שאין הרבה כאלו. בכל מקרה לא זכור לי שפגשתי מישהו שמגדל כזה נחש. יש לי הרגשה שברוב המקרים הנחש הזה נמכר רק לחנויות חיות ומשם כנראה שחי הוא לא יוצא, או לא להרבה זמן בכל מקרה...
עד לפני חודשיים. הוא היה אצלי שנה. השם בלועזית הוא Arizona glossy snake אני לא מצליח להעלות תמונה אז הנה קישור: http://img368.imageshack.us/my.php?image=rscn03244mm.jpg (זאת תמונה שאני צילמתי, לא מהרשת)
"לפי הספר.." ? אפשר לדעת באיזה ספר מדובר? אני כאחד שלא כל כך מיתענין בתת מין הנחש הזה יכול להגיד לך בכלליות שאני חושב שמדובר בטרף שהנחש אוכל וניתקל במקום הטיבעי שלו ולא בשבי! אחרת זו הייתה בעיה די גדולה בין עם זה מבחינה כלכלית ובין עם זה מבחינת זוחלים מוגנים בארץ ישראל! (לטאות ארץ ישראליות) וזה מסמל לפי ההגיון שמדובר בטרף של הנחש במקום הטיבעי שלו אבל ביגלל ידע ממש מוגבל בקשר למין הזה אני לא יוכל לעזור.. פשוט תקרא קצת מאמרים בנוגע לתת מין שברשותך!
ומה שאני יכול להגיד לך מקריאה ממש כללית ופשוטה ביותר זה שרוב תתי מין בגודל של בין 75 ס"מ ל-130 ס"מ.. האוכל שלהם לרוב הוא לטאות ויונקים קטנים משמע מכרסמים בגודל המתאים בשבי! המקום הטיבי שלו הוא חולי ומידברי ורוב תתי המין חיים בטבע של ארצות הברית ומקסיקו . משהו אחד אני כן יכול להגיד לך וזה של-glossy snake (Arizona elegans זה מין שמחולק להרבה תת מין! ועוד משהו בעייתי זה שכל המינים שמיתייכם לסוג Arizona ניקראים glossy snakeS ככה שתיצתרך לזהות קודם באיזה תת מין מדובר ולאיזה מין הוא שייך! ומשהו אחרון עשית טעות שניסית להאכיל בלטאה מישתי סיבות : 1. עם מדובר בלטאה ארץ ישראילת זה פשוט עברה על החוק כי כל זוחל ארץ ישראלי הוא מוגן! 2. רוב הסיכויים שהלטאה נשאה טפילים פנימייים וחיצוניים ואלי גם מחלות שונות שיכולות לעבור לנחש!