יש למישהו רעיון אולי?

יש למישהו רעיון אולי?

ב-1973-4 גרנו במונטריאול, קנדה לשנה והלכתי ללמוד שם בבי"ס יהודי, רק אני לא זוכרת איך קוראים לו או את שם הרחוב. בכל אופן, היתה לי שם חברה ממש טובה, ואפילו נפגשתי איתה כמה שנים אח"כ, אבל כבר 10 שנים שאין ביננו קשר, והאמת היא שאני מדי פעם חושבת עליה ותוהה מה איתה. חשבתי לנסות למצוא אותה, אבל כמובן שאני לא זוכרת כלום... אני זוכרת שגרנו ברח´ Dornal (או משהו כזה). ושם המשפחה שלה היה הרשקוביץ, אבל בטח היא כבר נשואה עם שם אחר? אז יש למישהו רעיונות? חיפשתי רשימה של בתי ספר יהודיים במונטריאול, אבל לא מצאתי. חשבתי אולי לכתוב להם. שבת שלום גם כן :)

תמי ב

New member
את זוכרת איך קוראים להורים שלה?

אולי אפשר לחפש אותם ב 144 הקנדי, ודרכם להגיע אליה.

לא ../images/Emo10.gif

מיכל בניו זילנד, מחכה

Guy K

New member
אולי.........

ההורים שלך או קרובי משפחה אחרים יוכלו לעזור באיתור שם ביה"ס? או חיטוט בארגז המסמכים מהתקופה ההיא?

חשבתי על זה

אני אנסה באמת לכתוב לאבא שלי אימייל, אולי הוא זוכר... מסמכים עתיקים מהתקופה ההיא לא הגיעו איתי לניו זילנד
(אם כי, מדהים איזה דברים כן הגיעו איתי! למשל, תעודת הבגרות של אמא שלי). ואם כבר אני חושבת על דברים עתיקים, מי עוד, כשארז את הדברים לקראת נסיעה ארוכה, נתקע שעות עם תמונות ישנות? זה היה כיף או עצוב? לי זה היה חמוץ-מתוק...

תמי ב

New member
אנחנו, לא רק שמצאנו תמונות ישנות

ונורא נהנינו, אלא מצאנו גם ארגז מלא שקופיות ישנות, ועשינו ערב שקופיות. השקופיות כמובן היו מלפני כמעט חמישים שנה (עוד כשההורים שלי היו סטודנטים בארה"ב) ועד לפני שלושים שנה, כשהייתי בת 14. היה נחמד מאוד! אפילו לילדים הייתה קצת סבלנות לצפות.

ליילה

New member
גוגי, תנסי אולי דרך הקהילה היהודית

במונטראול, אולי הם יוכלו לעזור לך לאתר את המשפחה, או את בית הספר. ואני לא יודעת אם הבחורה הייתה ישראלית במקור או לא, אבל אני יכולה לספר לך שחברה שלי שלמדה בבית ספר לדיפלומטים בפריס בילדותה, מצאה כמה חברים משם דרך אתר חבר´ה... בהצלחה ויום כתום

אצא לי

New member
לדעתי

יש אתר בארץ שנקרא חברה (HEVRE) אבל בחו"ל הוא נקרא CLASSMATES תנסי דרך שם אני בטוח שתמצאי. יש שם לפי ארץ, איזור, עיר, סוג בית ספר ושמו של בית הספר בטוח יצוץ לך בראש. תעקבי אחר ההוראות ובהצלחה

mira11

New member
../images/Emo6.gifרעיון

אולי תנסי דרך בית הכנסת במונטריאול??????? או אולי דרך pal talk זה אתר של ישראלים שנמצאים בכל מקום בעולם

noon1

New member
הנה קצה חוט

אני למדתי בבי"הס שנקרא HEBREW ACADEMY והיה עוד ביה"ס שנקרא ביאליק משהו אני לא בטוח תנסי לחפש תחת השמות הנ"ל בהצלחה

למעלה