יש לנו גבס...

anatola

New member
יש לנו גבס...

אתמול קיבלתי טלפון מבהיל מבעלי בערב (שהיה איתם לבד כי אני לומדת למבחנים...) - משהו בסגנון ״אני צריך שתבואי מהר״... בקיצור, היה מלחיץ! מסתבר שהילד קפץ והשתולל על הספה, יחד עם האח המשוגע כמוהו כמובן... לא משנה כמה פעמים אנחנו אומרים להם לא, מבחינתם זה משחק... בקיצור, בכה נורא, אבל בסוף נרגע ולא היה נראה שיש שבר, ואפילו ישן טוב. היום בבוקר עדין כאב לו ולא הסכים לעמוד אפילו, לא היתה ברירה ולקחנו למיון. ויש סדק! ברגל... בקיצור, התוצאה היא אבא בטרואמה, אמא עם שנה אחת פחות, וילד אחד עם גבס והוראות לא לעמוד חודש! איך?? איך מתנהלים עם גבס? איך אני מונעת ממנו לשאת משקל? איך עושים מקלחת? וואו... הלב עדיין דופק מאתמול...

mishmish04

New member
אויויויייי! זה קטע רע, הגבסים האלו

דבר ראשון - שולחת לך הנשמה מפה לפה מכאן ועד אליך, כדי שתחזור לך מהר הנשימה. שנית - לכי למירפאה של קופת חולים, לאורתופד טוב באמת, ותשאלי אותו איך אפשר להחליף את הגבס הקיים בגבס פלסטיק. זה קל יותר, אוורירי יותר (למרות שבחורף הגבס הרגיל חם יותר), ניתן להתקלח עם זה (ואחר כך מייבשים עם פן פנימה, זה צחוקים אמיתיים). לא יודעת איפה ואיך הסדק, אז אינני יודעת האם ניתן יהיה לעמוד עם הפלסטיק או בכלל (אם אינני טועה אחרי שבוע מנוחה כבר מרשים, אם זה במקום לא ממש אסטרטגי לעמוד, אבל אני לא חותמת על זה). החלמה מהירה וחיים קלים לך, אמא'לה.

anatola

New member
טוב לדעת

אולי אני באמת אלך לשאול.... הוא קיבל את הגבס הכבד של פעם. אולי בכוונה, כי הוא ילד? כדי שבטוח לא יפעיל לחץ על האזור? אין לי מושג... תודה על ההנשמה! אין לי מושג מה נעשה איתו חודש בבית... כנראה שהולך להיות לי בונדינג איתו

אין לי עצות

(תודה לילדי החסינים..טפ טפו טפו) רק מאחלת שתעברו את זה במהירות עם מינימום סבל לכולכם!

לליתות16

New member
לצערי אני מכירה גבס ברגל מקרוב..

לא עם התאומים, עם הבן הגדול.. חשבתי שלא יכול להיות יותר גרוע מהגבס הזה, כי זה היה "ספייקה" על כל הגוף עם חור לטיטול, הוא עדיין היה עם טיטולים, סביב גיל שנתיים. ובשכיבה כל הזמן וצריך היה להפוך אותו כל שעתיים שלא יווצרו פצעי לחץ.. ואז , הוא גם קיבל דלקת ריאות..אז יש יותר גרוע מהגבס הזה..גבס + דלקת ראות. אחכ הוא גם לא הלך 11 יום ( שישה שבועות היה מגובס, שבר בירך), הוא גם גמגם ( איבד את הבטחון )..בקיצור..אין סוף לתענוגות עם הקטנים.. אגב, לגבי מקלחת, הייתי משכיבה אותו על הברך שלי ורוחצת לו רק את הראש, והוא ..בכה נורא. הייתה תקופה קשה מאוד..אבל בסוף..גם זה עובר.

לליתות16

New member
הכל יחסי..תמיד יש יותר גרוע..חח..

