יש לכם בעיה מוסרית??

S h a y 9 9 9

New member
יש לכם בעיה מוסרית??

תשאלו את ג´יינווי (מהום סנטר) הפוסטמה הזאת (סליחה אני פשוט עצבני) מחליטה תמיד בפשרות מוסריות כאילו היא כל המוסר בעולם, כמו בפרק טוביקס וגם היום בפרק עם באלנה והחייזר המכוער המצפצף... למה היא בטוחה שיש לה זכות להחליט דברים כאלו? היא לא בדיוק הוכיחה את עצמה אף פעם בתור שיא המוסר בעולם . לדעתי באלנה היתה צריכה למות בפרק הזה ,זה פשוט לא צודק ולא הגיוני מילא אם באלנה היתה אומרת שהיא מוכנה להכל על מנת להציל את חייה אבל היא ביקשה במיוחד לא להשתמש בשיטות של הצורר הקרדאסי והיא צודקת ... בסוף הפרק כשג´יינויי אמרה לבאלנה שיש עוד שדים בחדר אני חשבתי שאני זורק משהו על הטלוויזיה מרוב עצבים זה פשוט לא בסדר ,איזה מין מסר מעוות הסדרה הזאת מנסה להעביר לנו ,שלפעמים מותר לשכוח ממוסריות ולעשות מה בא לנו אם מוסריות אינה נוחה אני לא מבין את זה!

Esmena

New member
כמה מוזר

בדיוק היום התכוונתי לכתוב על הפרק המדהים הזה, בלי קשר לכלום. האמת? הייתי עסוקה בלשים לב לקארדסי בפעמים שראיתי אותו, ולא לג´ינויי ומישאלותיה של בלאנה ממש,אבל כן, מרגישים את המוסר החולני שלה. נו, איי לייק איט. למלא קצת את הדמות התמוהה שלה. (מצד שני אפשר למצוא צידוקים, וכן, במקרה הזה אנ י חושבת שהייתי נוהגת כמוה).

reformy

New member
יש פה מסר עמוק

היא אומרת - תפסיקו להיות גזענים ונוטרים, כשאפשר להציל חיים. זה נשמע לי חשוב...

S h a y 9 9 9

New member
זה לא גזענות!

אם לשנוא את הדוקטור הקרדאסי זה גזענות אז אתה יכול להגיד שלשנוא את הנאצים זה גזענות... האם זה? השאלה היא האם אתה היית נותן לרוצח להוכיח על גופך את טענותיו שרציחותיו היו כדאיות?

reformy

New member
אני שונא נאצים - אבל לא גרמנים

למרות שבכנות - יש לי משהו בראש שמעלה מחשבות חשדניות כל פעם שמדברים איתו על גרמנים. אני מבין שיש בעיות מוסריות עם קראל מוסט - אבל מדובר פה בהצלת חיים, על סמך ידע שאין ספק שמשתמשים בו, או ישתמשו. זה רחוק מלתת לגיטימציה לדברים כאלה.

Bajoran Preist

New member
אה, כן!

קרדסים, באג´ורים, הכיבוש!
חשבתי שכבר לא אפגוש אותם... אחח.... (עכשיו כשאני חושב על זה, זה היה למעשה הפרק האחרון של סטאר-טרק שהתעסק, לפחות באופן עקיף, באירועים שהתרחשו בבאג´ור בתקופת הכיבוש.. אם לא מחשיבים את האירוניה בפרקים האחרונים בכך שקירה הבאג´ורית עזרה להקים מחתרת קרדסית לשחרור קרדסיה מעול הדומיניון..) אה, ועוד נקודה- שמתם לב שהדוקטור הזכיר "מחנות מוות"? מה שיפה פה, או לפחות נוגע באוזן היהודית שלנו, היא שאת המילה "מחנות מוות" הרי השתילו התסריטאים בכוונה על מנת לצור אסוציאציה למחנות המוות הגרמניים(אני הולך להיות בכמה ממש תיכף). הרי הקרדסים לא הקימו "מחנות מוות" בפירוש המילולי של המילה, אלא מחנות עבודת כפייה, שבהם אמנם מתו מאות אלפים, אבל הם לא הקימו מחנות במטרה מכוונת ומוצהרת להשמיד את האוכלוסייה הבאג´ורית. כמו שקווראק אמר בלשון ציורית שלעומת הקרדסים, הדומיניון לא הקים "גדרות גטו" בתחנה (וזה ציטוט)

greentigerchild

New member
" ד"ר מנגלה " ...

