יש לכם פורום נהדר

SPACE BROS

New member
יש לכם פורום נהדר

שלום אני נכנס מדי פעם לפורום טיסנאות ונהנה לשוטט כאן. (קישורים מענינים ותשובות לעניין על שאלות שנשאלות כאן) אחרי תקופה ממושכת אני חוזר לעסוק בתחביב. פירקתי לאחרונה מנוע שקיבלתי מחבר לצורך החלפת המיסבים (o.s. 40 fsr). ניקיתי את בית המיסבים ע"י השרייה במיים חמים וסבון כביסה לריכוך השמן השרוף. אחרי ההרכבה שמתי לב לכך שהחלק הנ"ל שינה צבעו (האפיר במקצת). מספר שאלות: 1 כיצד ניתן לשחזר את הצבע/ברק של החלק . 2 איך נוצרה שכבת השמן השרוף על גבי המיסבים ? 3 איך מקבל המיסב הקדמי שימון ? תודה

תשובות

1. לא ניתן למרבה הצער. אך סביר שהמנוע יעבוד טוב בדיוק באותה מידה - אל דאגה. 2. בדיוק כפי שציינת - מדובר בשמן שרוף שנדבק אליהם. 3. המיסה הקדמי מקבל שימון בד"כ דרך חריץ קטן שמוביל בין המיסב האחורי לקדמי - האם אתה מצליח לזהות אותו אצלך בתוך ה-crankcase ?

SPACE BROS

New member
שני חריצים

כן, ראיתי שני חריצים, אחד צירי בקדח הפנימי של בית המיסבים בין המיסב הקדמי ופתח היניקה. (מסומן כקו אדום בתמונה) החריץ השני רדיאלי קצת מאחורי המיסב הקדמי. הרכבתי את המכלול מבלי לתת את הדעת על מנגנון השימון ורק אחר כך הסתקרנתי לדעת מהוא מנגנון השימון אני מניח שזה קשור להפרשי הלחצים בין בית גל הארכובה והאזור שמתחת לקרבורטור אבל כאמור הרכבתי את המכלול מבלי לחקור לעומק. אגב למנוע הייתה נזילה כרונית של שמן/דלק מהמיסב הקדמי לפני שהושבת לפני שנים רבות.

השטיפה גרמה להורדת שכבת הפסיבציה של האלומיניו

שכבת הפסיבציה הינה שכבת מגן שנוצרה ע"י התחמצנות. בברזל שכבה זו קרויה "חלודה". עם הזמן האלומיניום יתחמצן שוב ויקבל בחזרה את צבעו המקורי אבל בינינו, מה שחשוב בסופו של דבר זה פנים המנוע ולא חיצוניותו...

למעלה