../images/Emo32.gifעזרה עם טקסט ללימודים...
אני צריכה להגיש מחר [כלומר, בראשון שעבר, אני פשוט מהמאגניבים שמגישים באיחור] קטע על זכרון ילדות. ו...בואו נאמר שזה לא ממש סגנון הכתיבה הרגיל שלי. כבר די השלמתי לאחרונה עם העובדה שיעודי הוא כנראה להיות מבקרת [ספרות? קולנוע? מסעדות ,אם אאגור עוד 20 קילו ואתגבר על אי אלו הפרעות אכילה?], כי סיפורים לעולם כבר לא אצליח לכתוב, אבל נו...זה חלק מתכנית הלימודים... אין לי יותר מדי ברירות. בקיצור, זה לא נוסח סופי עדין, אבל לפחות עזרו לי ותודיעו אם זה סביר. בבקשה?...
פירורים זהובים-מבריקים של קוראסו חמאה מפוזרים על צלחת חרסינה פרחונית, ואני משחקת בהם באצבעותיי בחוסר שקט. קול הפצפוץ החרישי המתוק שלהם, כמו קימוט עדין של נייר צלופן, הוא היחיד שניתן לשמוע בשתיקה שברווח האינסופי ביני לבין אבא. העיניים לא נחות. סוקרות את הסביבה סביב-סביב ללא הפסק. מחפשות נואשות טרנווסטיט בחצאית וגרביונים. אנחנו יושבים בבית הקפה הפריזאי הקבוע שלנו, בעוד אחת מהחופשות הקצרות שלי ושל אבא הטייס. רק הוא ואני. משחקים את משחק בתי הקפה הפריזאיים הקבוע שלנו, כמו בכל בוקר. "תמצאי לי סבתא עם שיער סגול ופודל" הוא אומר, ושולח אותי למשימה. מסתובבת בגינה הירוקה הקסומה, עם כסאות הגן היפים שכמו יצאו מסרט ישן על חופשה בכפר, ותרה בנחישות אחר אותה קשישה משונה. ואז מוצאת אותה, וקופצת, ורצה חזרה לאבא בשאגות נצחון. "תמצא לי ילדה בת 6" אני אומרת, והוא מהנהן במבט כבד ראש רציני ומחפש בעיניו. ואז צוחק ואומר שבעצם היא יושבת מולו. יושבים ושולחים זה את זה לחיפושים ארוכים אחר הטיפוסים המשונים ביותר שיכולנו למצוא. טיפוסים פריזאיים יחידים במינם, שנתפסו מיד בעיניו רואות הכל, כמו שרק הוא מסוגל, והפכו לכלי משחק בידינו. תמצאי לי זקן עם שפם מסולסל ומקטורן, בחורה עם צ'יוואווה באפודה פרחונית, זוג שרב וצועק בשפה שאת לא מזהה, 3 ילדות משחקות קלאס. אה, דה, טחוואה. ותזהי לי אומן מתוסכל, אנה, לפי סיגריה שמוטה ומבט מיוסר. ומי בכל הגינה הכי דומה למכשפה. ואת המלצרית עם הישבן הכי גדול במסעדה. ואיך קוראים לה? היא יפה? ואני אוהבת את המשחק הקבוע הזה שלי ושל אבא. רק שנינו לבד בגן. מלהטטים באנשים וממציאים סיפורים, ומוצאים בכל רגע וכל אדם איזו איכות אלטרנטיבית, קסומה. כל צעיר הוא עבריין נמלט וכל קשישה היא מכשפה. והכל היה יכול להיות מושלם אלמלא הטרנווסטיט הזה. עם החצאית והגרביונים. שנתקע לי בגרון כמו שבלול מקופסא. אבא חופר בצלחת שלו. מזיז את חתיכות ביצת העין והטוסט מצד לצד, בלי תיאבון. הוא שותק, וזה שקט שאפשר כמעט לראות. להרגיש איך הוא כורך ידיים סביב הצוואר שלך, או מצטרף לנבירה בצלחת, מפצפץ פירורי קרואסו. מדי פעם אבא מרים את מבטו אליי, והעיניים שלו מלאות אכזבה. אני לא מוצאת את הטרנווסטיט הזה. ואני נכנעת. ואצל אבא אין דבר יותר נורא. כמו הפעם ההיא ששלח אותי למצוא רוזמרין בגינה שלו, ונתקעתי לבכות שם כל הלילה, כי לא זכרתי איך בדיוק הוא נראה. ועכשיו אנחנו כאן, בגינה פריזאית קסומה, ואין לי מושג מה זה טרנווסטיט, ולמה שבחור ילבש חצאית וגרביונים, ואני לא מוצאת וכמעט נחנקת וכמעט בוכה. "אני לא רואה..." אני לוחשת, בפעם השלישית, ושוב הוא לא עונה. רק שותק את השקט המפחיד הזה שלו, שיוצר סביבו חומה בלתי עבירה. אבא והביצה והטוסט מצד אחד, וכל העולם מהעבר השני. לא יכולים להתקרב, לגעת, לגרום לאיזו התעוררות או תשומת לב. ואפילו הדמעות החמות שנופלות לי לצלחת, כי אני כזו בכיינית כמו שהוא תמיד אומר, לא מצליחות לחלחל או להמיס את השתיקה. אבא מסמן למלצרית עם הידיים. דווקא לא זו עם הישבן הכי גדול, אבל גם יפה, וזה בדיוק הסימן המשונה הזה שהוא לימד אותי שעושים כשרוצים חשבון. שתי אצבעות מתיישרות ומתקפלות, וחיוך רציני וחמור. זה הסוף, אני מבינה. המשחק נגמר. המשחק נגמר, ואני הפסדתי, ואף בחור עם חצאית וגרביונים אין בנמצא. החשבון מגיע, ואנחנו קמים ללכת. אבא ואנה ושתיקה, יוצאים לאט אל מחוץ לבית הקפה הקטן, אל עבר הרחוב הפריזאי הסואן. ידו הגדולה והמחוספסת עוטפת את שלי בקורקטיות, במין חובה, ואני מנסה ללטף אותה באצבע קטנה ללא תגובה. הרעש ברחוב מתגבר, מתעצם, מפחיד אותי קצת. עשרות אנשים צוהלים בפראות, מאיצים את מסלול הדמעות שלי לעבר הפה, המחליף את מתיקות הקרואסו במליחות עדינה. הם רצים. וצוחקים. וקונפטי נורה לכל עבר מתוך תותחי ענק. וכרכרה גדולה עוברת, לבנה ומבריקה, עם נצנצים ובדים המעופפים ברוח ונעים מעלה-מטה בקצב הנסיעה. שתי כלות יושבות בפנים, והן נראות קצת כמו בנים. והן צוחקות אליי, ומחייכות, ועושות פרצוף מצחיק כדי שלא אבכה. וכל הרחוב רוקד, וכל הרחוב צוחק, וכל הרחוב בנים עם שמלות ופאייטים ואיפור של כוכבת קולנוע צרפתייה. מצעד ארוך וחגיגי של בנים-בנות צוהלים, מנופפים רק אליי בדגל צבעוני, מחייכים רק אליי וחוגגים רק אותי. ואבא תופס אותי חזק ואוסף אותי אליו בחיבוק שקט, כדי שלא אפחד. הוא והשתיקה ואני, חבוקים יחד, ואני בוכה וצוחקת ומסרבת להרפות. וטרנווסטיט אחד, בחצאית וגרביונים, חוצה מולי את הרחוב.