יש לי שתי תאוריות ...

נרטיף

New member
יש לי שתי תאוריות ...

אני חושב שהטבע פשוט נוהג בטיבעיות.. מצחיק ? אבל זה נראה לי מאוד עצוב .. נראה לי שבגלל הגידול באוכלוסיה , והמקום בעולם הולך ונהיה קטן, אז טבעי שהכדור הקטן שלנו ירצה לגדול , והרעידה הזאת היא מן תזוזה כי כדור הארץ מתרחב. מה שעצוב עוד יותר הוא , שבזמן שהוא מתרחב הוא גם מקטין חלק מהאוכלוסיה , זה טבעי לא ? דבר שני , לפני מספר שבועות שמעתי שיש מן מטאור ענק בחלל שמתקרב למסלול כדור הארץ , צחקו על זה שזה כמו בסרט ארמגדון ,כי נאסה שיגרה טיל שיגיע אליו בעוד מספר שנים. מה שמצחיק זה שהם עושים זאת כדי לחקור את מה שיש על המטאור , כמו מתככות שונות.. מה שעצוב פה הוא , מה ההתקרבות שלו לכדור הארץ לא משפיע על הכדור הקטן שלנו? אולי זאת אחת התופעות? סתם תאוריות ... אבל גם לבמאים בהוליווד מותר "לחלום"

על מה אתה מדבר???

שום כדור אינו "רוצה לגדול". אנחנו לא יותר מנמלים על כוכב-הלכת הזה, ורעידות-האדמה מתרחשות בלי שום קשר אלינו. הלוחות הטקטוניים נעים, כפי שנעו מאז נוצרו, לפני מיליארדי שנים. אין כאן שום "כוונה" משום סוג. שום רצון. זה פשוט קורה.

אאולי

New member
שתי בדיחות ולא שתי תיאוריות.

ואללה,יש לך דמיון פרוע.מקנא בך

אפרסק1123

New member
לפני שאתם פוסלים....

מי קבע שכדור הארץ הוא לא יצור חי? פשפש שנמצא על הראש שלנו לא יודע אם מה שהוא נמצא עליו הוא חי או לא- הוא רק רואה משאבים (נניח דם) ושותה. ככה גם אנחנו- יש תיאוריה שאומרת שכדור הארץ הוא ישות חיה בצורה קצת אחרת מהאדם. התיאוריה השניה באמת קצת דמיונית....

אאולי

New member
ללא ספק. הכדור אכן יישות חיה

ודינמית.ראה,מה קרה באוקיינוס ההודי. הכדור נהם,והשמיע רעשים,היה רעב,ואכל מכל הבא ליד,ועוד.זו לא יישות תוססת ביותר?

Gilliana

New member
אני מזמינה את כולכם לפורום X-FILES

התאוריות שלכם הרבה יותר מתאימות לשם...

Gilliana

New member
זוהי התאוריה שלי

מכיוון שסומטרה יושבת על מוקד חיבור של כמה לוחות טקטוניים (הודו, בורמה ואוסטרליה) היא מועדת מלכתחילה לרעידות אדמה. הלוחות האלה מתחככים זה בזה ללא הפסקה וידוע כי באזורים שבהם קיים מגע בין הלוחות מתרחשות הרעידות החזקות ביותר. I rest my case

אאולי

New member
את מוכנה להסביר,מדוע היה רעש אדמה

בתורכיה,ובעירק,וברוסיה,ועוד?

Gilliana

New member
כמובן!

שיעור גאולוגיה בסיסית מקוצר: כדור הארץ שלנו עטוף במעין קרום אשר מתחתיו המעטפת. אולם הקרום הזה אינו עשוי סלע אחיד, אלא מורכב מלוחות הנקראים לוחות טקטוניים. כל לוח מורכב מקרום, יבשתי או ימי, ומחלק משכבת המעטפת (הנקרא ליתוספירה). קיימים לוחות בגדלים ושילובים שונים וגם עובי הלוחות אינו אחיד. יש המכילים קרום ימי בלבד, כמו הלוח הענק של האוקיינוס השקט. יש המורכבים מקרום יבשתי וימי יחד, כמו אפריקה וקרקעית האוקיינוס שמסביב לה. ויש גם לוחות קטנים, כמו זה הכולל את חצי האי סיני, ישראל, לבנון, חלק מצפון סוריה וקצהו המזרחי של הים התיכון. כיום האוקיינוס האטלנטי נפתח וגדל כל הזמן, כאשר אירופה ואפריקה מתרחקות מאמריקה הצפונית והדרומית. מהצד השני, באזור האוקיינוס השקט, מתקרבות אסיה ואוסטרליה לאמריקה והלוח הימי של האוקיינוס השקט קטן ונהרס כל הזמן. ישראל למשל, נמצאת על הלוח של סיני. מפרץ אילת, הערבה ובקעת הירדן מהווים את הגבול בין לוח זה ללוח הערבי. גבול זה מועד לרעידות אדמה. כאשר חוצים את הירדן ועולים לרמת הגולן, אנו עוברים למעשה מלוח ללוח. יחסית לישראל (וללוח של סיני) נע הלוח הערבי צפונה. תנועה זו יצרה את מפרץ אילת, הערבה, בקעת הירדן, ים המלח, הכינרת ועוד תופעות. תנועה יחסית זו בין שני לוחות נקראת שבר תזוזה אופקית. השבר שלנו מתחיל בדרום מפרץ אילת ומסתיים בהרי הטאורוס שבטורקיה. התופעה החלה לפני כ- 20 מיליון שנה מסיבות שאינן ברורות כשהלוח הערבי ולוח סיני נשברו מאפריקה. הלוח הערבי החל נע צפונה ובדרומו החל להיפתח ים סוף. למעשה לוחות אפריקה סיני וערב נעים כולם צפונה. אך הלוח הערבי נע מהר יותר. עכשיו זה ברור יותר?

