יש לי 2 שאלות...

יש לי 2 שאלות...

השאלה הראשונה היא מה אתם יותר מעדיפים... ריקודי עם או עמים?... ושאלה 2... למה רוב האנשים אוהבים יותר את ריקודי הזוגות מריקודי המעגלים?

aries4

New member
זה למה

ריקודי עמים קסמו לי לא מעט בזכות מדריכות מעולות שולה ברקת וסירל פורמן. ( ירושלים) רפי דמר (ת"א)דומה שבריקודי עמים מביאים רק את " הקצפת " מכל "עם" שליטה בצעדות בסיס של וולס פולרה המבו טו סטפס ואחרות נורא כפיות. אלא מה ? אחרי 4 -5 שנים מגלים את הקסם שבריקודי עם על כל הצעדות והמנגינות שהם "שלנו". כך או כך כיף לרקוד לא כן ? אריה

תשובה

1. אני אוהבת יותר ריקודי עם מריקודי עמים. 2. אני מעדיפה את ריקודי המעגל על פני ריקודי הזוגות בניגוד לרב כנראה. בריקודי הזוגות אני תלויה בבן הזוג (רקדן טוב או לא טוב, צעדים שהם תואמים לבן הזוג, כימיה משותפת, בעיות מיקצב וכד'). בריקודי המעגל - זה תלוי אך ורק בי, אני יכולה להצטיין במיוחד, מבלי שבן זוגי יגרע מכך, שהרי התנועה, המיקצב, החן, היכולת המקצועית, כולה תלויה אך ורק בי!

No name for now

New member
תשובתי

א. אני לא אוהבת ריקודי עמים, כך שההעדפה שלי היא כמובן ריקודי עם. אין לי הסבר למה אני לא אוהבת ריקודי עמים, אבל זה רק מצפיה כיוון שלא למדתי. ב. אני לא יודעת אם אני מעדיפה ריקודי מעגלים או זוגות, בכל מקרה מריקודי זוגות אני נהנית רק אם אני נהנית לרקוד עם בן הזוג, כלומר הוא לא מנצל את ההזדמנות כדי להימרח עליי, רוקד בצורה סבירה, בעל חוש קצב טוב (זה מאוד חשוב לי), ועוד כל מיני דברים. אני מסכימה עם עדה וקצת מרחיבה: בריקודי מעגלים את לא תלויה באף אחד, לא יפריעו לך, את לא צריכה ללמד, או להיתקע עם קטסטרופה עם 2 רגליים שמאליות. למה אחרים מעדיפים? אולי זה קשור לעובדה שרוקדים עם מישהו ולא לבד (היום כבר לא מחזיקים ידיים במעגל), וזה בהחלט נחמד עם יש פרטנר טוב. חוץ מזה שיש אנשים שפשוט אוהבים ריקודי זוגות (שנות השישים, סלסה, וכו') ורוקדים אותם גם במסגרות אחרות, ואולי להם זה מדבר יותר.

שתי תשובות למיכל

לגבי שאלתך הראשונה - מה אתם יותר מעדיפים ... ריקודי עם או עמים ? תשובתי : אני מעדיף ריקודי עם ישראליים ובמיוחד שמילותיהם בעברית ומשולבים בהם מילות אהבה לארץ, לתושביה ונופיה....או סתם לאהבה. ולגבי השאלה השנייה : למה רוב האנשים אוהבים יותר את ריקודי הזוגות מריקודי המעגלים ? הנה תשובתי : גם אני שייך לאלו האוהבים יותר ריקודי זוגות יותר מריקודי מעגל. וכדי שהנאתי תהייה מושלמת : א. אני אוהב במיוחד את ריקודי הזוגות שבנויים על שירים יפים במיוחד כמו "בשקט כמעט בסוד", "דצמבר", "לימון לימונרו", "נעמה", "רק הד קולך", "פתאום מצאתי בך", "כיוון שאין לדעת", "הוי ארצי מולדתי", "שיר לאחותי", "שיר של יום חולין" ועוד. אפשר לרקוד את הריקוד ולפזם להנאתך ביחד עם הבת זוג את השיר המתנגן. ב. כדי שהנאתך תהייה מושלמת, חשוב שהבת זוג תדע היטב את צעדי הריקוד, תרקוד כשידיה משוחררות ופתוחות, ותהייה עם מצב רוח עליז וטוב. ג. מרווח סביר בינך ובין הרוקדים סביבך כדי שלא יפגעו בך ואתה לא תפגע בהם. ד. אולם ממוזג ומאוורר, רצפה נוחה ומוסיקה בסאונד איכותי. ואחרי תנאים אלו....... כבר לא צריך אחר כך כלום. דבל'ה. אחרי

drgr

New member
ריקודי זוגות

מיכל חביבתי, ריקודי הזוגות מועדפים ע"י רוב הרוקדים רק בגלל שהם מורידים מהצפיפות! כל הרווחים שקיימים בין הרוקדים במעגלים נסגרים בריקודי הזוגות וכך מתפנה הרבה מקום...

