יש מצב

יערית

New member
יש מצב

שמישהו יסכם עבורי את כל דיוני השבוע?

מרגישה אאוט בכל פעם כשהיא שואלת אותי "קראת" ?

בברכת תירבחו ותעשנו

jakuper

New member
אין בעיה:

פעמיים - מתי כדאי לעבור לחגור ביחד
3 פעמים - למה הב"ז הזה בגד בי?
1 פעם - ואם לא אשלם מזונות, האם בני יאהב אותי יותר?
1 פעם למה להתחתן אם אפשר להיות ידועיה בציבור? (כאן אני בהחלרט לא מסכים, כי אני, למשל, הייתי מעדיך להיות ידוע בציבור ולא ידועה)
פעמיים : מצאתי מישהיא אחרת. איך אני מודיע לבת זוגתי הנוכחית?
3 פעמים - ילדים שלי לא הכי מסתדרים עם ילדיו. מה לעשות? האם כדאי לשלות את ילדיו לפנימיה?

אלו בערך הנושאים, אם זה כל כך חשוב לך להיות מעודכנת.
ממליץ לך שתשתמרי על הרשימה, כי כך תוכלי כל פעם להתעדכן אם תפספסי משהו.

יערית

New member
אההה

3. מי כתבה את האדיוטיזם הזה?????????? תביא לי לכאן לינק בכדי שיהיה לי מה להגיב

ותודה מכל הלב על המאמץ שלך

אני לא יודע

איפה את מסתובבת שאין לך זמן לקרוא
בעצם - באופן חלקי אני כן יודע איפה :)
והיות וכך - לא עושה לך סיכום.
זה מה יש.
טוב לך ?
הא?

אז מה חדש היום ב-פיד??

השבוע העמוס ממשיך ותיקחי בחשבון שאני אבקש עידכונים ממך!!

אני חושבת

שהתגובות במדינה היום מוגזמות.
כנראה שאין ברירה אלא לקחת החלטות קשות כרגע.
כמו שכתבת:
נראה שהכיוון סביר ואפילו סביר פלוס.
אני עדיין אופטימית.

drorbar19

New member
הן בכלל לא מוגזמות

(בהנחה שאנחנו מדברים על הלפיד)

בהחלט צריך לקחת החלטות קשות, לצמצם ולהעלות מיסים.
אבל העלאת המיסים צריכה להיות הצעד האחרון, קודם יש לטפל בסדרי העדיפויות של חלוקת הכסף. ואת זה הוא לא עשה, הוא השאיר לכל קבוצות הלחץ החזקות פוליטית את הכספים לבזבוז שלהן.
זה דומה למשפחה שנכנסה למינוס, ואב המשפחה מחליט שעכשיו חוסכים בחלב ולחם אבל עדיין משלמים מנוי לקאנטרי ולסינמטק.
זה די חרפה...

drorbar19

New member
חכי ותראי מותק

קראתי את עיתוני הבוקר, ואני מתחרט בכל ליבי על שהצבעתי לעיתונאי הטיפש, היהיר והשקרן הזה.
אני אמנם לא כלכלן גדול, אבל אני יודע כמו כולם שהעלאת מיסים וצמצום ההכנסה הפנויה, במיוחד בתקופות שפל, תגרום להקטנה הולכת וגדלה של הצריכה (כלומר יהיה פחות ייצור), שתביא להקטנה נומינלית בטווח הבינוני של המיסים והגדלת הגרעון.
כמו מנ"כל של חברה שצריך לחסוך, אז במקום להתייעל ולחסוך בשומנים(הוצ הנהלה וכלליות), הוא מחלק בונוסים לכל הסמנכ"לים וחותך בתקציבי הפרסום והשיווק.
נכון שבהתחלה התזרים שלו יגדל לכאורה (כי משלמים פחות על שיווק), אבל בטווח הבינוני המכירות ירדו, ההכנסות יקטנו והגרעון רק יתפרע.. בדיוק כמו שהיה ביוון.

ותאמיני לי, אם תביטי סביבך תראי המון מקומות שמהם ניתן להביא כסף ולא נגעו בהם. החל ממשאבי טבע שלנו שהלכו לידיים פרטיות, עבור לקבוצות לחץ ומונופולים שמבזבזים לנו כסף (חברת חשמל, רשות הנמלים, מקורות ושאר הגופים הממשלתיים) וכלה בקבוצות אוכלוסיה חזקות פוליטית שבכלל לא נגעו בהן כמו הדתיים, האלפיון העליון ועוד.
ברור לך מה יקרה כתוצאה מהגזרות על שוק הנדל"ן נכון? מי שאין לו דירה גם לא תהייה לו, והשכירויות הולכות לטוס למעלה. פגיעה סופר ממוקדת במעמד הביניים.
(שלא לדבר על האוכלוסיה שלנו שבה "משפחה" נזקקת לשתי דירות וחייבת את קצבאות הילדים... אבל אנחנו האחרונים בתור במסדרונות הלוביסטים)

אחת הבעיות

היא שאתה קורא את עיתוני הבוקר ועל סמך ההתלהמות שלהם מגבש את דעתך.
אבל מילא ... זכותך ...

