יש לנו ילד חדש!

ימימה

New member
יש לנו ילד חדש!

לפני שבוע ביום שלישי ילדתי את אוריה (ו' בשורוק, כמו אוריה החיתי), ועכשיו אנחנו כבר שבוע אחרי, מסתגלים למצב החדש. בינתיים נמרוד משתדל להתעלם מהמצב החדש (בהתחלה הוא התייחס אליו בתור "התינוק שלך": "אמא, התינוק שלך בוכה"), ודווקא אביגיל, הגדולה, הגיבה קשה: מצד אחד התרגשה ושמחה שכבר יצא התינוק, ורוצה המון להחזיק אותו עליה (ועושה את זה באחריות ויפה), ומצד שני - גל של מצבי רוח בין דיכאוניים לתוקפניים, שצריך המון סבלנות בשבילם. העובדה שהייתה לנו בתוך השבוע הקצר הזה גם אזכרה לאח של בעלי שנפטר לפני שנתיים, וגם הגיע פורים, וגם אמא יולדת - כל זה בטח לא קל לה. אז אני משתדלת לאסוף סבלנות, במיוחד אחרי שביומיים הראשונים אחרי שחזרתי מביה"ח לא הייתי מספיק סבלנית, לצערי (הנה, כבר יש רגשות אשמה!), ולדבר איתה על השינוי שחל בחיים של כולנו, ולאפשר לה לפרוק את המתח, אבל לא להתפרק לגמרי... טוב, לאט לאט נתרגל כולנו...
ואם כבר - אז בהזדמנות זו סיפור על "שקיפות בחינוך": בשבת, יצאתי עם אביגיל ועם הכלבה החדשה שלנו נלי, לטיול התאווררות קצר. בדרך הסברתי לאביגיל, שכל פעם שקוראים לכלבה והיא באה, צריך לשבח אותה, כדי שתלמד לבוא לקריאה, ולעשות מה שמבקשים ממנה. בערב, בבית, הייתי עסוקה, ואוריה בכה. רציתי לגשת אליו, אבל אביגיל הקדימה אותי, ונתנה לו מוצץ, שהרגיע אותו. אמרתי לה כל הכבוד על המחשבה והפעולה, והיא ענתה לי:"אמא, את לא צריכה לשבח אותי על זה, אני אעשה את זה בכל מקרה, גם אם לא תגידי לי כל הכבוד..."
אז אני שקופה או לא?

Shellylove

New member
../images/Emo49.gif להולדת אוריה

ובהצלחה לכל המשפחה בהסתגלות למצב החדש.

jole

New member
../images/Emo95.gifהרבה מזל טוב ....

שתקופת ההסתגלות תעבור מהר ובקלות.

לאה_מ

New member
../images/Emo49.gif ../images/Emo65.gif להולדת אוריה

(איזה שם מקסים!). התגובות של נמרוד ואביגיל נהדרות. טוב שהם מרגישים חופשיים לבטא את הרגשות שלהם. והסיפור על אביגיל נהדר!

vered4

New member
לגבי הסיפור על אביגיל

קודם כל מזל טוב. הילדה באמת מקסימה, אבל אולי היא הבינה משהו לא נכון מההשלכה של סיפור הכלבה. את הכלבה אתם מנסים לאלף ולכן אומרים לה את מה שאומרים. לילדים שלנו נגיד דברים טובים, כי אנחנו שמחים איתם וכי נעים לנו לפרגן להם.

למעלה