יש לי
חדש!

יש לי ../images/Emo82.gif חדש!

זהו, אתמול חתמתי על חוזה לדירה החדשה. החיפושים לא היו קשים ולא מייגעים בכלל. זו הדירה השנייה שראיתי ואיך שנפגשנו זו היתה אהבה ממבט ראשון. 2 חדרי שינה,סלון,מטבח,והבונוס הענק- מרפסת פתוחה גדולה עם נוף למרחקים ושמיים פתוחים מלמעלה. והקטע שעוד יותר טוב- זה לבד,לבד לבד רק אני וצבי הצב... עכשיו רק נשאר לחפש מאיפה משיגים מקרר ותנור בישול בזול, אני אנסה בהומלס ובעוד לוחות, אבל אתם מכירים אולי מקום נורמלי שאפשר למצוא בו את הדברים האלה יד שנייה במחיר סביר? לגבי מקררים אני מכיר את התחנה המרכזית הישנה בת"א, אבל אין לי מושג אם זול שם ויש להם מקררים נורמליים יחסית או שהם עבדו פעם אחרונה מלפני קום המדינה. למישהו יהיה נסיון שם בקניית מקרר?

Mיקי_

New member
אל תקנה תנור יד שנייה

יש תנורים ב1,000 ש"ח חדשים, ואם אתה לא אופה הרבה גם טוסטר אובן גדול יספיק. תנור יד שניה זה מתכון לצרות.

תתחדש../images/Emo70.gif

ואולי תצליח להאיר את עיני בנוגע למשהו - למה 2 חדרי שינה, אם זה רק אתה וצבי הצבה? יש לה חדר משלה למקרה שהיא תרצה לארח חברים? לגבי מקרר, הבנתי שהבעיה העיקרית היא ההובלה שבחלק נכבד מהמקרים עולה יותר מהמקרר עצמו. אם תוכלו לתת טיפים אחרים גם אני אשמח לשמוע.

Mיקי_

New member
מחדר שינה נוסף אפשר לעשות:

חדר עבודה או חדר לימודם או חדר אורחים.. זו בהחלט לא אופציה רעה.

סתם יצא 2 חדרי שינה

במקור תכננתי על דירה עם סלון וחדר שינה אחד בתקציב של קצת יותר מהשכ"ד של הדירה שמצאתי. אז מצאתי במקרה את הדירה הזו שהיא גם יותר זולה ממה שחשבתי להוציא וגם עם יותר חדרים אז החדר הנוסף יכול להיות רק יתרון. בחדר לימודים אין לי צורך כי כמעט כל הלימודים שלי מתרכזים במחשב הנייד, ואני משתמש בו בסלון או בחדר שינה על המיטה זה הרגל שלי כבר המון זמן ללמוד ככה. חדר אורחים זו אופציה אבל אין לי יותר מדי אורחים שנשארים לישון אצלי אחרי שהם באים לביקור. חשבתי אולי לעשות מהחדר שינה רק חדר שינה ומהחדר השני חדר ארונות. ככה תמיד החדר שינה יהיה מסודר בלי בגדים על הרצפה ובלאגן מסביב כמו שהחדר שינה שלי נראה עד היום. לגבי התנור אני צריך תנור אפייה עם כיריים (כן אני אופה עוגות משהו משהו) וראיתי בכמה אתרים תנור בקצת יותר מ-1000 ש"ח אז אני אשמע בעצתך ונלך על זה. לגבי מקרר אין לי תקציב לחדש אז שבוע הבא נתחיל בחיפושים אחרי משומש.