רק ברמה העקרונית, אני מפציר בך (ובעזרתך, באלה שאתה ודאי מייבב איתם על הנושא בהפסקת הצהרים) לזכור - שכלכלה, לפני ואחרי לפיד הייתה עניין תהליכי.
משהו שנמשך לאורך ציר זמן, ולרוב לאורך ציר זמן שנמדד בשנים.
ואם תזכור את זה, אפשר יהיה לדבר בעוד שנתיים - שלוש, ולחלק ציונים לעיתונאי הזה שהצבעת בשבילו.

ולאורך הדרך הארוכה הזו תזכור גם, שכבר היום, נגעו בחלק גדול מהקבוצות החזקות פוליטית שדיברת עליהן (דתיים, קרי חרדים, צמצום קיצבאות הילדים + צמצום תשלומי ההעברה לאברכים. האלפיון העליון - במיסוי עקיף על מוצרי צריכה "שלהם" + מיסוי ישיר במיסי הכנסה. משאבי הטבע - קרי תשובה ידידנו, עם ועדת שישינסקי, ועוד..)

ותנסה גם להיזכר, במה שהיה פה לפני שבועיים (שם ליד לוד, איפה שנכנסים האווירונים), כשהממשלה העבירה את הסכם השמיים הפתוחים. גם לשבור ועדים גדולים/לצמצם את כוחם, לשבור מונופולים - זה תהליך.
כזה שטקטית, פשוט לא נכון להתחיל אותו היום כשמאשרים את התקציב שבלעדיו שירותי המדינה עובדים לפי התקציב של שנה שעברה, שרק ממשיך להגדיל את הגירעון.
ועל הדרך גם תנסה לזכור, שאותם ועדים שאנחנו רוצים לשבור - הם הם בסוף מעמד הביניים.

ותנסה גם לזכור, שחינוך חינם מגיל 3, עולה כסף. ודיור בר השגה עולה כסף, ושאר ממצאי טרכטנברג גם הם עולים כסף
ומה לעשות, מטעי העצי ה-מאני-מאני שניטעו בכל רחבי הארץ - לא הניבו יבול בינתיים

ותזכור, שכשאתה קונה תיקון לדוד שמש שלך ולא לוקח חשבונית בשביל לחסוך את המע"מ - אתה לא מגדיל את ההכנסה הפנויה שלך, אלא מגדיל את מה שתשלם בהמשך במיסים עקיפים כדי לפצות על זה שנתת יד להעלמת מסים.

אז נחמד לשמוע את ליאת ממחאת העגלות מכריזה על הפגנות ענק אחר הצהרים בערים גדולות בארץ. כי צמצמו לה את הסיבסוד על מעונות היום.
אבל דחילק - קצת שכל ואורך רוח לא הזיקו עדיין לאף אחד.

הבעייה היא שמילת המפתח -סבלנות- הפכה להיות

מנטרה שחוקה שלא עמדה בהבטחתה . גם לפני ארבע שנים ביקשו שנזדיין בסבלנות
והמצב רק החמיר אז אין סיבה להאמין שבעוד שנתיים העתיד יהיה נוח ונעים יותר כאשר עכשיו המצב קשה ובלתי נסבל עוד לפני שהרגשנו בפועל את רוע הגזרות.
אנחנו חיים בהווה ולא בעתיד מעורפל ולא ידוע שאת תוצאותיו החיוביות (אם בכלל) קשה לנחש . רוצים לקצץ כדי לכסות את הגרעון? אדרבה, יש ממה ויש ממי ובזכות העיתונים והתקשורת בכלל אנחנו יודעים את האמת שמסתירים מאיתנו !

ומי שרוצה להמשיך לישון ולהאמין לשקרים הפוליטיים ולכתוב את הגיגיו חסרי התבונה בבלוג זניח אז שיבושם לו

הגיגיו חסרי התבונה בבלוג זניח ??

אני מאד מודה לך על חוות דעתך המלומדת

גם צר לי בשבילך שהמצב שלך עכשיו קשה ובלתי נסבל
אבל מאידך אני שמח בשבילך שסוף סוף גילית את האמת שהסתירו ממך !

אתה מוזמן להתכנס באחת הכיכרות ולזעוק את זעקתך על מר גורלך ומי יתן ובעזרת השם או איזה קסם אחר מישהו יציל אותך

בהצלחה גבר

למעלה