יש לי תקווה?

יש לי תקווה?

שלום כשהייתי קצת פחות מ-13 נפגעתי בראש ואבדתי זכרון מיידי. הכל חזר אלי בסופו של דבר כמעט לגמרי, אבל כישורי הלמידה לא חזרו להיות אותו דבר ויש לי כנראה בעיה סמויה בבטחון עצמי.קיבלתי ריפוי בעיסוק רק כשהייתי בבית חולים ואחר כך המליצו לאמא שלי וקיבלתי רק טיפול פסיכולוגי. הטיפול הקוגניטיבי שקיבלתי בתחילה לא ממש עזר לי ופסיכולוגים אחר כך גם לא והם העיקו עלי. שאלתי: האם בגיל +31 ריפוי בעיסוק יכול לעזור לי לשקם את הבעיות הנ"ל?

yyy123

New member
שווה לנסות...

אני לא מהתחום הקוגניטיבי אבל נראה שעם מודעות כמו שלך תוכל ללמוד כל מני אסטרטגיות מפצות ובזה טיפול בריפוי בעיסוק יוכל לעזור לך מאד. ניסית ליצור קשר עם מחלקת השיקום של בית החולים בו טופלת ? אולי הם יוכלו לסייע לך בהערכה מחודשת ובהמשך טיפול במסגרת שיקומית או במסגרת של מרפאות חוץ ? אם אנשים הרבה יותר מבוגרים ממך הסובלים מדמנציה וממחלות שהולכות ומתקדמות יכולים לשפר את איכות חייהם הודות לטיפול בריפוי בעיסוק אין שום סיבה שבגילך הצעיר לא תרויח מכך גם אתה, ותצליח לשפר את התפקוד שלך בהתאם למטרות שתקבע לעצמך לפי סדר העדיפויות שלך. בהצלחה !!

תשובה

א. תודה על התגובה המעודדת ב. אני בת ג. אין לי מה לדבר עם בית החולים השיקומי ברעננה ממנו השתחררתי לפני 18 שנה ושלא נתן לי שום המלצות חוץ מהמלצה בעל פה של הפסיכולוגית שם לאמא שלי לטיפול פסיכולוגי לי.

המלצותי

אני לא יודעת מה המצב התעסוקתי שלך ואיפה את גרה אבל כעיקרון את יכולה לפנות לביטוח לאומי ולנסות לבקש שיקום קוגנטיבי- במטרה תעסוקתית- כמו לימודים או עבודה. לא מכירה את הפרטים אבל אני מאמינה שניתן לעזור לך למצות את יכולתך בצורה טובה יותר ומצטרפת לכל דיברי YYY123 .

yyy123

New member
אני חושבת שגם קופת חולים יכולה לעזו

לעזור: לפחות בקופת חולים כללית בירושלים יש שירות של טיפול קוגניטיבי בריפוי בעיסוק, בטח יש גם לקופות אחרות או לבקש התחיבות מהקופה לטיפול במרפאת חוץ. אני יודעת שיש שירותים דומים גם בבאר שבע ובתל אביב, כדאי לפנות לכל הערוצים.

תודה. המצב יותר מסובך

הטיפול הקוגניטיבי היחיד שקיבלתי בזמנו היה מפסיכולוגית אחת, מיד כשהשתחררתי מבית לוינשטיין מאז העבירו אותי לכל מיני פסיכולוגים :קליני שיקומי וכו' כי הייתי בטוחה שקוגניטיבי זה משהו לא טוב .רופא המשפחה שלי ממנו אני אמורה לקבל הפניה מקופת חולים הואט חוויה לא נעימה בפני עצמה, אבל אני אבדוק, תודה.

המלצותיך

ביטוח לאומי מזמן שלחו אותי לשיקום פסיכולוגי תעסוקתי . אחרי שהם מרחו את הזמן שלי הם שלחו אותי לעבוד במשהו בשכר של אנשים מוגבלים. כי ככה זה אצלם והייתי חייבת ללכת גם לטיפול פסיכולוגי תעסוקתי שהיה מזעזע בשבילי. אחר כך עזבתי אותםומצאתי עבודה ועבדתי שם כמעט שנה ועזבתי כי ביטוח לאומי הרגילו אותי לתקופות קצרות של עבודה- 3 חודשים וכי המטרה שלי היתה להסיר ממני את האפוטרופסות שנכפתה עלי בגלל שנפצעתי וקיבלתי פיצויים. בסוף הסרתי את האפוטרופסות. מביטוח לאומי לא מגיע לי כלום כי אחרי שעזבתי את השיקום הפסיכולוגי הגיעה לי עוד הזדמנות 1 לשיקום והסכימו לתת לי רק קורס למחשבים שזה מה שלמדתי גם באופן פרטי, אבל בקורס ההוא היתה לי בעיה בלראות מה כתוב על המסך כי האור מהחלונות השתקף לי במסך והיתה לי עוד איזה בעיה שאני כבר לא זוכרת, אז למרות שלמעשה אין לי בעיה הסטרית בלעבוד עם מחשב, הלכתי לרופאת עיניים והיא אמרה לי שאסור לי בכלל לעבוד עם מחשבים והלכתי עם המכתב לביטוח לאומי והם שחררו אותי מהשיקום הזה ואמרו שלא מגיע לי מהם שום שיקום יותר כי הם כבר נתנו לי 2 אז אני צריכה לעזור לעצמי לבד.

שריד

New member
נראה לי שענית בעצמך. יש תקוה. נקודה

אם לא היתה לך תקוה לא היית פונה ושואלת. ולגופו של עיניין. את מבקשת עזרה ותוך כדי קריאה ניסית להבין איזו עזרה את מבקשת. היכולות הקוגניטיביות נמצאות בעיני מרפאים בעיסוק כחלק מדרישות תפקיד (או תפקוד) כלשהו... במידה ויש קשיים בתחום הקוגניטיבי מנסים לשקמו או לפצות על קשיים אלו במטרה להחזיק לתפקוד עצמאי ככל שניתן היכן שהפונה רואה את עצמו פועל. כלומר, עצתי לך, לנסח את השאלה מכיוון העיסוק שבו את רוצה לעסוק ואת צריכה בו עזרה כמו לימודים, העשרה, עבודה... לא תמיד זה קל למצוא את המטרה וגם בזה מרפאים בעיסוק עוזרים... כשהמטרה היא למצוא מטרה... ולסיום, טיפול קוגניטיבי אכן עוזר ומקדם... אפשר לקבל אותו דרך קופ"ח בכפיפה לקריטריונים של הקופה, אפשר גם לטפל באופן פרטי... עיצה קטנה ולא מתחום הטיפול, לאן שתכווני את המטרה שלך לשם בד"כ תגיעי... אם הכוונה שלך לקבל טיפול תקבלי טיפול... אם הכוונה שלך להשתלב בעבודה או לימודים לשם תגיעי (ואולי גם תעברי בדרך טיפול קוגניטיבי)... בברכה שריד

למעלה