יש מבינים בצבים?

מוהר

New member
יש מבינים בצבים?

אני שואלת בשביל נער חביב, ידיד המשפחה, המתגורר בבית נחמד עם גינה. לאורך השנים באזור בו גרנו היו המון פרדסים, בהם חרקים, ציפורים, נחשים, ארנבות חוגלות וצבים, אבל עכשיו נותרו רק בתים וכבישים. ואותו הילד, שהפך כבר נער, החליט שהוא רוצה לעזור. לפני 4/5 שנים הוא התחיל לאסוף צבים לגינה של ביתו, אחד מהמקומות הבודדים בהם עוד נותרה צמחיה, ונעלמה לה סכנת הדריסה. הוא מספק להם מזון ומחסה, ומאוד מאוד מקווה, שיתחילו כבר להתרבות. השאיפה שלו היא להחזיר אותם לטבע כשהיה ריבוי, הבעיה היחידה היא שכל הטבע הקרוב כבר אינו... הוא התעצב מאוד כשסיפרתי לו היום שצבים מרמת הגולן (שם אסף זוג בטיול האחרון) לא יוכלו להתרבות עם צבים מפ"ת, הבין והסכים להחזיר אותם לטבע בטיול הבא לאזור. אבל ביקש ממני לברר לו עוד קצת תשובות. מקווה שאתם תוכלו לעזור, כי בצבים הידע שלי בסיסי עד מאוד. באיזה גיל הצבים מגיעים לבגרות מינית? האם צבים בגדלים שונים יוכלו להזדווג? יש דרך בה יוכל לעורר בהם את יצר הריבוי? מזונות מיוחדים שחשובים לבריאותם? אולי כדאי להוסיף להם וויטמינים? אני יודעת שהמשפט הראשון שעולה בליבכם הוא אותו משפט שאני תמיד אומרת: "צב היבשה המצוי הוא חייה מוגנת ואסור להחזיקה בשבי" צודקים, אני יודעת, אבל לפחות כאן בפ"ת, נעלם לו כל הטבע ב10 השנים האחרונות. אין היכן לשחרר את הצבים, מלבד גינות ציבוריות, שלטעמי לפחות מאוד מסוכנות לצבים, במיוחד כשערוץ הופ מספר לילדים שצב הוא חיית מחמד מקסימה שמאוד תהנה לחיות בקופסה במרפסת
הגינה של הנער היא המקום הכי טוב לצבים כרגע, במיוחד כשאני נגד עירבוב אוכלוסיות, וממש לא רוצה שישחרר את הצבים מהמרכז ברמת הגולן או בירושלים. אשמח לכל מידע ועצות שתרצו להעביר לו. שבוע מקסים מוהר

naja

New member
../images/Emo31.gif

האמת שכבר נמאס לי להסביר למה ומדוע אסור בשום פנים ואופן לאסוף צבים מהטבע ועוד להשתמש בטיעון הטיפשי הזה שאצלו בגינה יהיה להם הכי טוב. ואני ממש לא יודע מהיכן הקביעה הטיפשית הזו שאין מקומות לשחרר צבים בפ"ת. אני מוכן לבוא ולקחת את הצבים ולשחרר אותם בחזרה לטבע, ואין לי ספק שזה יהיה בתחומי העיר פ"ת או בקירבתה.

מוהר

New member
נאיה - אם אתה מכיר טבע בפ"ת

בוא ושחרר אותי שם... אני מחפשת אחריו בנרות, ומאוד אשמח אם תכיר לי אותו מחדש.

naja

New member
תעשי לי טובה......

אני לא יודע מדוע את ממשיכה לשחק את המשחק הזה, אבל ממש לא חסר טבע בפ"ת. ההצעה שלי עדיין בתוקף- אני מוכן להגיע על חשבון הזמן הפנוי שלי, לקחת את הצבים ולשחרר אותם. מי שרוצה להתלוות אלי ולראות אם יש או אין מקומות שניתן לשחרר בהם צבים מוזמן אף הוא. ועוד משהו-אם יש עוד אנשים שקוראים את הפורום הזה, ומחזיקים בבית זוחלים או חיות בר אחרות, בגלל ש"יותר בטוח להם בגינה או בטרריום", או כל קישקוש אחר והם מעונינים שאני אבוא ואעזור להם למצא מקומות לשחרר-תשלחו מסר ואני אשמח לעזור בנידון.

naja

New member
לא צריך להתעלם.