חדר ארונות זה נחמד

אם כי אתה הבחור הראשון ששמעתי עליו שמבין את היתרונות בחדר ארונות. הדירה האידאלית לדעתי היא דירה עם חדר ארונות, חוסך הרבה בלאגן ובעיות אחסון.

oren*

New member
לא לגעת במקררים בתחנה המרכזית ../images/Emo70.gif

אני חוזר ואומר (אם הייתה אפשרות להציב שלטי ניאון מהבהבים בהודעות) - לא להתקרב לחנויות המקררים בתחנה המרכזית, אלא אם בא לך לקחת סיכון של שבועיים בלי מקרר וזריקת שתי קניות גדולות לפח. אנחנו עשינו את הטעות הזו בעקבות שמועות והמלצות של חברים (מיתוס המקררים "הזולים והטובים"), הלכנו, ראינו מקררים נקיים חיצונית וגם פנימית ואפילו עובדים טוב בחנות. בחרנו אחד מתאים, שילמנו (לא להאמין, המחיר כולל משלוח עד הבית ותעודת אחריות לשנה) אבל מהרגע שהוא הגיע, התחיל הסיוט. במשך מספר ימים המקרר עשה הצגה ועבד כמו שצריך (מסתבר שהם מפטמים אותם בגז, הרבה מעבר לכמות המומלצת), לאחר יומיים עשינו קניה גדולה בסופרמרקט (בשרים במקפיא, גבינות, נקניקים, סלטים ורטבים במקרר) ויום לאחר מכן איכות הקירור ירדה עד שהופסקה לגמרי, מה שגרם להפשרה וקלקול כל המוצרים (הפריזר היה חם ולח יותר מטמפרטורת החדר). תמימים שכמונו, התקשרנו למספרי הטלפון על גבי תעודת האחריות, שלמרבה הפליאה כלל לא היו מחוברים. רק אחד ממספרי הסלולר של בעלי החנות עבד והוא הסכים להגיע ולתקן את הבעיה (ולא התבייש לבקש תשלום עבור ביקור). לאחר התיקון (שבמהלכו הטכנאי הסתובב לבעל החנות ואמר לו "תראה איך החלק הזה רקוב"), המקרר עבד עוד יום וחצי ושוב הפסיק. לא עזרו נסיונות להשיג את בעל החנות, במספרי טלפון שונים, במספרים חסויים (הנחנו שהוא מזהה את המספר) ובסופו של דבר החלטנו ליצור קשר עם טכנאי מקררים שיבוא ויפתור את הבעיה. הזמנו טכנאי דרך אתר דפי זהב, הוא הגיע, חייך ברגע ששמע מהיכן המקרר ("העולם התחתון" לדבריו), בדק אותו ואמר שהמקרר הזה לא שווה אפילו מאתיים שקל - המנוע חזק פי 2 ממה שהמקרר מסוגל לשאת, הדלתות לא מקוריות ולא אוטמות אותו כראוי, הטיימר דפוק ויש בריחת גז, תיקון יעלה יותר ממחירו של המקרר . אנחנו כבר חשבנו להרים ידיים, לזרוק אותו ולקנות מקרר חדש, אבל אבא שלי לא אמר נואש, הלך לחנות ולמרות איומים וצעקות מצד הבעלים (אני הייתי איתו, עם אצבע על הסלולר מוכן להתקשר למשטרה) הצליח בסופו של דבר לשכנע אותם להחליף לנו את המקרר באחד אחר (תמורת תוספת הובלה של 150 ש"ח). הגיע מקרר אחר ולא היו שמחים ומאושרים מאיתנו (אחרי כמעט עשרה ימים של הוצאות על אוכל מוכן). גם הפעם השמחה הייתה מוקדמת, לאחר שלושה ימים המקרר השני הפסיק לעבוד, שוב זרקנו אוכל לפח, אבל הפעם הטכנאי שהזמנו אמר שהבעיה יחסית קלה, החליף טיימר (עלות של 250 ש"ח) וטפו טפו טפו עובד כבר שבועיים (למרות שהטכנאי אמר שהוא לא נותן לו יותר מחצי שנה-שנה של עבודה). לדברי שני הטכנאים, הם נתקלים בלא מעט לקוחות שנדפקו מרכישות מקררים בתחנה המרכזית וחנויות יד-שניה (לא רק בתל-אביב), חבל שעד היום אף אחד מהם לא פרסם את הדברים פומבית כך שאחרים ילמדו מהניסיון ולא יכוו בעצמם. עשה לעצמך טובה ותתרחק כמו מאש

Easy_Rider

New member
צודק צודק צודק, ושוב - צודק.

