יש לי תקווה אמיתית

e-magine

New member
יש לי תקווה אמיתית

לצאת מההתמכרות. (למי שבמקרה קורא כאן ולא יודע, אני מכור לאינטרנט). לא, לא שברתי את המחשבים ולא ניתקתי את ספק האינטרנט, התחלתי משהו חדש בנוסף לעבודה שלי, אפשר להגיד שאני בערך עובד עכשיו בין משרה וחצי לשתי משרות. לא רק שאין לי זמן לגלוש, מה שיותר חשוב, כמעט אין לי זמן לחשוב על גלישה, כמו שאין לי זמן לעוד דברים כמו לאכול וכד'.

או, על זה בדיוק רציתי לדבר איתך

לפני חודשיים בערך התחלתי לעבוד הרבה, עברתי מחצי משרה למשרה מלאה (ועוד קצת) גם הלימודים נכנסו להילוך גבוהה והפעילות שלי ברשת צומצמה פחות או יותר לניהול שוטף של הפורום שלי ומחיקת דוא"ל זבל (שזה המקבילה הנוחכית לבדיקת דוא"ל), הייתי בטוח שאני בדרכי החוצה מההתמכרות הזו. אלא מאי, צא ולמד: לפני חודש חליתי בשפעת, סתם שפעת רגילה, ונשארתי בבית שבוע, ומה עושים בשביל להפיג את השעמום?, נכון נכנסים לאינטרנט, מאז חזרתי לעבודה, אבל גם חזרתי לרשת במשנה מרץ, אני מנהל כרגע שני פורומים (קיבלתי את ערוץ ההיסטוריה לניהול שלשום). ועוד היד נטויה
, אני כותב שוב בכל שבעת הפורום בהם הייתי כותב בעבר, וגם חידשתי את העבודה על אתר האינטרנט שאני בונה להנאתי (ואלי יום אחד יעלה לרשת). המסקנה שלי היא, שאפשר להוציא את האדם מהאינטרנט אבל אי אפשר להוציא את האינטרנט מהאדם, כל הדברים החיצוניים שמרחקים אותנו מהאינטרנט טובים לשעתם, אבל מיד כשהם נעלמים אותן הבעיות שגרמו לנו להתמכר מראש צפות ועולות ומחזירות אותנו למסך למקלד ולעכבר המוכרים אני מקווה שזה נכון רק לגבי ואתה אכן תצליח להחלץ...

אבי4444

New member
ואני שואל..

מהם החסרונות של להיות מכור לאינטרנט? מה זה בכלל מכור לאינטרנט?האם ניתן להשוות זאת לדברים אחרים כמו מכור לסמים או משהו אחר? האם בכך שכביכול "מכורים" אז זה גורם לפגיעה בנו,אולי זה ההיפך-מוציא מאיתנו דברים פנימיים שבחיי היומיום לא היינו מודעים אליהם כלל. אולי זה גורם סיפוק כלשהו לנפש שלנו? אולי זה נותן לנו להרגיש כשייכים לקבוצה מסויימת וכך מפיג את הבדידות? אז--אולי זה לא דבר שלילי--ואנו סתם חושבים כך-כי הרי האנשים ה"מכורים" חיים חיים נורמלים-הם עובדים,יש חיי חברה תקינה.חיי משפחה,מאמין ומקווה שמיתעניינים בעוד נושאים שאולי מידע עליהם מחפשים באינטרנט. אשמח לקרוא תגובות.

ואני עונה

הנה כמה תשובות טובות, המאמרים הללו, הם בעיקר תוצר של ניסיון אישי, אבל לכל אחד מאיתנו ניסיון משלו, אולי אם תכתוב קצת על הניסיון שלך, נוכל לבנות יחד איתך תאוריה ייחודית לך, כפי שיש לכל אחד מאיתנו, כך נדמה לי.

אבי4444

New member
לדעתי..

אני גולש יותר בתקופות שבהם אני אמור להיות עסוק יותר ולחוץ יותר, למשל-לחץ בלימודים ותקופות מבחנים. פרויד מזכיר זאת באחד ממנגנוני ההגנה שלנו. ואז-כשיש הרבה זמן פנוי--דווקא כמעט ולא מוצא עיניין כאן. לא יודע עד כמה זה תופס לגבי שאר האנשים. אך האם אני "מכור"--אז חושב שכלל לא-אלה אם זה אומר שלהיות מכור זה לגלוש בממוצע כשלוש שעות ביום, וממש לא לראות זאת חלק נכבד מחיי היום יום. אך--באופן כללי--אנשים שמוצאים כאן מפלט לבדידות שלהם,או מפלט לשעמום מיתמשך שלהם, מאוד מעניינים אותי-ומנסה בזמן האחרון ללמוד עליהם.