אמנם כל חברי ומנהלי הפורום הזה בחרו שלא להביע דעה מלבד גל, אבל הדבר האחרון שצריך לעשות זה להתעלם. ישנה כאן סיטואציה שחוזרת על עצמה, שאנשים בטוחים שאצלם בבית יהיה לחיות הכי טוב. חלקם עושים את זה בתמימות וחלקם עושים את זה במודע. מחובתנו, בתור חובבי זוחלים, להסביר שוב ושוב את החשיבות של החזרת החיות האלה לטבע. אין לי ספק שמי שבחר במודע לגדל את הזוחל לא ישחרר אותו אבל חלק מהאנשים שלא היו מודעים לכך בהחלט ישחררו.

dreaming h

New member
זו הייתה בחירה מוצלחת ../images/Emo8.gif

פשוט הגבת בצורה הטובה ביותר...
ולענייננו. אני חושבת שרובנו היינו בצד האספני של המתרס, בשלב כזה או אחר (כן כן, גם אני נפרדתי בצער מצבים..). לאוהבי בעלי החיים נורא קל להתפתות לאספנות ולשכנועים עצמיים. מקומם של בעלי החיים הללו, בטבע. בין אם בתי הגידול הולכים וקטנים, ובין אם לא. ואם את כל כך משוכנעת שהכי טוב להם באותה חצר, למה שלא תפני לרשות, בבקשה לקבלת היתר לגידול וריבוי צבים ישראלים אצלך בחצר? (רמז: כנראה שלא תקבלי) אי אפשר לקחת את העניינים לידיים שלא באופן מסודר. המערך האקלוגי דואג לעצמו בדרך כזאת או אחרת. אני בהחלט מסכימה עם מה שנאמר בשרשור הזה ע"י גל ואסף. ואפילו מכירה איזו מסגרת התנדבותית שמתעסקת בצבים (ימיים אומנם, אבל צבים), ואולי אפשר לעשות משהו בנידון, בתמורה להחזרת הצבים לטבע. מה אומרת?

מוהר

New member
את מדברת על מכמורת?

ובכל מקרה, לטעמי רוב חברי הפורום לא החליטו להתעלם, חלקם דיברו איתי באופן אישי. ככה זה, אני סמויה בפורום די הרבה זמן, אז בשעה שאני מאוד מחבבת את רובכם, חלקכם הגדול בכלל לא מכיר אותי. עדין, חלק קטן וחביב מכיר, ואולי בגלל זה היתה "התעלמות" - כי הם יודעים שאני לא מהאספנים
נאיה - שלחתי לך מסר, ומאוד אשמח לדון בהצעות פתרון. אני ממש לא מאושרת מכך שהצבים בגינה שלו, תקופה ארוכה זה נראה כהכרח, אבל במידה ונמצא אזור מתאים לשחרור אעשה כל מאמץ לשכנע את הנער. וזה לא סותר - עדין אשמח שתכיר לי מחדש אזורי טבע בסביבה
רק טוב לכולנו מוהר - אלה

מוהר

New member
ולהמשך - הדר, זה היה רעיון נפלא ../images/Emo13.gif

ב10 הדקות הללו הספקתי לדבר עם גל אריאלי, מרשות הטבע והגנים, הוא ביקש שלא נשחרר לבד ( כנראה מאותן סיבות שאני דאגתי ), ואמר שיש סיכוי לא רע שיאשרו לנער להמשיך ולטפל בהם בגינה. הוא ביקש שנשלח מכתב ל"מדור היתרים" בירושלים, משם ישלחו פקח שיבדוק את מצב הצבים והתנאים שלהם, ויקבע האם התנאים מספקים, ואם לא, לאן כדי להעביר אותם. עכשיו אתחיל להרגיל את הנער לרעיון. זה באמת הופך ליום מקסים

naja

New member
לא מכיר את גיא אריאלי.