כשאני שומעת על משהו דומה למה שמתרחש אצלי, ויש תמיד יותר קשה..זה נותן לי פרופורציות.. אין כוונה רעה, רק ..יחסית.. בסוף, זה עובר.

kookadoo

New member
אפשר לשאול איך זה קרה, כדי שנוכל להיזהר

ובעיקר להזהיר
נשמע קשה בטירוף.

לליתות16

New member
מאיך שזה קרה אצלנו..אי אפשר להזהר..

הוא היה על המגלשה, ולא רצה להתגלש. ראיתי אותו כל הזמן, הייתי לידו, בשלב מסויים שכח שהוא על המגלשה, ורגל אחת ..התחלקה לו. כשניסה לחזור חזרה..שבר את השניה..בלי ליפול אפילו ..כלום. שבר ענף בירך, שזה שבר חמור, העצם מתפצלת , כמו ענף של עץ. ואפילו לא בכה, ולא התנפח רק רצה על הידיים משלב מסוים אני באמת חשבתי שלא קרה כלום.. אחי, שהיה איתי, התעקש שניסע לרופא. והוא , בלי צילום בלי כלום, אבחן ששבר חמור בירך ושיגר אותנו לבית חולים לילדים "דנה"..שם נותח..אושפז למספר ימים והביתה..לגבס שישה שבועות. ואחכ עוד אשפוז להוריד את הגבס..ובסוף נגמר . היה במעקב מספר שנים , כי רגלים שבורות נוטות לצמוח יותר , ותודה לאל הכל בסדר כבר בן 14.5 ואי אפשר לדעת ששבר פעם רגל.. תודה לאל.

kookadoo

New member
וואו. כנראה שבאמת לא על כל דבר אפשר לשלוט

ומה שצריך לקרות קורה

לליתות16

New member
בטח שאי אפשר לשלוט על הרבה דברים !!

אבל על אלה שכן..נשתדל !! המון איחולי בריאות והחלמה קלה.

בן כמה הוא?

הבן שלי סדק את הרגל בגיל שנתיים והיה חודש עם גבס על הרגל, עם אותה הנחייה - לא לעמוד על הרגל ולא להרטיב. כמה הצעות פרקטיות: הניילון הנצמד הוא חברכם
לפני כל מקלחת - עטפו את הגבס היטב בלפחות שתי שכבות של ניילון נצמד, כולל לעלות קצת מעל הגבס לכיוון הרגל. עושים מקלחת באמבטיה, כאשר את הרגל מניחים בתוך גיגית קטנה (אצלנו שימשה בהתחלה אחת מקערות הפירות הגדולות). הרעיון הוא שהרגל לא תטבול במיים ישירות ותיהי טיפה מוגבהת. רוחצים את הילד טוב עם סםוג. כשמשפריצים זרם מים לעשות הכל מכיוון הקרוב להרגל וממנה הלאה (מקווה שאני מספיק ברורה. הרעיון הוא שהמים ישפריצו רחוק מהרגל). לגבי עמידה - בגיל צעיר הוא יכול למצוא לעצמו תנוחות זחילה שיכולות לשמש אותו (הבן שלי זחל עם הגבס. שחק אותו לגמרי בצד אחד בגלל הזחילה). אפשרות אחרת זה להסתייע בבינבה או תלת אופן - להעזר ברגל השנייה כדי לדחוף.

anatola

New member
בן שנתיים

תודה על העצות, הבנתי למה התכוונת עם המים, מקווה שילך בסדר. אני מניחה שתוך כמה ימים כבר נתמקצע בעניין ... ולגבי העמידה - כרגע אני בונה על זה שהוא לא יעמוד כי כואב לו, אני רק מקווה שזה לא יחזור כבומרנג ובסוף הוא ייפחד לדרוך על הרגל... תודה שוב

anatola

New member
עבר בסדר

באופן מפתיע הוא התרגל לגבס די מהר, אבל כואב לו לעשות תנועות כלשהן... כזה מסכנון....

למעלה