לדרור ודבל'ה - ריקודי זוגות

לדעתי , הרקדה של ריקודי מעגל משעממת מבחינה כוריאוגרפית. מי שרואה את הריקודים מהצד - חושב שכולם ביחד - ריקוד אחד. הצורה של שורה ,זוגות ,גוש ים, שלשות, רביעיות (דוגמת סקוור) הופכת את ההרקדה מענינת יותר. חבל שהמדריכים מסיבות שונות, נכנעו וויתרו על הצורות האחרות, הרבה נשים שאין להן בן זוג מתרעמות , כאשר הן נאלצות לשבת בריקודי הזוגות. חשוב ללמד את הרוקדים לבוא עם בני זוג , ולא - להתפשר ולרקוד שתי בנות, או לעשות הפסקה בלי כעס. כדאי למדריכים לגוון את ההרקדה בריקודי שלשות וגושים - כדי לקצר את שהית הבנות בריקודי הזוגות. אסור "להפסיד" את ריקודי הזוגות , או להשאירם כסרח עודף, לסוף ההרקדה.

יענקל'ה - מה אתה אומר ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

ראשית זה נעים יפה נחמד ומגוון
לרקוד רקודי זוגות אך "אליה וקוץ בה" וזה למה?? אני מצטטת אותך : "חשוב ללמד את הרוקדים לבוא עם בני זוג , ולא - להתפשר ולרקוד שתי בנות, או לעשות הפסקה בלי כעס." ראשית אתה יודע יפה גם כמרקיד וגם כגבר ותיק בהרקדות שיש הרבה יותר נשים מגברים...ומטבע הדברים לבנות יחסרו בני זוג
ולכן שתי שאלות לי אליך : א. האם אתה רוצה להעניש את הנשים שאין להן בני זוג ולבטל את הרקוד של בנות עם בנות? ב. איך בדיוק תלמד אותן להגיע עם בני זוג? (תעמוד כל אשה שאין לה בן זוג ברחוב דיזינגוף ותשאל כל עובר ושב האם יאות לרקוד איתה)
ואשר לרקודי שלשות מצטערת זה כבר -פאסה (לדעתי)

אני חושב שלא הבנת את כוונת יענקלה

יענקלה כתב: "ולא - להתפשר ולרקוד שתי בנות". לדעתי הכוונה היא: "אם לא באים עם בן זוג, אז צריך להתפשר ולרקוד שתי בנות", ואת הבנת: "אסור לרקוד שתי בנות". יענקלה כתב עם מקף כדי להדגיש את ההפסקה בין "ולא" לבין "להתפשר ולרקוד שתי בנות".

שוגי , לרקוד אתך - "חלום"

שוגי שלנו, ראיתי בהרבה חוגים , למשל, בנוסטלגיה של אבי אמסלם בקיבוץ מרחביה. או המיפגש הזוגות של יאיר הראל בשבת. כמו בתיבת נוח - זוגות זוכות נכנסו "לתיבה". היה גם "זוג" אחד, לשם שינוי - שתי בנות. אם הבנות ישכנעו בעלים , שכנים, ידידים, לבוא לחוג מתחילים, לא להניסם ישר לגוב האריות, של המתקדמים. תופתעו - כמה יצטרפו לחוגים. עצתי לנשואים. אם זה אפשרי - לא לרקוד עם האשה., אלא עם בת/בו זוג אחר/ת. זה בדוק. אם מקבלים זאת בהבנה - אין מיתח. כל אחד מרוצה בחלקו. הייתי ממליץ , שכל אחד ירקוד בחוג אחר. (אני כבר בתוך השכפ"ץ) הרעיון שלך , שוגי , לעמוד ברחוב דיזינגוף, כדי למצוא בנים - לא נראה לי. באישיותך ובכשרונך, גם אם תשבי בצד - יבואו הבנים. ויבקשו ממך לרקוד אתם. צריך קצת סבלנות. לא הכל בבת אחת. ובךלי חרדות. החוגים המיוחדים לריקודי זוגות , שצצים היום - מוצאים חן בעיני. הם יכולים להוות פתח למשיעת גברים לריקודים. אגלה לכם סוד. להרקדות שלי באו הרבה בחורים , בגלל הבנות היפות של הקריות. הן היו ידועות ביופיין - המסקנה -- הרבה בנות יפות וחינניות, עם ריפרטואר משולב יפה, של זוגות ומעגלים , יצמיחו מוטיבציה לבחורים. תעשו זאת - כעצתי , ובשנים הבאות ירקדו זוגות 2 בנים , כי תחסרנה בנות. איננשאללה.