gRAFIx

New member
והנה הסבר ויזואלי....

גיליאנה, שיחקת אותה עם ההסבר. הוא בטח לא ציפה לתשובה כזו :)

אאולי

New member
יופי של ציטוט, את חושבת

שלא יכולתי לחפש מקורות לתופעות טבע.בשביל זה לא הייתי צריכה אותך. לפי הטקסט, כל הארצות הגובלות עם השבר הסורי-אפריקאי היו צריכות לסבול מרעידות אדמה רבות. וראי זה פלא,דווקא תורכיה החברה בזכויות השבר הסו"קאי נפגעת,וכן הלאה המשיכי לחשוב בדרך זו,וכשתביני למה התכוונתי,אשמח לתשובה עניינית,ולא לציטוט כוללני.

Gilliana

New member
אים לנו כאן לא זמן ולא משאבים...

לשיעורים בגיאולוגיה, אולם באופן כללי אזכיר לך שגם אנחנו "זכינו" במנה לא קטנה של רעידות בשנים האחרונות. אני לא פוסלת את הפשרות של "תרומה" לתזוזת הלוחות - כל ניסוי גרעיני באשר הוא לא ממש מוסיף ליציבות של השברים. דבר נוסף שאת צריכה לקחת בחשבון הוא את זווית "הישיבה" של הלוחות ומוקדי לחץ מאגמתי, לכל אלה תפקיד נכבד בכך שרעידה מתרחשת במקום X ולא במקום Y. רק כדוגמה אביא את אזורנו - כאמור השבר הסורי-אפריקני ואת קליפורניה ובפרט סן-פרנציסקו היושבת על שבר סן-אנדראס.

אאולי

New member
תודה ,תשמעי כל שכתבת אינו חדש

לי. מעבר להכרת הנושא,יש לי ספקות לגבי התיאוריות המדעיות, מהסבה הזו ניסיתי לעורר בך מעט ספקות,כי את כ"כ מאמינה בהן. בכל זאת,שוב תודה.

Gilliana

New member
אגלה לך משהו בסוד...

כשהתחוללה רעידת האדמה הגדולה האחרונה בישראל (מתישהו בקיץ) התאוריה הראשונה שלי היתה שה-"טריגר" לרעידה היה ניסוי גרעיני תת-קרקעי כך שאני לא עד כדי כך ספקנית ולא סתם העליתי את התאוריה הזו. מכיוון שחוויתי כמה וכמה רעידות אדמה בחיי - אני יכולה לומר בפירוש שהרעידה הספציפית שהתחוללה כאן בקיץ היתה שונה.

אאולי

New member
גם לי יש סוד

מעבר לפיסיקה יש את המטאפיסיקה,וכדי להגיע לתובנות רחבות כדאי ליצור סינתיזה ביניהם.

Gilliana

New member
את נשמעת כמו...

... Agent Fox Mulder ושלא תחשבי חלילה שאני אומרת את זה בלעג.

אאולי

New member
אכן כן,אני סוכנת של המוסד

וה-אפ,בי,אי. לא,לא סוכנת כפולה. עכשיו ברצינו.הייתי מכורה לסידרה הזו,ולא שאמנתי בה. את מכירה את המשפט "אין הדימיון עולה על המציאות,כי המציאות גדולה פי כמה וכמה מכל דמיון.את בוודאי מכירה את הסופר ז'ול וורן.כל סיפוריו באו לידי ביטוי בפועל.אז ספריו נחשבו כמ"ב.אני מאוד אוהבת ספרות וספרי מ"ב. בכלל,ישנם מקרים,שגורמים לי לתהות. העולם כ"כ מורכב,ומסקרן. גדול הנסתר מהגלוי,ומה לעשות שאני נורא סקרנית.

Gilliana

New member
אז בואי לפורום שלנו!!! ../images/Emo140.gif

אני רצינית! יש לנו פורום נפלא, עם אנשים מקסימים ומעניינים. כמוך, גם אני מאד אוהבת את כל מה שקשור במדע בדיוני בקיצור... יש המון על מה לדבר אבל אני חוששת שאנחנו לא נמצאות במקום הנכון כך שאני חוזרת ומזמינה אותך לפורום של X-FILES (שאגב, בקרוב אני מצטרפת ל-"וועד המנהל" שלו). מקווה לפגוש אותך שם בקרוב!

למעלה