התמכרות

יש המון הגדרות להתמכרות, לדעתי ושוב זו רק דעתי, התמכרות לאינטרנט לא נמדדת בכמות הזמן שאדם נמצא ליד מחשב, או מחובר לאינטרנט, אם ניתן בכלל למדוד התמכרות לאינטרנט, מדידה זו צריכה להיות לגבי עד כמה הגלישה באינטרנט מפריעה לפעילות אחרת. יש אנשים, שנכנסים לאינטרנט בכדי להפיג שיעמום, יש כאלה הנכנסים לאינטרנט בכדי לברוח מלחץ, בשני המקרים מדובר במנגנון הגנה, כזה שגורם לנו לברוח ממציאות אחת (משמימה במקרה אחד ולחוצה באחר) לעבר מציאות טובה יותר, מעניינת יותר. לכל אחד מאיתנו יש עליות וירידות בזמן הגלישה, לטעמי חלק גדול מאוד מהאנשים המחוברים לאינטרנט אכן מכורים לו, אולם אינם מודעים לכך, שכן האינטרנט בניגוד לסמים, אלכוהול או סוגי התמכרות אחרים אינו בעל תכונות שליליות מבונות (כלומר עצם השימוש באינטרנט אינו מזיק), אלא בדומה להתמכרות לסקס (לדוגמא), עצם ההפרעה לחיי היום יום (או במקרים קיצוניים האובססיה) היא זו שגורמת לבעיה. בעיות אלו, בדרך כלל אינן בעיות לכשעצמן אלא, סימפטום לבעיה אחרת, בעוד ההכרה "יש לי בעיה" היא חשובה, חיבים להבין שאין בהכרה הזו די, יש לנסות ולהבין ממה הבעיה נובעת. מקווה שעזרתי להבין, ויש לי גם שאלה אלייך, האם לדעתך הגלישה שלך מהווה בעיה בחייך?

אבי4444

New member
יש כאלה שאומרים שכן(ההורים).

אך--אני לא בטוח שכך.יצא לי להכיר מכאן כמה אנשים יקרים-שלא הייתי פוגש במקום אחר. יצא סקס ושאר חוויות אחרות. למדתי על עצמי דברים. אך אם זו בעייה--אז לפעמים כן--לפעמים זה בא על חשבון חיי חברה-ולפעמים זה מבזבז זמן פנאי -ואין לי הרבה זמן פנוי. אך סך הכל--עוסק בעוד הרבה מאוד תחביבים מעבר לישיבה מול המחשב.

חשבתי על משהו דומה

גם אני חשבתי על כך שפעילות נוספת בשעות הערב היתה יכולה להוציא אותי מההתמכרות. חשבתי על עבודה נוספת, אבל לאו דווקא כדי לצאת מההתמכרות אלא כתוספת הכנסה. העובדה שאני עובדת, אני לא חושבת שהיא תורמת כהוא זה לגמילה שלי, הרי גם במקום העבודה יש אינטרנט ואני חושבת ששם אני גולשת אפילו יותר מאשר בבית. אז אם הייתי בוחרת בדרך של עבודה נוספת כדי לצאת מההתמכרות, הייתי הולכת על מקום עבודה שאין בו אינטרנט והיום לדעתי קשה למצוא מקום כזה...

או או לאכול זה כבר לא בסדר...בן אדם

צריך לאכול זה חלק מהנאות החיים הכי נפלאות והאוכל הוא גם מזונו של האדם... באיזה תחום התחלת בנוסף למשרה? גם באותו שטח של עורך דין? או במשהו שהפעם אתה יותר אוהב?

amiak

New member
בהצלחה איש טוב!

הלוואי עלי! (למרות שאני משתפרת!!!) ודרך אגב - מזל טוב לך איש הניבלונגים על הניהול
עמיה

הי amiak המון זמן לא דיברנו

קודם כל מזל טוב לי, ולאן נעלמת לי לך... אם כבר מדברים על התמכרויות, אני כותב ב 6 פורומים, אני כותב באותם פורמים קרוב לשנה, לפני כמה חודשים התחלתי לנהל את פורום אגדות רוק, והשבוע פתאום (ממש בלי שאשים לב) אני מנהל עוד שני פורומים, וזה אחרי תקופה של חודש של ניתוק כמעט מלא (להוציא את הפורום שלי), האם זה רק אני או שזה סוג של דפוס כזה: צפיה פאסבית באתרים, כתיבה לפורומים וצ'אטים, מעורבות בקהילה סביב הפורום/צ'אט, ניהול פורום, בניית אתרים... האם יש לזה סוף?, או שזה רק מחמיר? לפעמים כמו שכתב e-magine מעלי נדמה לי שאני נחלץ, שאני מצליח לתת חשיבות למה שבאמת חשוב (העבודה שלי, החברה שלי, המשפחה...) ואז אני מוצא את עצמי בשלוש לפנות בוקר כותב הודעות בפורום על זה שאני מכור, אפשר בכלל לצאת מזה? (וכמה מודעות עצמית בן אדם יכול לסבול?) בכל מקרה, כן, גם אני כחול מהיום, מקווה שיחד עם e-magine נוכל למצוא עבור הפורום את שביל הזהב שהוא מחפש.

lady_anne

New member
טובים השניים ../images/Emo45.gif

שיהיה במזלטוף, וכן, אני עדיין עוקבת אחר התנהלות הפורום למרות השיתוק הזמני שלי. בהצלחה לכם.

למעלה