יש לי,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

magic40

New member
יש לי,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,../images/Emo35.gif

אהבה
זו השלמה? "קבלי אותי כמו שאני"!

שלגיה 13

New member
קביעה חד צדדית שכזו?

חושבת שבאהבה לפעמים פורצים את הגבולות של עצמינו. אנחנו לא "מוצר מוגמר",במהותינו אנו משתנים עם החיים. "קבלי אותי כמו שאני" זו הצהרה שלא משאירה הרבה מקום להתקדם בזוגיות, להיפך, היא מצביעה על רצון להעצר!

בפירוש כן ../images/Emo141.gif

אם אנחנו מקבלים אדם על תנאי שהוא ישנה בעצמו כמה דברים שלא מתאימים לנו, לא אותו אנחנו אוהבים אלא את עצמנו בלבד.

ozzz64

New member
בטח שכן .

בעצם לא . "קבלי אותי כמו שאני" כבר מצביע על צרות שבדרך .

למשפט שני צדדים...

צד אחד שאומר משפט כזה... ואם הוא נאלץ לומר משפט כזה... משמע שלא מקבלים אותו כמו שהוא ואולי באמת צריך להמשיך הלאה. וצד שני - ראבק... הגעת עד כאן ואתה רואה שדברים לא זזים לך כמו שצריך.. או כמו שאתה רוצה.. אז לפחות תנסה לראות מנקודת מבט של אדם אחר... מה דפוק אצלך. ולדוגמא... אוהבת דוגמאות להמחשה - חברה ביקשה ממני שאכיר לה בחור, רווקה בת 31... ואני שרוצה להגיע לגן עדן תוך שלושה שידוכים... נענתי לאתגר... הכרתי לה בחור חבל"ז... ניפגשו ביום שני, היו מרוצים מההיצע קישקשו קצת בשלישי...רביעי... קישקשו עוד קצת והבחור כבר התקשר אלי לבדוק מה ה'שריטה' של עלמת החן.... בחמישי הזמנתי אותם לבר של חבר אחר שיגיעו בשישי... היא לא יכלה... הבחור הגיע... מישהי אחרת ביקשה ממני להכיר אותו... אז ביום ראשון התקשרתי אליו ושאלתי אותו לגבי העניין ומה עם הקודמת... הוא אמר שהוא לא יודע מה איתה ושנמשיך הלאה... שאלתי אותה מה קורה והיא אמרה קבעתי איתו להיום... אז היא קבעה איתו ביום רביעי ליום ראשון... הבחור התקשר אליה פעמיים-שלוש והיא הבטיחה לחזור כי היא עסוקה... מזכירה מרביעי עד ראשון... והם מצאו חן אחד בעיניי השני... והוא בכלל לא יודע שהם קבעו ומה קורה, כי היא לא הייתה כלל בקשר... בקיצור... אמרתי לה שהיא צריכה ליצור יותר קשר ולא לקבוע שבוע מראש ואז לנתק קשר כל השבוע... קצת חמימות, יחס, תשומת לב, שיידע שהיא מעוניינת... והיא נעלבה ואמרה לי 'זה אני וזה מה יש'... אז עניתי לה ואולי בטעות או שלא 'אז אל תתפלאי שאת לבד, כי אף אחד לא רוצה אדם קר לידו, בטח לא בזוגיות'... אז קבלי אותי כמו שאני. תקף פה? אהבה זו השלמה? ואני חוזרת לעיקר - אם את/ה חוזר/ת על משהו שוב ושוב ולא מבין/ה היכן נכשלת... כניראה שהבעיה בכל זאת אצלך.

אהבה זו השלמה...

לקבל אותו כמו שהוא... לא יחזיק מעמד לאורך זמן נכון שרצוי שיהיה קרקע משותפת ביניהם ומה שלא מתחבר חייבים לדעת לגשר אחרת אין זוגיות אין מצב לקבל את הבן זוג כפי שהוא ולשמור זוגיות לאורך זמן הכל בולשיט נדיר שיש השלמה בין בני זוג והאהבה היא רק הדובדבן חייבים לעבוד עבודת צוות לגשר בין הקצוות שיצרו את ההשלמה בין השניים ואז האהבה תהיה שלמה

אהבה זו...

