יש למישהו רעיון...

ur shak

New member
יש למישהו רעיון...

....טוב באיך אפשר לקזז בזמן של הפתרון של הקטע בהבנת הנקרא, כי 7 דק' זה הרבה....?

zappa19

New member
תקרא יותר מהר ../images/Emo13.gif

יש לי עוד שיטה בשבילך, היא מאוד נוחה ומהירה רבל לא יעילה - לנחש

ur shak

New member
פשוט..

אני חייב לנוח לפחות דקה לפני תחילת פרק הבא ובמילולי אני לא ממש מצליח לסיים לפני, או שההגיון תוקע אותי קצת או שהבנת הנקרא.ואם אני אקבל פתאום 2 מילולי ברצף אני מתאבד במקום....

zappa19

New member
אין לי מה להציע לך חוץ

מכמו שאמרתי - לתרגל. אני לא דוגמא טובה בכלל (אלא אם כן ניחשתי טוב בבחינה שעשיתי). בכל אופן, בהצלחה!

גימפל1

New member
תנסה...

תנסה כל מיני שיטות עד שתמצא את השיטה שמתאימה לך... יש כאלה שמסתדר להם לקרוא שאלה ואז לחפש את התשובה... יש כאלה שקוראים את השאלות, אח"כ את הטקסט ואז עונים... יש כאלה שקוראים את הטקסט במלואו ורק אח"כ מגיעים לשאלות (במידת הצורך כמובן חוזרים לטקסט...) לי אישית מסתדרת השיטה האחרונה... תנסה תגיד לי אם עזר משהו...

לדעתי..

הכי טוב להתחיל את החלק של הבנת במקרא כי הוא דורש זמן קריאה ולאחר מכן לענות על שאר השאלות בקטע המילולי..כי הן לא דורשות זמן קריאה בנוסף.

יש שיטה של קריאה מהירה.

אני יודע שזה נשמע מטומטם, אבל זה עובד ממש לקריאה מהירה, רק צריך ללמוד קצת לעבוד עם זה. תקרא עם אצבע. זאת אומרת, תשים את האצבע על המילה שאתה רוצה לקרוא, ובמקום לעקוב אחרי המילים, תעקוב אחרי מה שהאצבע מצביעה עליו. תקרא כמה פעמים ככה, ולאט לאט תעלה לעצמך את הקצב. בסופו של דבר העין לומדת לקרוא בקצב שאתה מעביר את האצבע. שוב, זה עובד טוב, אבל לוקח קצת זמן להתרגל לזה... תנסה בכל אופן.

ur shak

New member
תודה

זה לא הקטע שאני לא קורא מהר. זה יותר הקטע כשקוראים מהר אפשר לפספס איזה פרט חשוב ומזה אני מפחד, כי בסוף יצא שקראתי הכל אבל את הדברים הכי חשובים לא שמתי עליהם דגש. ואז תהיה לי בעיה בשאלות כלליות.

Nikita1985

New member
נכון אבל במקרה כזה

זה אומר שקראת ברפרוף כשענית על השאלות. וכל הרעיון הוא לקרוא ברפרוף את רוב הקטע או אפילו את הקטע במלואו, אם אתה מספיק, ואז לענות שאלה שאלה וכמובן לפנישעונים קוראים בעיון את הקטע הספציפי אליו מתייחסת השאלה. תשמור על שיטת עבודה מסודרת ולא תדלג על פרטים, אין לך סיבה לפחד. צריך רק להבין את העיקרון. מקווה שיסתדר לך!:)

טוב יש את השיטה של השאלות

אני יודע שזה תופס באנגלית, תנסה את זה גם בעברית. תקרא פיסקה ראשונה ופסקה אחרונה, תקרא שורה ראשונה ואחרונה בכל פיסקה, ואז תנסה לענות על השאלות. מה שלא תצליח, תחפש בטקסט.

BonBonAsa

New member
אני מציעה שתנסה בכלל בלי לקרוא

פשוט תלך לפי שאלה- תשובה בקטע כמעט תמיד סדר התשובות בקטע הוא לפי סדר השאלות בפרק זה מקצר זמן, ויש בשיטה הזאת אפשרות לפסול מסיחים מהר תנסה..

גימפל1

New member
תנסה...

אני בהחלט מסכים לגבי לא לעשות את הקטע בסוף הפרק... לא כדאי לקרוא ברפרוף את הקטע בעברית, כל העקרון הוא הבנה מעמיקה של הקטע. תנסה לסמן UNDERLINE מתחת למילים שנראה לך שיהיו בעלות חשיבות בשאלות (או להקיף בעיגול) ככה לא תפספס דברים חשובים (אני מבין שזו אחת הבעיות שלך...)

akineret

New member
../images/Emo45.gif מסכימה

כל ההצעותהאלה של לקרוא ברפרוף או שורה ראשונה ואחרונה זה אולי עובד באנגלית בעברית ממש לא כדאי, צריךלקרוא כל שורה וגם להבין אותה. אלא אם כן נשאר לך 5 דקות לסוף הפרק בשאלת ההיגיון האחרונה ויש עוד שתי שאלות פטל שלא הצלחת ואתה צריך לחזור אליהן, אז כדאי ברפרוף, וגם לנחש נשמעת כבר הצעה טובה

למעלה