יש לי שדה בשם חודש,

rs1984

New member
יש לי שדה בשם חודש,

תבנית העיצוב שלו היא mm כלומר המשתמש יראה רק את מספר החודש (כמובן אם נלחץ על השדה יופיע תאריך של היום) בעיתי היא כיצד אני יכול להוסיף את את שדה חודש שיהיה אינדקס אבל יתמקד רק על החודש כלומר אותו מספר עובד וחודש לא יופיעו פעמיים?? קובץ מצורף תודה

ShlomoBenAri

New member
תנסה עם סוג שדה CHAR בגודל 4 תווים

כשהמידע נשמר כ 0107 עבור ינואר 2007 וכו וכו כך תוכל למפתח אותו עם מספר העובד אני מניח שגם בינואר 2008 תרצה להשתמש בטבלה כך שגם הערך של השנה חשוב

rs1984

New member
אני עושה זאת באקסס,אז איך עושים זאת

? אני חושב שלא הבהרתי את עצמי,המפתח שלי זה מספר עובד וחודש,אבל חודש אצלי הוא שדה מסוג תאריך כך שבאותו חודש יכולים להיות כפילויות של רשומות כי המשתמש רואה רק את מספר החודש,שאלתי איך אני יכול להצהיר על מספר עובד ועל שדה חודש (ולהתמקד רק בחודש דהיינו 22/03/2007 רק על 03) תודה

גרי רשף

New member
הערות

התשובה של ShlomoBenAri מתייחסת ל-SQL-Server ולא לאקסס. אני כבר מכיר אותך ויודע שאתה לומד אקסס, אבל יש מי שלא, לפיכך עשה לך מנהג קבוע- כתוב "אקסס" בכותרת ההודעה כל השבוע! לעצם העניין: האם אתה צריך רק את החודש או את החודש והשנה? הצעתי לך שתיצור שדה מסוג מספר בו תאחסן את מספר החודש (1..12) ואם יש צורך גם שדה עם השנה (2007, 2008 וכו'). אם תשתמש בשדה תאריך- מרץ 2007 יכול להיות גם 01/03/2007 בשעה 15:27:33 וגם 18/03/2007 בשעה 12:00:00, ואתה עלול להסתבך עם זה..

rs1984

New member
אתה צודק בקשר להערה,איישם זאת

בקשר לתאריך, השתמשתי בשדה מסוג תאריך כי אני רוצה שמהערכת תתן באופן אטומטי את החודש של אותו יום וכך לא יצטרך המשתמש להזין את התאריך. הבעיה קוראת כאשר יש לעובד 2 ציונים באותו חודש וזה לא יכול להיות,כי האינדקס שלי זה שדה חודש ומספר עובד (שדה חודש זה תאריך של אותו יום ולכן יש לי כפילויות).

ShlomoBenAri

New member
גרי ו rs1984 , לפי הקובץ המצורף..

רואים שזה אקסס ותשובתי הייתה בהתאם בניתי מערכת באקסס שמנהלת נתוני עובדי עם התיחסות לחודש ושנה ולאחר התלבטויות ראיתי שאפשר להשתמש בשדה בן 4 תווים ליצוג שנה וחודש הנתונים שיש לי הם מינואר 2000 (0100 או 0001) ועד היום בדצמבר 2099 (1299 או 9912) , ירחם השם, זו כבר תהייה בעייה של מישהו אחר או מערכת בטכנולוגיה אחרת. בהצלחה ושבת שלום

rs1984

New member
ואם אני צריך לבדוק את כל העובדים

לריבעון,האם ניתן להשתמש בפונקצית DATEPART לשדה המדובר? איך אני מגדיר אותו באורך 4

למעלה