יש לי

ofirgonen

New member
יש לי

מצלמה 1ץ6 מגהפיקסל 1428 על 1104 האם זה מספיק טוב של סוני mvc 92

chalex20

New member
מה הולכים לעשות עם המצלמה?

רזולוציה לבדה עוד לא אומרת הרבה. יש לקחת בחשבון עוד המון דברים - מה התכונות של המצלמה, הגמישות שלה, אפשרות לשליטה ידנית בפרמטרים למיניהם וכו". והעיקר - עד כמה צריכים את כל היופי הזה, ומה הולכים לעשות עם המצלמה הזאת. לגבי הרזולוציה עצמה - היא בהחלט טובה אם כל מה שברצונך לעשות הוא לשים תמונות באינטרנט. היא גרועה עד סבירה אם ברצונך להדפיס תמונות 10X15. היא גרועה מאוד אם ברצונך להדפיס תמונות מעל 20X25.

SkyEye

New member
לא צריך להיסחף עד כדי כך...

כבר הדפסתי תמונות של 1 מגה (1152X864) על ניר 18X13 והן יצאו "בסדר גמור".
נכון, לא האיכות הכי מדהימה שבעולם אך לא רעה בכלל
אבל בשביל אחרים (שהתעקשו) הדפסתי גם תמונות מתוך סרט וידאו (דיגיטלי שצולם במקור ב-520 שורות), רזולוציה 640X480 על ניר 10X15.
והם שמו אותן באלבום בלי שום רגשי נחיתות לצד תמונות מפילם שצולמו במצלמת ניקון 6006 (601)...
ולגבי הגדלות - אפשר בהחלט להגדיל רזולוציה בינונית לפוסטרים, בהנחה שלא מתבוננים בהם ממרחק של סנטימטרים ספורים. בשביל תמונה התלויה על הקיר גם 75 DPI זה מספיק
רון

chalex20

New member
הכל עניין של רזולוציה ומרחק

אתה צודק, חוץ מרזוליציה שינו גם עניין של מרחק. אני דיברתי על מרחקים רגילים - 10X15 מ-20 ס"מ, פוסטר ממרחק של מטר או שניים. ברור שאפשר לעשות פוסטר ענק מ-640X480, רק שצריכים להסתכל עליו ממרחק של קילומטר. ראיתי פעם מאמר, שהגדיר תלות בין רזולוציה לבין מרחק. שוב, זה הכל תלוי מדפסת. מה שהרוב ממליצים הוא 300 DPI אם אתא רוצה להתבונן על התמונה מקרוב ולא לראות את הארטפקטים למיניהם.

למעלה