יש לי OCD חמור

lili883

New member
הבעיה היא שאיך שאני נרדמת חלק מהמוח או מהלב

לא יודעת כבר איך להסביר מעיר אותי, אני יכולה להירדם לדקה שתיים ולהתעורר , זה מעין הרגל דפוק ומטומטם שפיתחתי לעצמי.

lili883

New member
כן אבל לפעמים לילה שלם אני לא נרדמת.

אני יודעת שזה חסר הגיון וכולם צוחקים עליי. מה דעתך טיפול קוגנטיבי יכול לעזור? האם אתה בעצמך ניסית?

lili883

New member
וואי אתה ממש יכול להיות פסיכולוג, ברצינות

אבל לצערי סתם התכתבות לא תעזור. איך אתה הגעת לפורום? גם לך יש אוסידי

lili883

New member
יש לי OCD חמור

יש לי OCD שקשור לשינה, אני כל הזמן חושבת האם אני אצליח להרדם בלילה, כל הקטע הזה התחיל מהלידה של הבת הראשונה, שזה היה לפני שנתיים, וזה מלווה אותי עד עכשיו, וכבר יש לי ילדה שניה. בהריון הרגשתי הכי טוב מצויין, בכלל לא חשבתי. עכשיו אני 5 חודשים אחרי וזה חזר. האם יש טיפול קבוע ומוצלח, בבקשה תגיבו כמה שיותר . יש פתרון, אני כבר נואשת.

ואיך את נרדמת בלילה בפועל?

גם לי יש לעיתים בעיה כזו, אך לא קישרתי אותה עם OCD. (יש תקופות יותר טובות ויש פחות טובות)

lili883

New member
זה אומר שפיתחתח אובססיה להאם אצליח לישון

ובגלל שאני חושבת על זה ברגע שאני נרדמת אני מעירה את עצמי, כמובן לא בכוונה ולא מתוך רצון. אם אני נרדמת למספר שעות -8 לדוגמא,, אז אני מאושרת והכול טוב אם לא מצליחה להירדם מהר אז יש לי דפיקות לב וחרדות, ולמחרת כל היום חושבת על זה.

כיטון

New member
היה לי גם

גם לי היו תקופות כאלו. אצלי זה היה קשור ל"חשיבות" שייחסתי להצלחה לישון בלילה. גם כיום, דוקא בימים בהם חשוב לי לישון טוב בלילה, אני דוקא מתקשה לישון (אבל בדרך כלל, כבר אין לי בעיה). לא זוכר לגמרי איך זה עבר. אני חושב שדוקא ככל שהענקתי לזה פחות חשיבות ופחות התעסקתי בזה, כך הבעיה נהייתה יותר קלה. להפך, דוקא השתדלתי להגיד לעצמי הרבה פעמים שלא אכפת לי אם הלילה אני לא ארדם ודוקא בא לי לא לישון וכו' וזה דוקא די עזר לי. לגבי טיפול, אין לי מושג. אגב, יש גם פורום נדודי שינה. לא יודע אם רלוונטי. לילה טוב.

אמא11

New member
בוקר טוב לילי

קראתי בעיון מה שכתבת וצפו הרבה זכרונות. אני אכתוב כמה נקודות שאולי אינן קשורות: 1. תבדקי באינטרנט לגבי מזונות ומשקאות "מעוררים" ו"מרגיעים" ונסי להתרכז לצמצם במעוררים ולהרבות במרגיעים החל משעות אחה"צ. 2. נסי לבדוק אם את מתעוררת עם דפיקות לב כאשר את ישנה בתנוחה מסויימת. אני מכירה מישהי שזה קורה לה כאשר היא נרדמת על צד שמאל או מתהפכת במשך הלילה לצד שמאל. שכיבה על צד זה מעוררת אצלה תחושה של דפיקות לב חזקות. (היא אף פעם לא בררה את הענין באופן רשמי). 3. טיפול קוגניטיבי התנהגותי יכול בהחלט לעזור ושווה לנסות. אפשר גם לנסות טיפולים אחרים כמו דמיון מודרך או דיקור או אפילו יוגה. 4. בזמנו סבלתי מחרדה זו גם כן - לא בדיוק באותן נסיבות. לפעמים יצא לי לישון רק 2-3 שעות בלילה ומאד פחדתי מהיום שאחרי. בשלב מסויים מצאתי שאני מתפקדת מצויין גם עם 3 שעות שינה (ואת אולי גם יכולה להשלים קצת בצהרים). משום מה כאשר הייתי קצת עייפה במשך היום עשיתי דברים באופן אוטומטי ומסתבר שזו דרך יעילה כי אז לא מתקשקשים עם שטויות ולבטים. משום מה, החשיבה הזו גרמה לי להפסיק לפחד אם אשן או לא (במקרה שלי: כיצד אתפקד למחרת אם לא אשן) וברגע שהפסקתי לפחד, הפסקתי לחשוב על כך וזהו. אז לפעמים איני ישנה וזה לא משנה בחיים.להיפך - שיכנעתי את עצמי שאני מתפקדת הכי טוב כאשר אני עייפה (הפכתי את זה ל"פלוס"). אני מניחה שאם תהיי בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, תעבדי עם המטפל על שינוי דפוסי חשיבה ועל המשמעות שאת מיחסת לנושא - בצורה מובנית יותר ובעוד כיוונים. הקטע הוא לשנות את החשיבה על הדברים, הגישה לדברים, המשמעות שמיחסים להם. יום טוב תמי

למעלה