יש לנהל משא ומתן

דהבה

New member
יש לנהל משא ומתן

כאילו אין טרור, ולהלחם בטרור כאילו אין משא ומתן - האם אין זו סיסמת השמאל לדורותיו? ועל כן, אם ידוע שרנטיסי אחראי לשליחת הרוצחים שהרגו חיילים במחסום ארז, ביום שנפתחו השערים במסגרת הסכמות עקבה, - בן מוות הוא ומה שלא הצליח פעם אחת, יצלח בפעם השניה

Azazel

New member
מסכים עם הססמא באופן כללי, אבל חשוב

להדגיש דקויות. הסיסמא הזאת נכונה בהנחה שהחמאס והרש"פ לא משתפים פעולה זה עם זה.

yeshgvul

New member
תחסל אותו גם אם תהיה רגיעה

ותדע שהחיסול שלו יחסל את התהליך המדיני ויחדש את הפיגועים? שאלה היפותטית לעיונך.

שינילה

New member
לא תחסל אותו גם אם תדע שללא חיסולו

וללא חיסול תאומיו לא תהיה רגיעה ולא יהיה תהליך מדיני? שאלה היפוטתית לעיונך. yeshgvul, כמה התרעות לפיגועים היו עוד לפני נסיון החיסול? למה לא היה הסכם הודנה עוד לפני נסיון החיסול? האם אותו רנטיסי היה מעוניין ברגיעה? האם יש לך איזה בדל של מחשבה שהוא מעוניין בתהליך המדיני? ושוב אני נאלץ להזכיר - אם הפלסטינאים עצמם יפעלו כנגד הטרור, ישראל לא תצטרך לפעול. לא יפעלו - לא תישאר לישראל ברירה אלא לפעול. ופעולה כנגד הטרור היא לטובת רגיעה ותהליך מדיני. אני מזכיר שבמהלך תהליך אוסלו יצחק רבין ז"ל ביצע גירוש של כ 400 אנשי חמאס וג'יהאד. לא ייתכן כי תהליך מדיני יקנה חסינות לטרור, וודאי שלא הגיוני שמי שדורש לקיים תהליך מדיני גם תחת טרור, יתרץ את התנגדותו ללחימה בטרור בתהליך. טיעונים כאלה רק מחזקים את העמדה המסורתית של הימין - אין מו"מ תחת טרור. אז תחליט? מו"מ ולחימה בטרור במקביל או אין מו"מ כי יש טרור? לדרוש מו"מ ויחד עם זאת לתבוע לא להילחם בטרור - זו לא רק דרישה לא קבילה, אלא גם לא מוסרית.

yeshgvul

New member
טוב, כפי שאתה מציג את זה

יש נימוק בעד חיסול, מבלי להיכנס לחוקיות המעשה. רנטיסי לא מטומטם. הוא והחמאס נאבקים על השליטה בפוליטיקה הפלסטינית, לא על לחימה נצחית בישראל. נראה שהוא מעוניין בזה לפני התהליך המדיני. כשם שהיציאה מלבנון הוציאה לחיזבאללה את רוב הצידוקים ללחימה, כך גם סיום הכיבוש לגבי החמאס. אתה טוען שהטרור הוא שורש הרע ולא הכיבוש. אני חולק, לאור מה שציינתי לגבי שנות ה- 70 . הגרוש של רבין חיבר את המוטיבציה של החמאס עם מומחיות חומרי הנפץ של חיזבאללה. את התוצאות אתה יודע. מוצלח זה בטח לא היה.

שינילה

New member
בבקשה - אתה יודע שאני בעד סיום

"הכיבוש". ואני בעד סיומו אפילו ללא תלות במעשי הפלסטינאים ובתהליך מדיני (מה שאתה לא ממש תומך בו). מצידי שייאבקו על השליטה בפוליטיקה הפלסטינית לנצח - למה אני צריך לסבול מזה? למה אני צריך לחוות קרבנות עקב כך? ולכן - נסיגה חד-צדדית ועם גבול סגור ללא עבודה פלסטינאית בישראל תוציא לפי דבריך את רוב הצידוקים ללחימת החמאס, לא? אז למה אתה מתנגד ליציאה חד-צדדית? אם זה ניתוח המצב שלך, לשם מה בכלל מו"מ? שייאבקו הפלסטינאים בפוליטיקה הפנימית שלהם ואנחנו נעשה לטובתנו מה שנחוץ לנו. מה המוטיבציה לדבר איתם, אם הדיבורים איתם נותנים לחלקם מוטיבציה להילחם בנו בגלל פוליטיקה פנימית? וגם בדוגמא שנתת לגבי לבנון, בעצם חיזקת את אופציית הצעדים החד-צדדים והגבול הסגור. תודה לך, yeshgvul

yeshgvul

New member
אני בעד יציאה חד צדדית מהשטחים מחר

אבל יציאה מהכל למעט חתיכה קטנה בלטרון וכמה שכונות בירושלים. אני נגד ההפרדה החד צדדית שלך על סמך החומה , עם סיפוח אריאל, הבקעה, גוש עציון ועוד אזורים.