מכיר את אותו סיפור בדיוק מעוד שני אנשים שונים. אני קניתי מקרר סמסונג 400 ליטר במכירה פומבית באינטרנט ב 1990 ש"ח. מסתבר שעשיתי את אחת העסקאות הטובות שיצאו לי בזמן האחרון. אפשר למצוא בקבוצתיות, אפשר למצוא בפומביות, ואם אין מזומן אז לטובת מקרר שמחזיק כמה וכמה שנים טובות ויכול ללוות אותך נאמנה שווה גם לקנות בתשלומים (מה שבעיקרון מעיק ולא מומלץ, אבל מקרר זה בהחלט פריט יסוד ולא ממש מותרות).

תודה על העצות

אז אני אלך על מקרר צנוע אבל חדש בתשלומים, הסיפורים שלכם ממחישים את המשפט הידוע "מה שעולה בזול עולה ביוקר".

אתה יכול לקנות מקרר מיני

סך הכל אתה בחור רווק עם צבה (וגם אם תביא כלב וחתול, רוב האוכל שלהם לא צריך קירור), כמה מקום במקרר אתה צריך? אם כי בעצם מקררי מיני עולים לפעמים יותר מהדבר האמיתי. אני אתן לך לעשותא ת העבודה, ואם תזמין אותי אני אבוא לתת ביקורת ולהביא לך ציורים לתלות על המקרר

זה קצת קטן לי

במיוחד התא הקפאה לא יהיה שם מקום ליותר מחבילה וחצי של טבעול. חוץ מזה בטח יהיו לי כאבי גב מלהתכופף כל כך נמוך כל הזמן.

catolo

New member
אם אתה הולך על מקרר ממש

אז עדין יש מקררים יותר קטנים קצת (אתה מן הסתם לא זקוק למקרר של 600 ליטר...) וגם, בגלל שזה לשנים כדאי שתקנה כבר כזה עם defrost ככה שלא צריך להפשיר כל פעם, די סיוט (כן עדין מוכרים כאלה שהם בלי defrost בעיקר במקררים היותר קטנים) ועוד דבר קטן, תזכור להשוות את הצריכת חשמל בין מקררים אפשריים, כי זאת הוצאה שוטפת שתתווסף תמיד לחשבון חשמל.... בהצלחה!

gal-or

New member
הייתי קונה מוצרי חשמל מחברה

מוכרת ועם תו תקן!!!!! עדי

oren*

New member
יש גם פיתרון אמצע - רכישת מקרר מאדם

פרטי דרך אתר כמו הומלס. יש לא מעט אנשים שמעדיפים למכור את המקרר יחד עם הדירה אותה הם משכירים/מוכרים ואפשר למצוא מקררים תקינים ואיכותיים (הרי המקרר שימש את המשפחה שגרה באותה דירה). החיסכון אדיר לעומת מחיר של מקרר חדש ואפשר לשקול אפילו הזמנת טכנאי (עלות של 120 ש"ח לביקור) שיבדוק אותו טרם הרכישה.

אבל מה עם ההובלה?

לפעמים במחיר שתעלה לך ההובלה מהמוכר אל הדירה שלך, שווה לך כבר לקנות מקרר חדש.

טוב יש לי כמה פתרונות זולים

חוץ מלקנות מקרר בתשלומים שכמו שכתבתי למעלה זה כנראה מה שאני מתכוון לעשות שבוע הבא... 1) צידנית עם קרח- תמיד שחוזרים הביתה חשוב לעבור בתחנת דלק להביא עוד קרח. 2) לשים את האוכל במקרר של השכנים. 3) ללכת לאכול אצל השכנים. 4) לקנות מייד לפני שאוכלים ולזרוק מייד את מה שנשאר. 5) להזמין אוכל מוכן כל יום. 6) לצום/לעשות דיאטת כסח שאפילו אנורקסים לא מעיזים לעשות. 6) ללכת עכשיו ללמוד למבחן שיש לי מחר במקום לרשום שטויות בפורום. אם לעוד מישהו יש רעיונות הוא מוזמן להציע.

למעלה