יש מילים...

ZGala

New member
יש מילים...

בשירים של אתנוקס יש מילים שהם סגורות במרכאות. כניראה כולם יודעים מאין המילים האלה, ורק אני לא בעיניין. "סיגריה ומבט" "אני הוא השער" "שיר האמיצים" את "הדלתות" אני זוכר "אז נא להדק חגורות על המסלול דולקים לבבות נשלח לראות אתכם שנית בטיסת אהבה" "קאסר בינת פרעון" "סקין האמונה" "איך ימינו חולפים - מאסיף לאעסיף" אולי יש עוד. מאיזה מקומות המילים אלה? גלה.

נטלייי

New member
לגבי המשפט

"אז נא להדק חגורות על המסלול דולקים לבבות נשמח לראות אתכם שנית בטיסת אהבה" - זה כאילו ציטוט, הכוונה פה זה שהדיילות כנראה אומרות בשיר את המשפט הזה, מקווה שהבנת, אם לא אני אנסה להסביר יותר טוב :)

פירושים

"סיגריה ומבט" זה השם של התמונה בשיר, הגבר נוסע ומשאיר תמונה שנקראת "סיגריה ומבט". "שיר האמיצים" הוא השם של השיר אותו הוא שר עם חבריו (הכוונה כנראה לשירות מילואים). זה כאילו שיר בתוך שיר. "הדלתות" (The Doors) זהו שמה של להקה אמריקאית מאוד ידועה ומצליחה משנות ה-60-70. "קאסר בינת פרעון" זהו שם של אתר בירדן. "איך ימינו חולפים - מאסיף לאסיף" - זהו ציטוט, זה משפט שהבחורות בשיר (הן) אומרות.

ZGala

New member
ידעתי את הפירושים של מילים בטקסט

אבל חשבתי אולי דברים אלה קיימים איפהשהו בלי קשר לשירים של אתניקס וכולם יודעים עלייהם חוץ ממני כי אני גדלתי על תרבות אחרת וגם לא עלה לי בראש שאפשר פשוט לתרגם את שם של להקה... גלה

ובכן...

"אני הוא השער" זה ציטוט של מורה רוחני בשם אושו (הוא מתואר בשיר כ'איש עם גלימה'). "נא להדק חגורות..." זה משפט שאם איני טועה אומרות הדיילות במטוס לפני ההמראה, רק שכאן מדובר ב'טיסת אהבה' וזו טיסה מיוחדת שזאב נחמה הגה
. "סכין האמונה" - מספרים שהשיר מדבר על האינתיפאדה הראשונה, אחרי שאריק שרון עלה להר הבית וקומם מאוד את הפלשתינאים, מפני שהמקום היה קדוש גם להם. אז הם התחילו את האינתיפאדה בשם אמונתם. זאב נחמה קרא לזה "סכין האמונה" - כלומר שלאמונה יש כוח הרסני. זהו, מקווה שעזרתי. ותתקנו אותי אם טעיתי
.

Two2Toot

New member
sakin ha'emuna

gam mityaches l'akedat yitzchak she'hitrachesh l'fee ha'torah al har moriah, atar shel har habayit. kama shichvot shel havanot + kishurim

למעלה