אבל אם הוא חושב שצבים יכולים לחיות טוב בגינה ואם הוא חושב שצריך לתת לכל ילד שיאסוף צבים מהטבע היתרי גידול, אז יסלח לי מר אריאלי אבל שמירת טבע היא בהחלט לא הצד החזק שלו(ושל מרבית הפקחים ברגע שזה מגיע לזוחלים). אני בהחלט מכיר לא מעט פקחים ואנשי רט"ג ומצער ככל שזה יהי, עוד לא פגשתי שם אדם אחד שמבין משהו בתזונת צבים ושבאמת יש לו את היכולת לקבוע האם הצב מתאים לסביבתו. אני בהחלט לא מכיר את המניעים שלך, אבל יש הרגשה שהכוונות שלך טובות, רק חבל שיש לך מחסור בכל מה שקשור בהבנת הצורך לשמור על חיות הבר בבית גידולן הטיבעי. תנסי לצאת מתפיסת העולם שטוענת שעדיף לבעלי החיים להיות צמודים אלינו ולקבחל מאיתנו טיפול ולכן צריך לאסוף כל חיה "טועה" ולהשגיח עליה. זה נכון כשמדובר בכלבים וחתולים, שחובה עלינו לדאוג להם ולמנוע מהם להסתובב חופשיים, אבל זה ממש לא נכון לגבי חיות בר. מקומם בטבע ולא בשום מקום אחר.

נאג'ה אני מסכים איתך ב100 אחוז

אבל לא היא מגדלת את הצבים ואין לה אפשרות לשחרר אותם אבל אני לא מבין למה את מנסה לסדר לילד אישורים? הצבים צריכים להיות בטבע ולא אצלו בגינה

מוהר

New member
כי לא אני מגדלת את הצבים...

וכשהשחרור מגיע מאדם יותר מקצועי, שמספר לנער בדיוק למה, מודה לו על העבודה הטובה שעשה עד עכשיו והופך את השחרור לחוויה מלמדת, חיובית ומוסמכת. הנער יקבל את זה יותר טוב. מההתחלה פניתי כי הנער ביקש דרך לספק לצבים תנאים יותר טובים. הוא ביקש שאמצא לו מומחים. ועכשיו, למרות דעותיו של אסף, כאשר יגיע פקח ויסביר לנער שגם הגינה ותוספת המלפפון והפרחים לא מספיקים. זה פשוט ירגיש לו אחרת. מלבד זאת, העירוב של הפקח במציאת המקום הנכון נראת לי חשובה ונכונה עד מאוד. כמו שאתם יודעים (ומישום מה מסרבים לקבל) חשוב לי להמנע מעירבוב אוכלוסיות לא פחות משחשוב לי המשך הריבוי והחופש של אותם צבים. בתקווה הוא ידע יותר. אם יוחלט אחרת, להשאיר את הצבים אצל אותו הנער, כנראה שתדרש לכך סיבה ממש טובה. אבל אם אסף צודק, ובאמת יש מספיק שטחים פתוחים ומוגנים בסביבה הקרובה, אין סיבה שיחליטו לאפשר לנער לגדל את הצבים. בנתיים אנסה לשכנע את הנער לכתוב איתי את המכתב לרשות, זה צעד טוב להתחלה. בכל מקרה נראה לי לא הגיוני לשחרר את הצבים לפני האביב, תרדמת חורף זה זמן לא טוב לשינוים
ובנתים, נתחיל בשידולים, זה לא הולך להיות פשוט...

מוהר

New member
חבל שאתה יוצא מתוך דעה שגויה

ומתעקש עליה מבלי להכיר אותי. " רק חבל שיש לך מחסור בכל מה שקשור בהבנת הצורך לשמור על חיות הבר בבית גידולן הטיבעי. תנסי לצאת מתפיסת העולם שטוענת שעדיף לבעלי החיים להיות צמודים אלינו ולקבחל מאיתנו טיפול ולכן צריך לאסוף כל חיה "טועה" ולהשגיח עליה " במקרה הפעם אמרת את זה לאדם הלא נכון... הייתי רוצה להאמין שגוון שמשתמע מכך נמצא בסך הכל בדמיון שלי, והפעם באמת אעשה זאת. זה לא המקום להתחיל לפרט לגבי החיות שעברו תחת ידי ומדוע הן עברו, אבל אני יכולה להבטיח לך שכולן הגיעו לצרכי טיפול רפואי, טופלו או הועברו לידים מנוסות יותר, ושוחררו. אני ממליצה שבעתיד תנסה להמנע מקביעת תפיסות העולם של אנשים שונים, לפחות כשאתה לא מכיר אותם.

naja

New member
לא חושב שאני טועה.

