תשובהיש לי 2 שאלות
1. האם ניתן לחייב בעל לשלם משכנתא עד יום הגט? מה נהוג בדר"כ עם תשלומי משכנתא עד הגט? 2. באיזו דרך ניתן להוציא את סמכות בי"ד רבני מלדון במזונות אישה? בתודה מראש!
תשובהיש לי 2 שאלות
1. האם ניתן לחייב בעל לשלם משכנתא עד יום הגט? מה נהוג בדר"כ עם תשלומי משכנתא עד הגט? 2. באיזו דרך ניתן להוציא את סמכות בי"ד רבני מלדון במזונות אישה? בתודה מראש!
תודה ועוד שאלה...תשובה
ישנה גישה על פי המשכנתא הינה "תחליף מדור" ועל הבעל לשאת בה כחלק מחובת המזונות שלו.
תשובהתודה ועוד שאלה...
הבעל איש קבע, וטוען בנחישות כי אין לו מאין לשלם למזונות. כאשר יש 3 ילדים וביניהם תינוק, עד כמה השופט, בפסיקת המזונות מתחשב בטיעוני ה- "אין לי" של הבעל? והאם מתייחסים בפסיקת המזונות לשכר ברוטו או לנטו? תודה מראש.
תוספתתשובה
ביהמ"ש פוסק את סכום מזונות הילדים על סמך צרכי הילדים ועל סמך השתכרות האב. ביהמ"ש מחוייב לשמוע את שני הצדדים ולפסוק מתוך העדויות ועל סמך ממצאים אוביקטיביים (תלושי משכורת וכו´) את גובה המזונות. לכן סביר כי ביהמ"ש יקשיב וישמע את דברי בן זוגך ויחליט בהתאם. ביהמ"ש נוהג להתחשב בפסיקת המזונות בגובה השכר נטו וכן בתוספות לשכר לרבות, אך לא רק, בהפרשות לקופת גמל, לקרן השתלמות לתוכניות חסכון ולביטוחים הדדים.
וזה בדיוק מתקשר לשרשור אחרתוספת
אמנם בימ"ש ישמע את טענות בעלך, אך סביר להניח שהטענה "אין לי" לא תתקבל לגבי איש קבע בעל משכורת. יתר על כן, מזונות פוסקים גם מרכוש, ואם לבעלך רכוש בנוסף למשכורת, הענין נלקח בחשבון.
האם בית הדין החל כבר לדון במזונות?יש לי 2 שאלות
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.