יש מצב למטול?

ESU Boscorelli

New member
יש מצב למטול?

תגידו, נגיד חזרתי מהצבא יש לי M16 מקוצרר ען פלאט-אפ ומטול M203 יש מצב שאני מגיע איתו להתנדב בתור נשק אישי? ולא אני לא חולה

רועי לדעתי

אר פי ג'י זה נשק טוב לסיורים או 0.5 אחלה נשק לסיורים חחחחחחחחחחחחחחחחחח

אלעד 602

New member
עכשיו ברצינות...

אני מתנדב במשמר האזרחי ומתגייס בעוד כחודש האם זה אפשרי להתנדב עם הנשק הצבאי ?

מתנדב

New member
אלעד, אתה יכול להתנדב

עם הנשק הצבאי, ואתה יכול לעיין בשאלות הנפוצות כאן בפורום, כבר דובר על זה...

sabal1

New member
אין שום בעיה עם זה

כל נשק שצה"ל מאפשר לך לצאת איתו לבית תופס לפעילות משא"ז. בכל מקרה רימונים למטול אתה לא מקבל לבית ככה שזה לא יעזור לך הרבה.

משאז

New member
לא בדיוק....

בעת שירותו של אבי בצבא בתור "עונש" הוא נשלח לביתו עם בזוקה..... (עם זה אפשר?????)

ESU Boscorelli

New member
SABAL

יש לך טעות... אחי מביא מקוצר עם מטול ופלאטאפ הביתה.... ככה שיש מצבים...

sabal1

New member
כנראה שלא הבנת אותי...

גם אני הייתי יוצא הביתה עם M-16 ומטול. הרבה חיילים יוצאים עם מטולים, אבל לאף אחד מהם אין תחמושת למטול. חיילים לא מקבלים רימונים למטולים לבית רק 5.56 וכמו שאמרתי, כל נשק שצה"ל (כיום) נותן לחייל לצאת איתו לחופשה מחוץ לבסיס כשר לפעילות.

sabal1

New member
מה?!?!?!??!?!?!

אלא אם מדובר כאן על תקופת הפלמ"ח/אצ"ל/ההגנה לא ייתכן אני לא יודע על איזה זמנים אתה מדבר אבל כיום אין בחיים מצב שדבר כזה יקרה. יותר מזה, צלפים שהנשק האישי שלהם הוא רובה צלפים, בעת יציאתם לחופשה מחליפים אותו ברוס"ר. יחידות מיוחדות שברשותם נשקים "מיוחדים" (AK-47, MP5) לא מאפשרים ללוחמים לצאת עם הנשקים הללו. בזוקה?? הלוואי.. :]

ESU Boscorelli

New member
יכול להיות בתקפות הפלמ"ח

אבל SABAL בוא אני יתן לך הנפצה.... לצה"ל אין AK 47 ובשמוקלאצ'ניקוב ולגבי ה MP5 אני לא בטוח כי כל היחידות האלה עוברות לנשקים אחרים...

or_k

New member
בצה"ל יש קלאצ'ניקוב

בשייטת יש קלאצ'ניקובים שהם שלל ממלחמות העבר שלנו נגד צבאות ערב. הסיבה שלא נותנים אותו לשאר היחידות היא בגלל מספר מסויים של קלאצ'ים ואין אפשרות לתקן את אותם נשקים. ז"א שאם נהרס נשק אחד הוא פשוט לא שווה בגלל שאין לו חלקי חילוף, ולייצר את הנשק אנחנו לא יכולים בגלל שאין לנו את התוכנית של הסגסוגת. השייטת משתמשת בו בגלל עמידותו הרבה במים (יותר מה- M-16 והגלילון)

ESU Boscorelli

New member
בולשיט!

אני מכיר 6 אנשים מהשייטת אף אחד מהם לא ראה ולא שמע על הקלאצ'! אולי מה שראית זה גליל שמאוד דומה לקלאצ'

sabal1

New member
אין טוב ממראה עיניים...

מכיר את המשפט הזה ?? גם לשייטת יש קלאצ'ים, גם למטכ"ל יש קלאצ'ים, ואפילו לימ"ס יש קלאצ'ים. לא יודע איך 6 אנשים (לוחמים?) מהשייטת לא ראו קלא'ץ, ממש מפליא, אולי זה מה שהם "מכרו" לך...

sabal1

New member
ולגבי MP5

לא יודע על איזה יחידות אתה מדבר ולאיזה נשקים הם אמורות לעבור אבל הנשק הזה קיים בצה"ל והוא בשימוש מבצעי.

משאז

New member
יש לי קישור...

שיעשה לכם את היום ויפתור את הויכוח לאחר חיפוש קל ברשת גיליתי אתר המספר על היחידות המיוחדות של צה"ל קבלו אותה....

למעלה