יש לי שתי תאוריות ...

Mike A

New member
הכדור הקטן שלנו

הכדור הקטן שלנו הוא לא כ"כ קטן. בתור התחלה הוא לא רוצה לגדול, בשביל לגדול הוא צריך לקבל עוד מאסה. מאיפה היא באה בדיוק? הכדורגל שאתה משחק איתו רוצה לגדול? אם תשים עליו נמלים, עוד ועוד ועוד, הוא עדיין ישאר אותו גודל. לא מבין את ההגיון שלך. ויש אסטרואיד ענק בחלל שמתקרב לכדור הארץ (אבל לא הולך לפגוע בו, אל תדאג). למה הוא לא משפיע על הכדור הקטן שלנו? כי לצורך ההשוואה, הכדור הקטן שלנו הוא הבניין שבו אתה נמצא והאסטרואיד הזה הוא אבן חצץ אחת. צריך לשים הכל בפרופורציות.

נרטיף

New member
נכון , אתה צודק ...

אם אתה יודע , כשרוצים להוכיח משהו , אפשר להניח בשלילה כי הכדור שלנו גדל , אבל כפי שאמרת כדי שיגדל צריכה להתווסף מסה , אז אני אמרתי שהוא גדל ובאותו זמן משתמש ביצורים החיים כדי לגדול ולאזן את כמות המסה הכללית. אבל היחס שבין הגידול באוכלוסיה וההקטנה שלה הוא שאנחנו מתרבים , האוכלוסיה גדלה , משתמשת ביותר משאבים מכדור הארץ , כמו אוכל (לדוגמא : חקלאות ) או מקורות טבע וכו.. ביחס לתדירות פירוק של חומרים שלא חיים אזי אין ממש איזון , כלומר כדור הארץ אמור לקטון. וזו סתירה להנחה שכדור הארץ גודל. מכאן הגעתי למסקנה כי כדור הארץ בעצם קטן ולא גדל. וזה הגיוני אף יותר , כי בזמן שהוא קטן הוא מאיץ את חילוף החומרים שלא כדי לשמור על איזון המסה שלו. וזו עוד סיבה לכך שאנחנו צריכים לדאוג לו יותר , ולנסות להחזיר לו את מה שאנחנו לוקחים ממנו (או למשל למחזר , כדי לחסוך בחומר) דבר שני , בחלל יש מן כח G שפועל בין הכוכבים , כמו בין מגנטים (בערך) אם תעביר בניהם כדור מתכת זה לא ישפיע עליהם?

אחח..אני מזהה עמיתים למקצוע ממרחקים

הייתי מוכנה להישבע שאתה מתמטיקאי (מתמטיקה/מחשבים - אותה לוגיקה. ההבדל "רק" בפסיכומטרי)...
חחחחח.... הנחה בשלילה, סתירה להנחה... הבחינות מתקרבות ואני משקשקת!!
'קיצר, הסתקרנתי מקריאת התיאוריה שלך, אם כי הייתי מתקנת אותה, שיש מצב שמדובר בהתערבות אלוהית בעניין... כשיש פגיעה כ"כ חמורה באוכלוסיה ספציפית, אולי יש בדבר מעין עונש... אך כמובן, אינני מתיימרת לטעון מהי סיבת עונש כה מטאורי... עצוב...
יהי זכרם של הניספים ברוך!

גולש אש

New member
אני חייב להודות במשהו...

אני, לא יודע שומדבר, ממה שאמרתם כולכם, אחד אחד.. איך אתם יודעים את כל התאוריות האלה? אתם לומדים ג"ג או שאתם פשוט חכמים?? בכל מקרה, אני מודה לכולם על הדעות שלהם, למרות שלא הבנתי עדיין כ"כ את כל הקטע הזה..לפחות יש לי עכשיו קצת ידע על מה שקרה שם. עוד דבר, אני מחפש נורא קטעי וידיאו, תמונות...כל דבר שקשור למה שקרה שם...(מעדיף תמונות של מה שקרה שם ולא תצלום לוויני) אני שוב מודה לכם! תודה =)

figure

New member
אני מסכימה בהחלט.

אני חושבת שצריך להתייחס למה שכתבת בתור תורת אמת, ולסגוד לה לעד. למרות שזה בכלל לא הגיוני, כי רעידות אדמה היו הרבה הרבה לפני שהיה פיצוץ איכלוסין באיזהשהוא מקום בעולם. למעשה, רעידות אדמה היו הרבה לפני שהיו בכלל בני אדם. אבל למי אכפת מהפרטים הקטנים? *סוגדת*

נרטיף

New member
תודה .. אבל בקשר למה שאמרת

היו רעידות אדמה עוד לפני שהיו חיים על פני האדמה ? אם הטענה שלך נכונה אז נובע מכך שהחיים על פני האדמה נוצרו מרעידות אדמה .. (אפשר להגדיר אותנו כמו החרא של כדור הארץ) רעיון נחמד... ועכשיו ברצינות .. אני חושב שהעובדה לכך שהיו רעידות על פני כדור הארץ היא בגלל שכדור הארץ תמיד היה ניזון במסה , לדוגמא מטאורים שחודרים לאטמוספירה .. זה גם חומר שכדור הארץ צריך להתמודד איתו , ואנחנו איזה סוג של שארית , כמו שבן אדם אוכל אנרגיה ופולט שאריות .. (כנספח לתאוריה ובהנחה שהיא נכונה , מעניין לחשוב שייתכן כי היו חיים עוד לפני הדינוזאורים) ייתבן שאנחנו תוצאה של פגיעת המטאור בפיצוץ הגדול , החומר שהוא הביא איתו הוא מן זרעים של חיים מסוג חדש על פני הכדור או שאנחנו פשוט דור המשך לדינוזאור.. סתם מעניין...

figure

New member
meow

איך הצלחת להסיק ממה שאמרתי שהחיים נוצרו מרעידות אדמה? =/

למעלה