יש לך 2 שאלות שלא נענו...

יש לך 2 שאלות שלא נענו...

בעבר שאלתי פה 2 שאלות, ושניהן נותרו ללא תגובה. אשמח אם הפעם יכול מישהו לעזור לי. 1. אני רוצה לנקות את העדשה של המצלמה שלי (פוג'י דיגיטלית ישנה נושנה). אבל אני מפחד. מפחד לשרוט אותה, מפחד ללכלך אותה, לא יודע. אפשר לעשות את זה בכלל בעצמי, או שנותנים את זה למישהו מקצועי? ומה צריך בשביל זה? טישו רטוב מספיק? 2. בעבר סיפרתי פה על סבא שלי שיש לו בעיות ראיה וכדי לקרוא הוא צריך לחבר מצלמה לטלווזיה, וככה הוא מגדיל את הכתב. הבעיה שלו הייתה הריצוד על גבי מסך הטלווזיה. ניסינו כל מיני מצלמות, ובכל מצלמה הריצוד היה שונה. התוצאה הטובה ביותר (כמעט ללא ריצוד) הייתה במצלמת וידאו דיגיטלית. השאלה היא במה תלוי הריצוד. איזה השפעה יש לקטע של סטילס/וידאו על ריצוד? ואיזו השפעה יש לקטע של וידאו אנלוגי/דיגיטלי? בקיצור, אשמח לכל פיסת אינפורמציה, שתעזור לי להבין מה גורם לריצוד, וכיצד ניתן למנוע זאת.

תודה לשניכם, אבל -

השאלה היא - האם באמת צריך את הדברים האלו? מישהו ניסה פה לנקות את העדשות בצורה ידנית, ונשרט לו או קרה משהו? כי מה שנראה לי, זה שכמו עם המסך של המחשב - בעצם אתה יכול לנקות את זה לבד ועם הכלים הכי פשוטים, אבל בגלל שאנשים מפחדים - החברות מיצרות כלים מיוחדים ומוכרים אותם ביוקר. השאלה היא האם אפשר לעשות את זה עם מה שיש בבית, ושהמצלמה לא תיפגע. אה, ו haring - כמה בדיוק עולה הנייר אורז הזה, יש לך מושג? לכל השאר - נשארה לי עדיין שאלה פתוחה. אודה לכם את תוכלו לענות עליה.

את טועה לגמרי

החומר ממנו עשויה העדשה ממש לא דומה לחומר של מסך המחשב העדשה דבר רגיש ביותר שאם רוצים לשמור עליה באמת יש לנקותה רק בנייר אורז שמוכרים בחנויות הצילום. ואני ממליץ מאוד על הערכות לנקיון העדשה. בהצלחה.

את טועה לגמרי

החומר ממנו עשויה העדשה ממש לא דומה לחומר של מסך המחשב העדשה דבר רגיש ביותר שאם רוצים לשמור עליה באמת יש לנקותה רק בנייר אורז שמוכרים בחנויות הצילום. ואני ממליץ מאוד על הערכות לנקיון העדשה. בהצלחה.

צודקת-נייר אורז פשוט שורט את העדשה!

כלים פשוטים:מטלית מיקרופייבר(מכרו פעם כזו במחלקת חומרי ניקוי בסופר,של סנו) או גופית כותנה אמיתית(כזו של 100% כותנה ושמרתיחים ב90 מעלות.לא ה30 מעלות הסינטטי)-אבל רכה-רכה,ונקיה מסיבים. אלכוהול-100-90 אחוז (לא הספירט הרפואי של ה70% ) מוכרים בחנויות יין ויש מי שאומר מים מזוקקים לגמרי(אבל לא יסירו טביעות שומניות של אצבע) מסך LCD של מחשב?רגיש מאוד. לא הייתי חוסכת בחומרי וכלי ניקוי-לקנות עדשה אחרת או את כל המצלמה זה יקר הרבה יותר. אבל-במידה מתאימה,בעדינות ולא לעתים תכופות מדי(לפדנטים שביניכם) ובכלל לקנות את חומרי הניקוי רק בחנות צילום גדולה ומקצועית.

עדיין נשארה השאלה השנייה..

תודה על המידע בקשר לשאלה הראשונה, נראה לי שאני אסתפק בזה ואקבל את עצתה של Jazzphoto (ד.א. - אני בן, לא בת. למה כולם מניחים אוטומטית שרוני הוא שם של בת?) אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בקשר לשאלה השניה (זאת עם הריצוד. למעשה, היא הייתה השאלה העיקרית...)

נסי בפורום אודיו וקולנוע ביתי בתפוז

נראה לי שזו שאלה של 'דיגיטלי' וכמה המסך מהדור החדש(יש להניח שדווקא לא). מסך LCD הוא עם הרבה פחות ריצוד.ראי לדוגמה את מסכי המחשב החדשים: CRT (השפופרת הרגיל) לעומת LCD (השטוחים הרגילים)

תודה רבה!../images/Emo51.gif

באמת ניסיתי לבדוק אם יש פורומים אחרים שהשאלה הזאת יותר מתאימה להם, אבל לא מצאתי. טוב שיש אותך בסביבה... וד.א. - אם את כבר מדברת על 'לקרוא' באמת את התגובות ולהתייחס אליהם - איך זה שפספסת בהודעה שלי את הקטע של 'אני לא בת - אני בן'?! לאמשנה, רק שתדעי מעכשיו - לא כל רוני חייב להיות בת! ושוב - תודה.

אבל זה שם יפה לבת !

סתאאאם!
קלטתי סוף סוף ורשמתי לעצמי: לא לטעות לא לטעות לא לטעות לא... יום טוב

למעלה