הרי ההשוואה מתבקשת... ולכן : למרות שזה מעצבן (גם אני חטפתי קריזה קטנה כשהיא דיברה על השדים בחדר) צריך לזכור , שגם היום משתמשים במחקרים של מנגלה (המניאק שעשה באאושויץ ניסויים על סבתא שלי), כדי להבין דברים, למשל מחקרים על תאומים וכד´. sorry, זאת האמת. למרות הכל , השאלה היא : האם באמת אנחנו מוכנים לעשות delete לכל מחקר וחוקר שכזה ... אילי

greentigerchild

New member
" ד"ר מנגלה " ...

הרי ההשוואה מתבקשת... ולכן : למרות שזה מעצבן (גם אני חטפתי קריזה קטנה כשהיא דיברה על השדים בחדר) צריך לזכור , שגם היום משתמשים במחקרים של מנגלה (המניאק שעשה באאושויץ ניסויים על סבתא שלי), כדי להבין דברים, למשל מחקרים על תאומים וכד´. sorry, זאת האמת. למרות הכל , השאלה היא : האם באמת אנחנו מוכנים לעשות delete לכל מחקר וחוקר שכזה ... אילי

jerri

New member
../images/Emo150.gif ג´ינווי הקאובואית האמיתית של

טרק. אני מצטער, אבל בים של התיפייפות נפש ושל כל מיני אנשים שמוכנים למות ולא לתת להולוגרמה לנתח אותם ועד כל מיני צידוקים מוסריים מהתחת (סליחה, אבל גברת ב´אלנה טורס היתה חברת צוות במאקי שהרג גם אנשים חפים מפשע, אז היתממות היא לא הצד החזק שלה) טוב שיש מישהי שאומרת סטופ, צריך לחשוב במונחים של העובדה שאנחנו רחוקים מהאלפא קוורדננט וכו´ ולהחליט החלטה מהירה, והיא החליטה. מוסרית, לא מוסרית אין פה בכלל שאלה של מוסריות - כקפטן היא צריכה להחליט מהר והיא קיבלה החלטה, שהיא עדיין עומדת מאחוריה.

S h a y 9 9 9

New member
זאת לא הכוונה שלי

מה שג´יינויי עשתה זה לקחת את אמות המוסר שלה ולכפות אותם על מישהו אחר כשהיא יודעת שאמות המוסר של המישהו האחר הזה שונות משלה ואף סותרות את שלה! זה נכון שהיום משתמשים במחקריו של ד"ר מנגלה, אבל האם המטופלים בביה"ח מודעים מתי מטפלים בהם ע"י עיון במחקרים האלו? ואם מטופל יבקש שלא יטפלו בו? יודיע ויחתום אפילו על מסמך שהוא איונו מעוניין לעבור טיפול? למיטב ידיעתי לכל חולה במערכת האזררחית של מדינות העולם המערבי יש זכות לסרב לטיפול! לבאלנה לא היה את הזכות הזאת

ilanbt

New member
בלי קשר לאמות מוסר.

באלאנה לצורך העיניין היא חיילת ההחלטה אם היא תמות או תחייה היא לא רק שלה וצריך גם לשים לב לעובדה שג´נווי מרגישה שבגללה כל הצוות תקוע ברביע דלתא אי אפשר להיתייחס להיתנהגות שלה רק על פי הפרק. ומשהוא אחר לגמרי מהיכן יש בוויאג´ר מספיק מידע כדי לייצר את קארל מוסט אבל שום מידע על פשעי המלחמה שלו אני היחיד שזה נראה לו מוזר???

S h a y 9 9 9

New member
אם זה התרוץ

של ג´יינווי זה עוד יותר גרוע מסתם לכפות אמות מוסר היא כופה על באלנה את רגשות האשם שלה, בקיצור אין לה זכות! ולדעתי גם למפקד בצבא אין זכות על חייליו אבל זה רק אני

ilanbt

New member
נקודה למחשבה

למה אנחנו כטרקרים מניחים תמיד שהקפטן צודק/ת הם יכולים לטעות הם יכולים להיות בעלי מוסר כפול אבל צריך לזכור שיש להם אחריות כוללת על צוות הספינה ולהזכירכם גיוס לסטארפליט (או למאקי במקרה של באלאנה) אינו חובה בניגוד לצה"ל וטומן בחובו הסכמה לשרשרת הפיקוד (מה שכנראה היה מונע ממני להיצטרף לאחד הארגונים) אבל לאחר שהסכמתה להיצטרף אתה לא יכול לבוא בתלונות למפקדים שלך על כך שהם מקבלים החלטות בשבילך זה התפקיד שלהם והאחריות שלהם.

greentigerchild

New member
זה לא מוזר ...