מיכל. כל אחד בעולם אוהב משהו אחר.

לכל אחד יש את הטעם שלו.על טעם וריח אין מה להתווכח.אני למשל אוהב הרבה גם ריקודי עמים אבל אני גם לא אוהב ריקודי עמים מסויימים.למשל אני אוהב את הריקודים האמריקנים כמו קונטיקי ,שפתיים לוהטות ,טנסי וולס,ביזי באדי,סטפין אאוט,וכולה.כמו כן אני אוהב את הריקוד הפולני מזורקה,את הריקוד הרוסי קרובושקה וריקודים יוונים רבים ,אבל אנני אוהב את ריקודים בלקניים שהם בדרך כלל מרדימים אותי. אני אוהב יותר ריקודי זוגות כי הם מגוונים יותר בתנועה, כמו החלפת מקומות,שילוב מורכב בידיים ,אבל כל זה בתנאי שיש בת זוג מתאימה פחות או יותר.בריקודי המעגל כל אחד בודד עם עצמו אפילו אין אחיזת ידיים,

aries4

New member
ריקודים בלקניים מרדימים

במקצבים לא נורמליים של 99/100 בקושי אפשר לעמוד בקצב. ובוודאי לא להרדם. בקונטיקי אפשר להרדם ואולי להתחיל לחלום על חופשה בהוואי. בייי

dw2322

New member
רעיון לסקר

אני לא הייתי חותם על העדפת זוגות דווקא. לי למשל אין העדפה, יש יתרונות וחסרונות בכל סוג. אחרי שירון יחזור תוכלי להציע לו סקר (יש כאן מדור לסקרים למי שלא יודע)-איזה ריקודים מעדיפים יותר: מעגל, זוגות, או אין העדפה. זה אמנם לא יהיה סקר מדעי (שכן המדגם אינו מייצג), אך תוכלי לקבל תשובה על העדפות של 50 איש לערך (שיעור ההשתתפות בסקר האחרון), בחתך גילאים רחב והמשתתפים במספר חוגים, וזה לא רע כדי לקבל רושם.

הסקר הראשון שערכנו כאן בפורום

היה בדיוק זה. אפשר לגשת לחלון הסקרים, לארכיון ולמצוא את תוצאות אותו סקר (שם הרוב מעדיפים מעגלים) וניתן גם להצביע אם עוד לא הצבעתם.

dw2322

New member
וואלה, התקלת אותי ../images/Emo22.gif

פעם ראשונה שהשתמשתי ב feature של ארכיון סקרים. נכון לעכשיו השתתפו 86 איש, 46% מול 29% לטובת מעגלים.

ירון .אולי אני טועה.אני חושב שאם

אבחר בסקר 100 פעמים למשל זוגות ,אז הריקודים של הזוגות יקבלו לפחות 100 קולות.האם זה לא מעשי.האם אי אפשר לבחור כמה פעמים שרוצים באותו סקר. כמובן שאם הבוחרים נוהגים ביושר ובוחרים פעם אחת ,אז הסקר אמין.לכן לא נראה לי שהסקרים שאתה עושה בפורום הם אמינים .יכול להיות שהתוצאות בכלל הפוכות.

אני חושבת שאפילו אם...

אתה בוחר כמה פעמים המחשב שומר את ההצבעה האחרונה שלך ולא את האחרות. אני הכי אוהבת את ריקודי המעגל ואת ריקודי העם הישראלים (לדעתי הם הרבה יותר יפים) נ.ב. שמתם לב שרוב הבנות בפורום אוהבות יותר מעגלים ורוב הבנים(אם לא כולם)מעדיפים את הזוגות?

למעלה