יש מגדלים בקהל?

Pinkopter

New member
יש מגדלים בקהל?

אני רוצה לנסות לגדל עציץ סטיביה קטן או עציץ נענע בתוך הדירה. אבל פוחד כי אין לי שום ידע חקלאי לצערי ואין לי מושג בקשר למחלות עלים וגזע, הדברת מזיקים (הרי אני מתכוון לצרוך את העלים ולא בטוח אם חומרי הדברה אפילו טבעיים יהיו בסדר), כינמות או פטריות עובש. יש לכם עצות לגנן המתחיל? מתי לדעת שמשהו לא בסדר עם הצמח, מתי לדעת שאין לצרוך אותו ואיך להרחיק מזיקים מעציץ שמונח על השיש, מתי לדעת שמשהו חודר לי לצמח או איך להיפטר מהם מההתחלה.. אשמח לדעת! תודה!

מעצמי

New member
אתה צוחק ?:)

למה שתצטרך הדברה? העציץ נמצא על השיש .. כמה מזיקים כבר עוברים על השיש שלך..?

marx04

New member
לך למשתלה, קנה שתילים, וצא לדרך

שלום לך, אני מגדל בגינה שלי לא מעט צמחים, לרבות צמחי תבלין. חלק באדמה וחלק בעציצים. אינני משתמש בריסוסים, בוודאי לא על צמחים שאני אוכל. נענע הוא אחד הצמחים היותר עמידים שאני מכיר. יש לי כמה עציצי נענע בחצר, וכולם מחזיקים מעמד (נדמה לי שעכשיו בחורף זו העונה הרדומה שלהם, והם נראים די רע, אבל זה משתפר באביב). לפני כשנה-שנתיים גידלתי סטיביה בעציץ, והוא צמח לא רע, עד ששכחתי להשקות אותו והוא פשוט מת. מכל מקום, במקרה הגרוע ביותר הצמחים שתרכוש ימותו, ואז תקנה חדשים, ועם הזמן תלמד מה הם צריכים (וכמובן כדאי להתייעץ עם המוכרים במשתלה). אגב, אני מתקשה לגדל בהצלחה טימין. כבר ניסיתי 3 פעמים, וללא הצלחה רבה. אני מקווה שבשתיל הבא תהיה לי הצלחה טובה יותר. בברכה, אורי.

Pinkopter

New member
תודה לשניכם! אתה יודע היכן ניתן למצוא

סטיביה באיזור פתח תקווה-רמת גן-תל אביב? :) אני מתכוון להתקשר לכמה משתלות קרובות ביום ראשון אבל קצת ספקן

למעלה