בפרק שואלים את השאלה הזו- וגם נותנים לה תשובה : ´לרומולנים לא הייתה סיבה לפרסם את פשעי-המלחמה, רוב הסיכויים שהד"ר האמיתי עדיין חי בשיבה טובה עד היום´ (וזה נורא "מעליב" אותי, שדוקא לביטוייו של יקירי צ´קוטי,לא שמת-לב).

את תתקיף את השליח

ג´יינווי היא האחרונה שאתה צריך להאשים במעשיה. הרי היא סתם דמות דמיונית, והשחקנית רק מדקלמת מה שהתסריטאי כתב. בעצם, התסריטאים/מפיקים של הסידרה מציגים את ג´יינווי בתוך התגלמות המוסר. עצם העובדה שהיא "מתייסרת" בקבלת ההחלטות שלה באה רק כדי להראות שאילו ההחלטות הנכונות. וכדי לחזק את זה, בדרך כלל מוסיפים גיבוי של הצוות הבכיר, שהוא בעצם (כאילו בעצם) אוסף אנשים חכמים ומוסריים. ואם הם תומכים בהחלטה, אז ודאי שזה הדבר הנכון. ולא. בהחלט לא מדובר בהצגה של דמות דמיונית ש"אילו דעותיה, ואנחנו רק מספרים על זה". זה כן קורה עם חלק ניכר מהדמויות האחרות. למשל כשמופיע "רשע", אז ברור שדעותיו אינן מסר של כותבי הסידרה. אבל במקרה של ג´יינווי, זה בהחלט כן. כלומר, התסריטאי/המפיק הוא זה שבא ואומר "הדבר המוסרי הוא ככה וככה". ג´יינווי היא רק הכלי שלו להגיד את זה. ואגב, זה מה שמרתיח אותי בחלק מהמקרים, כמו למשל ב"טוביקס". במקום להסתפק בהצגת סיפור עלילה, התסריטאים מחדירים מסרים "חינוכיים" לתוכנית. יש בכך מעין שטיפת מח (מתונה מאוד!) מרגיזה.

Bajoran Preist

New member
המממ...

ראיתי את הפרק אתמול(מוקלט), עוד פרק מצויין(זה כבר רצף!
). בכל מקרה, זה מה שאני חושב בענייין- אני חושב שג´יינווי עשתה את ההחלטה הנכונה. זאת אומרת- השאלה שעל הפרק הייתה חיייה של באלנה מול שימוש בשיטות מדעיות שהושגו באמצעים נוראיים. אני בעד הצלת חייה של באלנה. אני גם לא בטוח בהכרח שצריך להשמיד את כל הידע הרפואי שנצבר. כלומר- לא להשתמש בדמותו ההולוגרפית של "הרופא" הקרדסי הרצחני, כמובן שלא, אבל אם הידע כבר קיים- עדיף להשתמש בו למטרות טובות, ובמיוחד כאשר הם תקועים בגזרת דלתא, בלי שום אמצעים אחרים. עכשיו, *ברור* שמעשיו של הקרדסי היו נוראיים, והוא ראוי לעונש מוות מיידי (או כליאה במתקני עונשין של הפדרציה... או תלייה בידי חוליית נקם באג´ורית, או משהו). מעשיו כמובן אינם מוצדקים. בקשר לעובדה שג´יינווי החחליטה לקחת "את החוק לידיים" ולהחליט- אני חושב שזאת זכותה בתור קפטן. כלומר- במצב בו חייבת להתקבל החלטה, ההחלטה המתקבלת על הדעת היא כזאת שבה באלנה תשאר בחיים. בקשר ל"תסריטאים המחנכים"- אני לא חושב שזה צריך להיות ככה, או שזה ככה בסטאר-טרק. תפקידו של התסריטאי לספר סיפור מסויים, והדמויות בסיפורו צריכות להתנהג על פי איפיונן(או לחילופין, להתפתח להתנהג שלא בהתאם למצופה). בכל מקרה- הסיפור שאותו כותב התסריטאי אמור להעלות בפנינו שאלות. אנחנו יכולים להסכים עם מעשי הדמויות ואנחנו יכולים שלא להסכים. אבל עצם העובדה שנוצר דיון ענייני- היא הוכחה שמספר הסיפור הצליח בתפקידו. הרבה פרקים של סטאר-טרק מציגים דילמות מוסריות שונות, גם ב-tng, DS9 וכו´, אז אם למישהו יש בעיה אם עצם הקיום של בעיות מוסריות בסדרה- האשמה היא המהות של סטאר-טרק, ולא קפטן ג´יינויי, לעניות דעתי. (המנומקת).

למעלה