סליחה, אבל אתם חיים בסרט.
על אילו מחקרים אתם מדברים בדיוק?** אני רוצה להתייחס ברשותכם לטענה שהעלתם בנוגע ל"לא ניתן למקם את הזבל הזה בתחתית כי יש תרגום". אתם צודקים! ב-100%! אנשים רבים בישראל מנסים לעקוב אחר הכתוביות בסדרות/סרטים שהם צופים. בין ישראל לארה"ב יש המון הבדל - בארה"ב ה"VIZ" האלה היו מציקים לי פחות כי הייתי מבין את השפה שבה מדברות הדמויות ובזמן קריאת ה"ויז" הייתי גם להערכתי מצליח להבין מה הדמויות אומרות ולא הייתי מפספס הרבה. לגיטימי. אבל בישראל אני עוקב אחרי התרגום ומנסה לא לפספס מילה, במיוחד בתוכניות מאתגרות כמו "החיים על פי נד" ו"רוק 30" שבהן הבדיחות והמילים מופגזות במהירות אסטרונומית, וסירה ששטה לי על המצח של הגיבורים בסדרה שבה אני צופה מסיטה אותי מהריכוז ובעיקר מהתרגום וקרה לי המון פעמים כבר שפיספסתי מספר משפטים חשובים. פה זה לא ארה"ב, רבותיי. אתם חיים באשלייה. פה הדברים המציקים האלה שאתם שמים על המסך מסיטים את תשומת הלב של הצופה, מוציאים מהריכוז וגורמים ללא-מביני-אנגלית בעיקר להתרגז. אתם אומרים שאתם פתוחים לדיון בשימוש ובמינון. בהחלט יש לדבר על כך והרבה - ה"ויז" הללו באים בצורות ובמינון לא נכונים. עד לפני שנה היו "ויז" פשוטים מאוד, ת'חלס ולעניין, שלא היו מציקים כ"כ. אז למה להגדיל אותם? למה להשתמש באנימציה שמוציאה מריכוז? למה לא להיות ענייניים? זה פשוט מיותר ומציק. כמו כן, למה לא שמים את ה'ויז' בסצינות קצת "מתות" ופחות מעניינות? בנתיים, ברוב ה"ויז" שנתקלתי בהם הם היו בסצינות חשובות וקריטיות. למה לשים אותם באמצע בדיחה? למה באמצע הסצינה שבה מגלים את הפיתרון לתעלומה? מציק. בימים האחרונים נערכו במספר אתרים שאני מבקר בהם דיונים סוערים ומרתקים בעניין הזה. מבין מה שהצלחתי לקרוא, עלו מספר פתרונות מעניינים לבעיה, שאני לא רואה סיבה מדוע "יס" לא תדון בהן: 1. ב"יס" טוענים ששירות ה'ויז' נועד לאנשים שלא מעודכנים בלוח השידורים ולא יודעים מתי תוכניתם האהובה משודרת. אוקיי, מצוין. אבל למה גם להציק לאלה ש*כן* מעודכנים בלוח השידורים ולא צריכים את שירות ה"ויז" בשביל להתעדכן כי הם עוקבים בדרך זו או אחרת אחרי מועדי שידור התוכניות? הפיתרון: לאפשר לאלה שלא מעוניינים בשירות ה"ויז" ללחוץ על כפתור שיאפשר להעלים אותם ולאלה שמעוניינים בהם - שיחליטו שהם לא רוצים להעלים אותם. 2. כאמור, חזרה למקורות: בלי אנימציות, עם מילים ולעניין. 3. להפיץ כמו בעבר את מגזין "יס" החודשי שמעדכן לוח שידורים לחודש שלם. כמו בהרבה חברות כבלים מסביב לעולם, אפילו בארה"ב האהובה והנערצת. ובהרבה מקומות זה אפילו חינם, פרט שאני לא זוכר שהיה קיים אצל מגזין "יס" בעבר. 4. להקים ערוץ אינטרקטיבי חדש (זאת לא בעיה, כל כמה חודשים אתם עושים זאת..) המעדכן את לוח השידורים של הסדרות. מתי הן תשודרנה? איפה? ובאיזה פרק הן נמצאות? פשוט וקל - ממש כמו כאן: http://www.tve.co.il/page/sitsh בבקשה, יש מלא פתרונות חילופיים ונוחים. צריכים פשוט לדון ולהקשיב ללוקוחות שמתלוננים ומשלמים הרבה כסף בתקווה שלא יתלוננו. איפה ה"חוויה הקולנועית הגדולה מהחיים" שהחברה הבטיחה? האם גם בקולנוע יש את ה"ויז" באמצע הסצנות? אשמח לקבל תשובות סוף סוף, ולא רק תירוצים. תודה.