יש לנו נמר בבית

יש לנו נמר בבית ../images/Emo2.gif

הנמר חי בשעון במטבח ויוצא החוצה רק בלילה. והוא לא חבר של שחר - הוא כועס! לא ברור אם היא מפחדת מהנמר או פשוט נהנת לרקום יחד איתנו את הסיפור. אני מהססת לשאול אותה אם הוא מפחיד אותה כדי לא להכניס לה לראש שהיא צריכה לפחד ממנו. החשש שלי מוצדק? בנזוגי מנסה לשכנע אותה שזה לא הגיוני והוא לא קיים אבל אני לא חושבת שיש טעם לשכנע אותה בזה. מצד שני אם היא באמת מפחדת , איך ניתן להרגיע אותה (שחר בת 2.9)? והאם זה "מזיק" שהוא מנסה לשכנע אותה שזה שלא יכול להיות?

מונו

New member
נמר כידוע הא חיה מסוכנת

ולכן מוטב להתידד אתו. אני מציע כל ערב לפני השנה להניח מנחה קטנה ליד השעון שתרצה אותו. למשל ממתק או צעצוע. מנסיוני עם נמרים הם יגיבו למחוה בהשארת מתנה קטנה משלהם.

אפרתש

New member
הוא לפחות פחות מלכלכך מחתול

מאחר ולא תצליחו לשכנע אותה שהוא לא קיים (ואם הנמר ייעלם, יגיע תפלץ אחר), אתם יכולים לעזור לה להתגונן בפניו. לשים בובה של אריה ליד המיטה שלה, ולאמר שהאריה מגן בפני נמר. מכירים ספר הג´ונגל? שם מלמדים את הילדים שנמר מפחד מאש. אז אפשר לתת לה פנס, ולאמר שאם היא שומעת את הנמר - שתדליק את הפנס. אפשר לעשות טקס של לילה - למשל לשיר יחד איזה שיר או דקלום שמפחיד נמרים. את יכולה גם לנסות לבדוק אם יש סיכוי שהיא והנמר יתחברו. "למה הוא כועס? מה נעשה כדי שהוא לא יכעס?". לשים כרית ליד המיטה ולהציע שהנמר יבוא לישון לידה. אבל בשביל להחליט אם אתם מתגוננים מהנמר או מתידדים איתו, את קודם כל צריכה לבדוק מה הכיוון של שחר.

דסי אשר

New member
ואני הייתי שואלת את שחר

על מה או על מי הנמר כועס בלילה. ומכאן מתקדמת. דסי

אוי יש סיפור מהמם בדיוק על זה

קוראים לו "דרקון- אין דבר כזה" או משהו כזה והמסר הוא שככל שההורים אומרים שאין דבר כזה דרקון הוא גדל! עד שמפסיקים להתעלם. אם את רוצה יותר פרטים תשלחי לי מסר. יש לנו אותו בסדרה של "להיות ילד" שזה סידרה ביבליותרפיסטית, יקרה פחד...

אפרת+

New member
אולי זה יעזור גם לתולעת שלנו? ../images/Emo10.gif

כי איתנו חיה אחת כזאת כבר שנה, היא כנראה מ-א-ד מפחידה והיא מוזכרת בכל הזדמנות שנושא הפחד עולה (גם בגן). אנחנו לא ממש יודעים מי היא. אחרי שעידו שאל את אבא אם אפשר להרביץ לה ואבא התלבט עידו הציע ("שאני יעשה קסם והיא תהיה טובה ותשמור עלי"). זה לא עזר הלילה היא שוב ביקרה. בכל מקרה פתרון (שאצלנו לא עבד) הוא להכין ביחד תרסיס או מכשיר קטלני אחר שייגרום לנמר להתרחק.

לאה_מ

New member
הנמר שמתחת למיטה

זהו שמו של ספר שירים לילדים מאת נורית זרחי. מומלץ בחום רב. וכולל את השיר הראשון, שנתן לספר את שמו, שודאי יתאים לכם מאד: (מפאת זכויות יוצרים אצטט רק שורות בודדות): "... וכשאני מתעוררת באמצע הלילה כי תחת המיטה יש לי נמר אז אבא אומר: ובג´ונגל לא מפחיד יותר?... ...ואני יודעת שזה נכון, מה שאמא אומרת, מה שאבא אומר, אבל איך זה יכול לעזור כשמתחת למיטה יש לי נמר?!" אהבתי את ההצעות שהוצעו כאן לגבי התיידדות עם הנמר או לגבי התגוננות מפניו (תלוי, באמת, מה שחר רוצה). אני חושבת שכדאי שתשאלי אותה איך היא מרגישה עם הנמר. את הרי לא יודעת אם היא מפחדת ממנו או לא. אם היא מפחדת, יש דרכים נהדרות שהיא תצטרך למצוא (בעזרתך) כמו באמת למצוא מישהו או משהו שיכול להגן עליה מפני הנמר, אולי לסלק את השעון במטבח או לכסות אותו במשהו בלילה, למצוא דרכים ללכוד את הנמר הזה, או להיפך - לנסות להתיידד איתו - שחר תצטרך למצוא את הדרך שמתאימה לה ביותר. לדעתי לא לנסות לשכנע אותה שזה לא יכול להיות. מבחינתה זה קיים, ולא צריך לזלזל בכך. תנו כבוד לדעה שלה ולרגשות שלה, ונסו למצוא יחד את הדרך הנכונה עבורה להתמודד עם הנמר הזה. מעבר לספר הנ"ל של נורית זרחי, אתן יכולות לקרוא יחד גם את "איתמר צייד החלומות" של דוד גרוסמן.

דליה.ד

New member
לבת שלי היה שועל מפחיד....

ובדרך למיטה היינו "זורקות" את השועל לפח וברית הייתה מוודאה שהפח סגור היטב עם המכסה ושהשועל לא יכול לצאת. הסיפור נמשך כחודשיים ונעלם מעצמו. היום השועל נשכח מזמן וברית כמעט 17, מאוד נהנית מהסיפור הזה...

לביתי יש תרסיס מיוחד (דמיוני), דומה

לתרסיס נגד יתושים, שפועל נהדר על אריות. לדעתי לא כדאי לנסות להכחיד או לסלק לגמרי את הנמר, כי הוא מייצג צורך מסויים. לפעמים נעים לפחד ולהתרגש (מי לא אוהב רכבת הרים או סרט אימה?)

למעלה