יש לי 2 שאלות....

דינה 27

New member
יש לי 2 שאלות....

אחת-
האם ידוע על מקרים שהיה טורט ו"עבר"? הכוונה בילדות, לא בשנות העשרה המאוחרות...

והאם ידוע על השפעה חיובית של אומגה 3 .
תודה...

כפי שכתבה אלמונימית - א ם מדובר בטורט

אזי, שלא ידוע על תרופת פלא.
חשוב לדעת שאצל 20% מהילדים יש טיקים שחולפים מעצמם. במקרים אלו אין מדובר בטוראט ואז ניתן לייחס את ה"החלמה" לטיפול כזה או אחר.
במידה ומדובר בטוראט - אזי ידוע על שיפור משמעותי ב 2/3 מהמקרים אחרי גיל 18. גם כאן - אין מדובר בשום אופן בהחלמה.
ה"סוד" הוא לא לטפל נכון, כלומר; לטפל בקשיים הספציפיים של הילד ולא לתת לטיקים להפריע לנו לראות מה באמת מפריע לילד.
זה קורה אחרי שאנחנו לומדים להכיר במציאות הקיימת, לא להתעלם מהקשיים - אבל גם לא לתת להם להפחיד אותנו.
כפי שכבר כתבתי - מדובר בתהליך.
בדרך כ ו ל נ ו עברנו דרך כל מיני מטפלים.
חלק עוזרים, חלק פחות - כל אחד והטיפול שמתאים לו.
וזה בסדר לבדוק כל מיני שיטות טיפול - כל עוד הולכים לכך בעיניים פקוחות ובלי לצפות ל"קסמים"..

דינה 27

New member
תודה גובלינית יקרה,אני פשוט עוד לא

מסוגלת לקבל את הסופיות של העובדה שלבת שלי יש טוראט.
אני לא מפסיקה לחשוב ולהתעסק ולחפש מה כן יכול לעזור.
הפכתי לocd בעצמי...
במחשבה נוספת בעקבות הערה ממישהי על בדיקת ה-eeg שעשינו השבוע, אולי זה גם החמיר את הטיקים
כי זה עורר את המודעות שלה לכך שזה "בעייה" בעיני בעוד היא עוד לא רואה זאת כבעייה.
אוףףףףףףף אני צריכה סבלנות .............

סבלנות... בהחלט! קודם כל לעצמך!

היי סבלנית עם עצמך.
זה יעזור לך מאד!
קחי את הזמן להסתגלות.
כפי שנכתב - כל אחד והקצב שלו.
הכל בסדר!
שבת שלום!

מזדהה

הייתי במקום שלך לפני.... שש שנים (איך הזמן טס)
הבן שלי עבר תקופת טיקים סוערת כשהיה בן שמונה, גם כחכוחים, גם קפיצות של היד ותנועות גוף...
הייתי במצב מאוד קשה של חרדה- זה נמשך חודשים ארוכים. הוא הלך לטיפול נוירופידבק ושיחות ולקח אומגה, לא יודעת עד כמה זה עזר לטיקים אבל אני חושבת שהרגיע לו פחדים שהיו לו... בסופו של דבר גיליתי שאני היא זו שזקוקה יותר לטיפול :) , לו זה לא ממש הפריע.
שחררתי את הנושא ככל האפשר, הפסקתי להסתכל ולהלחץ מכל תנועה שלו (לקח לי זמן לעשות את זה). מאז התקופה ההיא לא היו לו תקופות כאלה עמוסות טיקים אם כי עד היום, הוא כבר בן 14, אני יכולה מדי פעם לראות שרידים.. (נראה לי שרק אני:)
גם לשני הילדים הצעירים היו ויש תקופות של טיקים, (זה משפחתי כנראה). אבל הפעם אני הרבה יותר רגועה. אני יודעת שכל מקרה הוא שונה אבל הפעם אני רואה מעבר לטיקים, הם פחות מלחיצים אותי. אני מנסה להתייחס לילד ולצרכים שלו- הבת שלי למשל, שגם היא מכחכחת ומדי פעם יש לה טיקים בפנים, התחילה ללמוד נגינה וזה מאוד מחזק אותה ומהנה לחוות הצלחות...
אני מנסה להתייחס למציאות כמו שהיא- אלה בסך הכל טיקים ולא באמת משנה איך קוראים או מאבחנים את זה.

דינה 27

New member
הי סטארשיין ותודה על התמיכה...האם עשו לו

אבחון כדי לבדוק אם זה באמת טוראט?
אני מסכימה איתך, אני חושבת שהבהלה שלי , עד כמה שניסיתי ואני עדיין מנסה להסוות ולהרגיע
גורמת לה ליותר טיקים וחרדה...
כמה זמן הוא לקח אומגה? אני בינתיים עולה בהדרגה במינונים, אבל עוד לא הגעתי למינונים המומלצים.
אני כן רואה טיפה רגיעה בימים האחרונים,
וכן, קשה לא להילחץ מהטיקים !!!

הוא לא אובחן

בזמנו הייתי בטוחה שזה טוראט, במבט לאחור כנראה שלא כי זה פחות או יותר נעלם (טפו טפו טפו). אבל בכל מקרה גם אם יש אבחון נראה לי שמה שבאמת משנה זה מצבו האמיתי של הילד- עד כמה זה מפריע לו, ומה בדיוק מפריע לו.
הוא לקח כמות די גדולה של אומגה 3 במשך מספר חודשים עד שנמאס לו וביקש להפסיק. הטיקים היו במגמת ירידה ואכן הפסקנו. מאז לא לוקח דבר.

למעלה