יש לי שאלת רחוב....

יש לי שאלת רחוב....../images/Emo183.gif

פתחתי שרשור חדש כי אני רוצה להתמקד בשאלה ובתשובתכם... רובכם כאן אומרים שברחוב הכל מותר.. כאלו אם משהו יתקיף אתכם תתנו לו לביצים, תרימו עליו קרשים... סכינים וכו.. וכו.... אבל.... למעשה באימונים לא חונכתם לתת מכה לביצים, אולי התאמנתם על זה פה ושם.. אבל בקרבות שאתם עושים במכון אתם לא נותנים לביצים ליריב שלכם או להרים מקל, או סכין... ואמרנו שהשניות הראשונות בקרב הם הכי חשובות... ואדם שמתאמן שנים... יעשה אינסטקטיבית את מה שהוא עושה באימונים... הלא כך?? אז נשאלת השאלה... האם בקרב אמיתי , באמת ובתמים אתם תלכו לדברים שמנוגדים להרגלי האימונים שלכם.., קשה לי להאמין... קל לדבר שעכשיו תעשו... אבל בפועל...??? יניב

הפכת את הטענה

אנשים כאן לא אמרו שבמקרה אמת הם יקחו מקל וירביצו לתוקף, אלא שצריך להיות מוכן לכך שהתוקף, או חברים שלו, יעשו זאת. ברוב אמנויות הלחימה שאני מכיר כן מתאמנים על עבודה מול סכין ומקל, ולא מגבילים בעיטות או מכות לשום מקום. על כל דבר עובדים בזהירות המתאימה.

WhiteBear

New member
אני שמח שהעלית את זה... בק.צ.מ.מ.

חשבו בדיוק על דבר דומה. הרי רובנו מדברים על זה שברחוב צריך לא להיכנס לצרות, אבל האם אנחנו באמת מתרגלים את זה
אז בק.צ.מ.מ. כן מתרגלים את זה
(בדיוק ביקרתי לפני שבועיים אחרי אימון הפורום) כשהגעתי לשיעור ראיתי חצי תלמידים מתקיפים את החצי השני, בלי שום סיבה נראית לעין - ואז החצי השני התחיל לשאול אותם על הצרות בבית, והאם אבא שלהם חיבק אותם בתור ילדים... כשעזבתי הרוב בכו וחיבקו אחד את השני - זה היה מאד נוגע ללב.

WhiteBear, לא נעים לי לתקן אותך

אבל ראית שיעור של הפלג הסוני של קצ.מ.מ.מ.מ שעזב את המאסטר לפני כמה שנים. הם לא קוראים לעצמם ק.צ.מ.מ.מ אלא, להבדיל אלף אלפי הבדלות, ק.צ.מ.מ.מ.ע.ח. הם לא מתרגלים את הטכניקות שלנו לשליטה עצמית, לא עושים קרב מדע ישראלי וגם התנתקו לחלוטין מתרגול חד"מ. אבל לכולם יש מקום תחת השמש, וכל אומנות לחימה לא משנה כמה מוזרה מתאימה למישהוא. מה שהעלה בי את החשד הוא שאמרת שהמתאמנים בוכים. בק.צ.מ.מ.מ לא בוכים לעולם, זה פוגע במוכנות החשדנית, וגם, כשאנחנו בעבודת קרקע, המצב הוא כל כך אינטימי שבכי רק יכניס אותנו לתסבוכת ריגשית. אבל יש מקום לאנושיות אצלנו ולתמיכה ריגשית אני מצרף תמונה נדירה של סנסאיי תומך ריגשית בתלמיד מתחיל שהתמוטט על הריצפה.

רק שלא יגידו שאני לא מפרגן

המשמעות של ק.צ.מ.מ.מ.ע.ח. - קפוג´יטשרדות צ´ואן מגע מלא מלא עם חיבוק

WhiteBear

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif זהו אני מצביע

בבחירות הקרובות: "ג.ח.ל.": גינגי חאן לשלטון !!!

one strike

New member
צודק,

רוב העסקים ב"אומנות לחימה" לא מתאמנים ללחימת מול "תוקף-טורף". נגד דאווינר עוד יש איזה סיכוי אם לא יפחדו. נגד פושע מקצועי אין ל"אומן לחימה" כזה סיכוי. אפילו שיהיו מוכנים, הרפלקסים שלהם לא אומנו לגרימת נזק מירבי. אבל הסיכוי להיתקל במצב כזה הוא כמעט אפסי. להפך, למי שאומן רק לגרום נזק יהיו בעיות משפטיות.

פרוטון

New member
תגובה ליניב

שלום לך יניב שאומרים לך שברחוב הכל מותר גם "מכה לביצים". המטרה היא שבשעת אמת תשתמש בכל הידע שלימדו אותך באימון וגם מעבר לכך, כלומר, בכל מה שאתה יכול לעשות על מנת לצאת בחיים. ברחוב התנועות והמכות שלך צריכות להיות חופשיות וזורמות, ואין דבר שאסור לעשות. לעומת זאת בקרב ספורט יש חוקים ברורים ומכות שאוסר להשתמש בהן וגם יש אזורים שאסור להכות בהם כמו ב"ביצים". לא כל מה שאני רואה אני רוצה, אבל כל מה שאני רוצה זה לראות.

למעלה