יש לי OCD שהוא כמו סרטן

RoniZ675

New member
יש לי OCD שהוא כמו סרטן

ככה אני מגדיר אותו.. זה רק הולך ונהייה יותר גרוע.
כל דבר שאני נתקל בו פתאום יכול להפוך לאובססיה, בין אם זה משהו שראיתי, קראתי או שמעתי..המוח פשוט נתקע על הדבר הזה ולא משחרר..בדר"כ זה כולל צורך לבצע פעולות מסויימות, שחלקן גם מסכנות אותי במידה כזו או אחרת, דברים שאני יודע שאסור..שזה לא שווה את זה..שזה מסוכן. אבל המוח דורש את המנה שלו אחרת זה נתקע לנצח..ובאמת זה תקוע ורודף אותי עד שאני לא מבצע את הפעולה..לפעמים אני מצליח לשכנע את המוח שגם אותה פעולה במינון נמוך יותר, פעולה חלקית מספיקה ואז יש רגיעה מסויימת אבל זה יכול לחזור גם בהמשך..כמו גלים כאלה שבאים והולכים.. והקטע שגם הפעולות שכביכול השלמתי באופן מלא, הן גם יכולות לצוץ בהמשך..וג'וקים כאלה שנכנסים למוח אף פעם לא עוזבים..אין שום דרך לשכוח את זה. והקצב אצלי רק עולה ועולה כך שאני כבר לא מסוגל כבר להתרכז בשום דבר..הכל סובב סביב הדחפים הלא רציונליים האלה..אני לפעמים חושב לעצמי שאם כבר OCD..הלוואי שהיה לי את הסוג הפשוט הזה שיש לכל מי שיש לו OCD עם הצורך לבדוק שהדלת נעולה 200 פעמיים ולשטוף ידיים עוד 100 פעם..אז לפחות יש דברים קבועים יחסית שאפשר לטפל בהם ואין סרטן OCD כמו אצלי. מישהו פה יודע אולי להגיד לי האם יש אבחנה ספציפית של סוג הOCD שיש לי? או קטגורייה מסויימת שאפשר לשייך לשם את הOCD הזה? אני מעדיף כרגע לא ללכת לטיפול..חושש שזה יסכן את שמי הטוב ומעמדי האישי והמקצועי.. אז בגלל זה חשוב לי לדעת האם יש איזה קטגורייה או משהו ספציפי של ההפרעה שלי בשביל לבדוק באינטרנט אולי יש עוד אנשים עם בעיה ספציפית כמו שלי ואני אוכל לקרוא טיפים בשביל המצב המחרפן הזה שאני נמצא בו...תודה רבה.

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי רוני

אינני יודעת אם דווקא לאוסידי הזה יש שם, אבל אני יכולה להרגיע אותך שלמלא כולל אני יש את מה שאתה עובר.
ללכת לטיפול לא משנה את המעמד שלך או השם טוב שלך. אף אחד לא חייב לדעת מזה וזה לא מופיע אצל המעסיקים שלך.
אני מציעה כן לנסות טיפול, אני הלכתי וזה מאוד עזר לי.

RoniZ675

New member
תודה על תגובתך, אני אשקול טיפול

אבל אם אני אלך אני אתקשה להתסתיר את זה מהסביבה הקרובה.. ובמידה מסויימת כנראה שאני עדיין מסרב להכיר בזה שיש לי הפרעה שמצריכה טיפול ומנסה באופן נואש
לשכנע את המוח שלי להפסיק עם הOCD המטומטמם הזה...אני מנסה אפילו לאכול מזון שהוא יותר בריא(שזה תופעת לוואי חיובית דווקא) בתקווה שזה ישפר לי קצת את התפקוד של המוח ויכניס בו איזשהו היגיון, אבל עד כה ללא הצלחה..

Happytom

New member
אזהרה

לגבי הפחד ללכת לטיפול בגלל פחד מסיכון של "שמך הטוב" זה קשקוש בלבוש. מציע לך לראות את הסרט "הטייס" עם לאונרדו דקפריו. הסרט הוא על אדם אמיתי בשם הווארד יוז שהיה מילארדר, טייס ומפיק סרטים והיה ידוע גם כסובל מ-OCD.
&nbsp
יש את הגישה הקוגנטיבית התנהגותית שמאמינה שכל ביטוי של הפרעה זה דבר שהוא לא תקין ויש לסלק אותו, אני יותר מאמין בגישה הדינמית, שאומרת שחרדה או דכאון זה סה"כ הגוף שלנו מספר לנו שאנחנו עושים משהו שהוא לא כשורה עבורנו.
&nbsp
אתה בטח תחפש את המילה OCD בגוגל, ויופיע לך בכל חיפוש המרכז הישראלי ל-OCD (כי יש להם שיווק מאוד אגרסיבי אז הם תמיד עולים ראשונים בתוצאות) אז קודם כל "המרכז" זה רק שם שיווקי, הם לא באמת מרכז מוסמך למשהו, ואני ממליץ לך שמור נפשך והתרחק מהמקום הזה כמה שאפשר

RoniZ675

New member
תודה על האזהרה, אדע לא אתקרב לשם..

ונשמע סרט מעניין ,מאמין שאצפה בהזדמנות.
לגבי הגישות השונות, אני לא יודע מה יותר טוב הקוגנטיבית התנהגותית או הדינמית,
אך הדינמית נשמעת הרבה יותר טוב.. בדיוק כמו עם תרופות שנותנים טיפול לסימפטומים במקום לטפל בבעיה עצמה, ככה שנראה שהדינמית אכן מנסה להגיע לשורש הבעיה.

למעלה