שינילה

New member
רגע רגע...למה החתיכה בלטרון?

אם כבר הכל אז הכל - גם לטרון, גם גילה, גם רמות אשכול... למה החתיכה בלטרון זה בסדר וחתיכה באורנית למשל זה לא בסדר? כי שם עוברת הדרך לירושלים??? אז יחזרו לנסוע בדרך בורמה, לא טוב? אני בעד העברת לטרון לפלסטינאים, אתה מתנגד? אם כן - אז סלח לי - זו צביעות ממדרגה ראשונה!

מטרניך

New member
אולי זה קשור לנווה שלום? יש שם איזו

מריבה על אדמות שצריכות לעבור הפשרה ומישהו אמור להרוויח משינוי הייעוד לבנייה הרבה כסף וחלק מזה חוצה את הקו הירוק (אם אינני טועה. אך ייתכן שאני טועה בפרטים).

yeshgvul

New member
בשבילך גם לטרון. אוקיי?

חיי אינם תלויים בלטרון. בשבילך גם גילה ורמות אשכול. הרי אם הייתי אומר אחרת , היית קופץ עלי שאני דוגמטי ויוצא מכל השטח סתם. אז הנה, נתתי לך דוגמה איך אפשר לעשות תיקונים קלים. אורנית כתיקון קל? אולי. אריאל? ממש לא. הייתי מחזיר ללטרון את הכפריים שגורשו משם ב- 67, ללא קשר לשאלה מי ישלוט שם.

yeshgvul

New member
ואל תשכח: על כל תיקון פיצוי 1:1

אני מקווה שיש לך הרבה קרקעות פנויות באזור ירושלים והשרון לתת בתמורה לכל מיני אורנית.

מטרניך

New member
יש קבלות על זה? תביא קישורים!

"רנטיסי לא מטומטם. הוא והחמאס נאבקים על השליטה בפוליטיקה הפלסטינית, לא על לחימה נצחית בישראל".

yeshgvul

New member
קבלה ראשונה: נסראללה

מתבטא בחריפות לא פחות מבחמאס. יכול היה להמשיך להילחם בישראל כמו קודם, אבל לא. מי רוצה להיות הראשון שקופץ עם שבעא...

שינילה

New member
אבל לא?

אתה עד כדי כך תמים? נסראללה אדם מאוד חכם - בשביל מה לו להילחם בזירה הלבנונית, אם הרבה יותר נוח להילחם בזירה הפלסטינית? נסראללה פשוט מנסה להעביר את מלחמתו לזירה האקטואלית. מנבטיה כבר לא כדאי לו, כעת כדאי לו ממקומות אחרים... זו פשוט נאיביות לחשוב כי החיזבאללה הפסיק להילחם בישראל. ואף מילה על שבעא...

מטרניך

New member
נסראללה פליט? רוצה לחזור עם החמולה

שלו ליבנה ובנותיה (משם, נדמה לי, באה משפחתו של רנטיסי)? הרוצה לשקר מרחיק עדותו. בשם רנטיסי מדבר רנטיסי ולא נסראללה. ואת רנטיסי כולנו שומעים כל הזמן.

yeshgvul

New member
נסראללה אומר אותו דבר לגבי

הלגיטימיות של ישראל. וחוץ מזה התקדמנו. אני מסיק שלשיטתך, הפלסטינים היחידים שיתנגדו גם אם נצא מהשטחים הם הפליטים. אני רושם את זה. זו התקדמות ראויה.

סיסמא אינה נימוק

היא סיסמא, על כן כשאנו נתקלים בסיסמא אנו זועקים "אתה מדבר בסיסמאות!" או "דמגוג!". רנטיסי הוא בן מוות, והיו לשרון שנתיים להפוך אותו לבר מינן, אבל הוא עשה זאת דווקא מתי שהפסקת האש היתה קרובה, השלב הראשון במפת הדרכים (לכל אלה שזועקים שחיסול החמאס הוא חלק ממפת הדרכים, קודם כל הפסקת אש). יתכן ובסופו של דבר זה באמת יהיה לטובה, ואני אתנצל בפני שרון, אני לא שולל אפשרות זו.

מטרניך

New member
אכן היה לשרון הרבה זמן לחסל את

רנטיסי. גם לדעתי צריך היה לחסל אותו ואת כל הנהגת החמאס מזמן. אבל שרון חיסל בינתיים הרבה חמאסניקים אחרים. ולכל החיסולים אתם התנגדתם. תמיד היה לכם על מה לקטר: פעם העיתוי, פעם הנסיבות, פעם החפים מפשע שנפגעו, פעם אחרת למה את זה ולא מישהו אחר. לא היתה פעם אחת שאמרתם: כן, זה היה בסדר. לכן כל אדם ישר יחשוד בכם שאתם משקרים גם הפעם בקיטור שלכם שבא להסתיר את העובדה הפשוטה שאתם בעיקרון נגד מלחמתה של ישראל בטרור ואתם רוצים להביא אותה לכניעה בפניו. רק שאתם מוגי לב מכדי לומר זאת פשוט וישר.

למעלה