזה נראה לי משהו שהוא מעבר למצב המדיני כי לא מדובר באמנים ( כמו חררדו או מריה פאחס שלדעתי מבחינתם זו היתה יותר אמירה ) שיסרבו להופיע או לבוא בגלל זה נראה לי שבין היתר זה בגלל שאין בכלל מודעות לקיומם כי בתודעה שלנו קיימים רק הגדולים וגם אין מי שיכוון דרך אגב ממש חבל לי לשמוע שפסטיבל הגיטרה דעך זו באמת היתה אחת ההזמנויות למופעים בסדר גודל יותר קטן

לגבי הפלצנות ועוד כמה דברים...

אני לא בטוחה שהבעיה היא בפלצנות כמו שאין כל כך הרבה קהל לפלמנקו בארץ. זה שכל אחד שפוגשים ברחוב אומר: "כן איזה ריקוד מדהים, למה לא מביאים הופעות?" זה לא אומר שיש לו מושג שכן מביאים הופעות והוא פשוט לא טורח לבדוק כי לא ממש מעניין אותו. לגבי מופעים קטנים, זה יהיה נורא נחמד אם יביאו אבל נראה לי שכדי שזה ישתלם למופיעים עצמם (עלויות הטיסה, השינה, ההופעה וכו') צריך קהל קצת יותר גדול ממה שיש בפניה ממוצעת בספרד. מה גם, בל נשכח שלונדון ופאריז גדולות באוכלוסייתן מתל-אביב, שהיא כביכול בירת התרבות והאמנות של מדינת ישראל הקטנה. רק נתון סטטיסטי קטן וחשוב בהשלכותיו: תל אביב היא עיר מרכזית שנייה בעולם בעשייה תרבותית (וזה אחרי ניו-יורק). זה נראה לי מקום מכובד... עשייה תרבותית - הכוונה ליצירה מקומית - ומישהו מכם מרגיש כך?.... נקודה למחשבה.........

למעלה