אהבה זו קבלה של החסרונות של הצד השני. בן או בת הזוג צריכים לקבל את האחר בדיוק כמות שהכירו.. לאף אחד אסור להתנות קבלה בשינוי של האחר.. שינוי אם יגיע, יבוא מתוך רצון עצמי ומאידך, לאף אחד אסור לצאת בהצהרות "קבל/י אותי כמו שאני". לכתוב זה קל... ליישם זה כבר סיפור אחר לגמרי..

d a n i e l s 5

New member
ברגע.....

שאדם מוצא את עצמו אומר את המשפט הזה "קבל/י אותי כמו שאני"..... זה מעיד על "רעשים ברקע" מעיד על חסר בשלם..... כשאוהבים המשפט הזה מיותר כי הוא מובן מאילו.

galia1962

New member
אהבה זה לקבל אותו כמו שהוא

לא מושלם. עם חסרונות. אבל שלם. מורכב מכל מה שהוא. אם יש משהו שאת רוצה לשנות, או לא יכולה לחיות איתו-זו לא קבלה. אהבה לא יכולה להיות בתנאי ש... כשאת אוהבת, זה לא למרות... זה כי ככה. את כולו, כמו שהוא.

d a n i e l s 5

New member
ברגע שאני....

לא אוהבת בו הכל...או מפסיקה לאהוב בו הכל..... אני לא שם. מסבירה את עצמי...... אנחנו מתאהבים/אוהבים...הכל "מושלם" הכל יפה בעיננו "הפגמים" לא רק שהם לא פגמים הם אפילו חינניים.....ואז......אופס....אחרי שאותה אהבה נגמרת/נמוגה/מתפוגגת....פתאום קשה לנו עם החיטוט באף או הרעשים באוכל (סתם דוגמאות שעולות לי כרגע) , דברים שלא ראינו ולא שמענו כשאהבנו מקבלים חידודים....וכשאת מעירה לו על כך את יכולה לקבל את התשובה "ככה אני וזה מה יש". עכשיו הבנת אותי נכון?

Den3

New member
אממ....

בעיקרון אני חושב שצריך לקבל את השני כמו שהוא, ולא רק כי אתה אף פעם לא יכול להכריח מישהו לשנות דפוס התנהגות כזה או אחר, אתה פשוט צריך לבחור לקבל את זה, לחיות עם זה או לא. אני חושב שאם אותו שני בא בגישה של "קבלי אותי כמו שאני" אז גם מפוספס כאן משהו... השאיפה, גם של השני, לדעתי, צריכה להיות לגדול ולהתפתח, לא להישאר אותו דבר, אף פעם לא אהבתי את אלה שאומרים לי "זה אני", לא בעבודה, לא במערכת יחסים, אפילו שכן דלת מולי, זה רק הראה לי כמה האנשים האלה לא מסוגלים להתפתח, ללמוד על עצמם, להכיר את עצמם, לאהוב את עצמם, לגדול ולהתפתח...

henush7

New member
../images/Emo45.gif אי אפשר שלא להסכים

התחלתי לכתוב כאן משהו ארוך ופילוסופי. מחקתי, חושבת אין צורך לומר יותר מכפי שכתבת.

36alma

New member
אני מסכימהאכן באמת לקבל אבל

במקביל, כל אחד צריך לדעת ללמוד על עצמו, ועל האחר, ואיך לשנות דברים כדי שיהיה יותר טוב ביחד.לשנות, במובן של להתפתח ולגדול, ולא להיות תקוע על מה שאתה וזהו זה. רובינו אגב, לא ממש מכירים את עצמינו, ולומדים על עצמינו הכי הרבה מהאחרים. מהסביבה שלנו. "ככה אני וזהו זה"? לא ממש מקבלת את האמירה הזו. זה להתעצל לעבוד על עצמך, ולהתעצל להתגמש. מצד שני, זה צריך להיות נקודתי. יש דברים שאדם יכול לשנות בעצמו, ובכל מקרה, חייבים להיות מספיק דברים שאנחנו כן אוהבים בבן הזוג, אחרת, מה הטעם?

ב ה י ר

New member
דבר ראשון

אהבה זה עיוורון וזוגיות זו ההשלמה שבפשרה. לכן בזוגיות ממושכת אחריי הצהרה כזאת חד משמעית האהבה בורחת מהר מאוד על אף הרצון... ומכאן אני מתחברת למה שכתבה daniels5

magic40

New member
שזה אומר

המובן מאליו שדניאל דיברה עליו זה עיוורון שבא מאהבה ואחרי הפיכוח באה התהייה?

למעלה