תעברי שוב על השירשור, עשית שם את כל ההתפתלויות והמאמצים כדי שהצבים ישארו ברשות הילד ועוד הצגת את הנושא כלגיטימי בעיניי הרט"ג. הילד חושב שאצלו בחצר יותר טוב? אז תלמדי קצת על תזונת צבים ותסבירי לו מדוע הוא טועה. אין טבע בפ"ת? נו באמת.... אוכלוסיות שונות-לא ידוע לי על אף מחקר בצבים מצויים שקבע שישנון שוני בין האוכלוסיות, למרות שגם אני חושב שעדיף שהצבים שהגיעו מהגולן יחזרו לשם. לערב את הרט"ג, שהקשר בינה ובין שמירת טבע הוא לא מהחזקים, בטח בכל מה שקשור לזוחלים- ממש צעד לא לעניין. אולי את מאוד אוהבת ועוזרת לבע"ח, אבל כנראה שאת המצרכים האמיתיים שלהם את לא ממש מכירה או מבינה.

מוהר

New member
../images/Emo140.gif

אסף, בדיון הזה סיימתי. איני נהנת מהאווירה בו. לשמחתי יש לי דעה קדומה מאוד חיובית כלפיך, אני מסרבת לתת לצורת הניסוח שלך בדיון הזה לפגוע בה. רק חבל שצורת הניסוח מונעת ממני להציג את השרשור לנער. הוא היה יכול להפיק ממנו המון, באם היה נכתב בצורה קצת יותר חיובית. רק טוב מוהר

galvin

New member
אם השאיפה היא

להחזיר אותם לטבע, ובהנחה שלצבים אין סיכוי לשרוד בטבע \ בטבע העירוני כמו שאפשר להבין מההודעה- אז למה לטרוח להרבות אותם? כמעט כל חובב טבע, קטן כגדול, עבר \ צריך לעבור מתישהו את השלב בו הוא מפסיק לרצות רק לגעת ולתפוס ולקחת הביתה, אלא לומד להנות מהראיה, מהחיפוש, מהנוכחות של בעלי החיים בשטח - גם במקומות שלא האמנת שתמצא בהם כלום, מיכולת השרידה וההתאוששות שלהם, וכו'. להצדיק את עצמך זה קל, ואתה משכנע את עצמך שאתה עושה טובה מינימום לאנושות, מתקן עוולות אקולוגיים נוראים ומחיה הקשקשאים לדורותיהם. אבל, זה פשוט לא כך. וזה לא נעים שאומרים לך את זה. יש הרבה מקום להתנדבות, ולהשקעה של זמן באפיקים חיוביים, מקצועיים יותר ומועילים יותר- גם לחובב וגם לצבים. איך להסביר את זה, אני לא יודע. אני יכול לתת כמה דוגמאות איך לא, ואני יודע שכמה שאבא שלי לא ניסה להסביר- הבנתי את זה בשלב מאוחר יחסית. חשוב לי לציין שבין גידול צב שמצאת על הכביש (שזה מיותר, ואפשר לשחרר אותו בסביבה הקרובה) לבין איסוף צבים מטיולים ברחבי הארץ (שזה פשע ממש וגם לא ממש חכם בכל מקרה), יש הבדל,- וחשוב להפסיק קודם כל עם העניין השני- ולהגיע להבנה עם הבחורצ'יק איך משחררים חזרה את האסופה שלו. בכמה צבים מדובר, אגב?

מוהר

New member
4 - 6 צבים, נגלה כשיחזור הקיץ

והם יתעוררו. לגבי איסוף צבים מטיולים הבהרתי לו, והוא הסכים לשחררם. לגבי שאר ה"אוסף", כמו שאמרתי, שדות כבר אין. ואני ממש לא מומחית לגבי גבולות תפוצה והיכן כדאי לשחרר, אני רק יודעת שקרוב זה לא. שטחי הטבע המוגנים (לא מיועדים להפוך לכביש או שכונה) היחידים שאני מכירה בסביבה נמצאים ליד מודיעין-גימזו. מה שנראה קצת רחוק מידי. למרות שאשמח להכיר עוד

preversia

New member
אם הוא באמת אוהב צבים יש דרך נוספת.

נכון שחשוב שילד שאוהב צבים יעשה דבר שכזה.... אבל לחוקי הגנה על חיות הבר יש תפקיד חשוב,ולכן בנך יכול לפנות לרשות שמורות הטבע והגנים או לאחד מגני החיות (לגן החיות התנכ"י יש מרכז רביה לצב המדברי,ספארי ואפילו גן החיות בפתח תקווה) ולעבוד בשיתוף פעולה איתם ובהדרכתם...לטובת הצבים.

מוהר

New member
../images/Emo13.gif

אם הוא היה בני לא היינו נתקלים בבעיה הזו מלכתחילה
דנו על הנושא בשרשור, ובאמת פניתי לרשות. תודה על תגובה נעימה ומקסימה

למעלה