יש לי שאלת המשך

אוי רחלי, יקירתי.../images/Emo24.gif

מצטרפת לכל מלה של השטרודלית, ושולחת לך הרבה חיבוקים

shelycat

New member
נותר לי רק לשלוח לך ../images/Emo24.gif

ולקוות שלא תצתרכי לאכול יותר מרורים מהם.

danonit

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

רחלי, אין לי מילים, פשוט עומדות לי דמעות בעיניים... את כל כך צודקת - אי אפשר לשנות דינמיקה של משפחה, בעיקר כשמדובר בדור המבוגר ומאוד כואב להיות זאת שתמיד חייבת לראות דרך כל המסכים והמסיכות. 99% מהאנשים לא מקשיבים כשמדברים אליהם, ומתוך האחוז שמקשיב, 99% לא יודעים לקבל ביקורת וסביר להניח שהם רק רואים אותך בתור אחת שמקלקלת להם את היום הנעים והשמח שהיה להם כשאת לא מחייכת ומראה שהכל חרא-גיל. אחרי הרבה שנים, הדבר שנראה לי זה כשבאים איתפ במגע משאירים את הרגשות בבית. זה הופך את היחסים לשטוחים ומוציא את העוקץ, אבל בשביל השקט הנפשי - אולי זה שווה. יש לך משפחה חדשה שאת מקימה עכשיו - תשקיעי את הלב בה
אני מכירה את זה גם מהמשפחה שלי, גם שם לא בדיוק גן עדן - אבל מסיבות אחרות לגמרי ולקח לי המון שנים להגיע עם בני המשפחה ליחסים בלי פיצוצים. אבל לפחות אצלנו אף אחד לא מעמיד פנים שאנחנו איזו משפחה מושלמת שמהווה דוגמה לכולם (להבדיל מאיך שחמותי מציירת את הצד שלה...) אז קבלי ממני
ענק, ואני מקווה שתרגישי יותר טוב, ושתמצאי דרך לא לתת לחולשות של אנשים אחרים לפגוע בך.
דנה

rona25

New member
מסכימה עם דנה -גם חמותי מציגה את

המשפחה שלה כמושלמת כלפי חוץ - כאשר כלפי פנים המצב רחוק (כלה אחת לא מדברת איתנ, השניה - אני - מנוכרת והבנים שלה מרוחקים ממנה) והיא הבאיה את זה על עצמה במו ידיה אני גם ניסיתי לשנות ולשפר את היחסים אבל ראיתי שאין עם מי לדבר ואין רצון בצד השני לקבל הערות מועילות אז פשוט השלמתי עם המצב... זה נורא כואב, במיוחד אם את באה ממשפחה חמה וכ"כ קשורה כמוני ונתקלת לראשונה בחייך במצב כ"כ מוזר ולא נורמלי ואני לפעמים לא קולטת איך יצא לי בעל כ"כ מדהים ומקסים מאמא כ"כ קרה ואת יודעת מה -לפעמים אני פשוט מרחמת עליו ... רחלילי - חזקי ואמצי והכי חשוב שיש לך את המשפחה שלך ואת בעלך האוהב

POOH*

New member
שולחת לך ../images/Emo24.gif גדול....

ושמחה לשמוע שבנית לך משפחה חדשה משלך.... מאחלת לך רק אושר והרבה בריאות... POOH

daldan

New member
רחלילי קבלי ../images/Emo24.gif ענק

והמון המון
תשמרי על עצמך, הבריאות שלך חשובה מהכל ובוודאי יותר מהאנשים שלא יודעים לתמוך בך ולקבל אותך כמו שאת. באמת לא שווה להוציא עליהם את האנרגיות שלך. הכי חשוב שיש לך את בעלך שתומך בך ואוהב אותך.

יעלי2

New member
רחלילי

אוי ואבוי להם. הם ככל הנראה אנשים שמרוכזים בעצמם, לא רואים ימינה ושמאלה אלא שומעים רק מה שפיהם מדבר, וחבל. אני יכולה רק לאחל לך שעם הזמן תמצאי אוזן קשבת קרובה לא רק אצל בעלך (כי הוא נאלץ להחזיק בבטן הרבה דברים וזה קשה), אלא חברה טובה, קולגה לתחום שלך או חברה לעבודה שאיתם תוכלי לחלוק עוד ועוד דברים. כי גוף ונפש חד הם, והנפש משפיעה על הגוף כמו שהוא משפיע על הנפש.

kisses

New member
רחלילי ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

כל כך כואב לקרוא הודעה כמו שלך ולדעת בעצם שמי שגורם לך את הבסל זה דם מדמך מי שהביא אותך לעולם. אני מאוד מעריכה אנשים כמוך שיש להם כח ואומץ ומאוד מקווה שבעתיד יהיה לך הרבה יותר טוב שולחת לך
ים ו
יות שותדעי שאנחנו פה תמיד בשבילך

רחלילי

New member
אתן משהו.

בנות אתן פשוט מקסימות. רק עכשיו חזרתי הביתה והתחברתי... התגובות שלכן חיממו את ליבי. חשוב לי לציין שחוץ מאייל שלי יש לי גם חברות קרובות ששותפות ומכירות את המשפחה במשך שנים ולאחר הפיצוץ האחרון לאף אחת מהן אין טיפה של אמפאטיה (בלשון המעטה) כלפי משפחת X שנראתה להם תמיד מהוללת ונחמדה. מצאתי חברות שמכירות אישית את הנוגעים בדבר שאמרו מילים קשות ביותר על הדמויות הפעילות. שלא לדבר עלי.... אגב אני לא חושבת שאני מתמודדת עם הדברים בצורה שכלתנית. אני חושבת שאני מתמודדת איתם רגשית ואפילו מידי רגשית. הלוואי והעוצמות הרגשיות בי היו פחות חזקות, אז הייתי מצליחה להפגש איתם בסבבה. המשפחה עצמה מתמודדת עם דברים באופן שכלתני עד כדי חולי. לכל דבר יש הסבר הגיוני, לוגי, אינטלקטואלי. וכשאני מגיעה אז זה "למה תמיד כשאת באה יש מריבות" או (הברקה חדשה ששמעתי מדודה שלי שכבר דאגו לספר לה מה שרצו כדי לשכנע אותי להופיע באירוע משפחתי בשבת: "למה את לא יכולה לכסות לשים פרחים ולעשות כאילו כלום לא קרה, למה את לא יכולה להפוך דף ולשבת איתם בכייף". לכו תבנו מדינה. אני מקווה שאכן אצליח להתמודד עם מה שקרה ואצליח להוציא לעצמי אותם מהראש כפי שהיו עד כה, שאצליח לשים אותם בראשי במקום המגיע להם (זעיר וקטן) ולפגוש בהם מתישהו מבלי לקחת ללב את מה שקורה. בינתיים אני מתמקדת בלבנות את משפחתי החדשה, בלהיות פחות חולה, בלשמור על גופי ונפשי. חיזקתן אותי, נתתן לי להבין כמה אתן יכולות לעזור (לא שלא ידעתי קודם, אלה מפורום חתונות זוכרות את סיפוריי ועזרו לי המון לפני החתונה סביב *חלק* מהדמויות הפעילות). ושוב אתן מקסימות, הייתי רוצה לתת לכל אחת ואחת מכן סלסלה של כוחות בחזרה ממני. תודה תודה תודה. רחלי.

אמיקה

New member
רחלי - רק עכשיו גם אני ראיתי...

שולחת לך אלף חיזוקים, קודם כל שרק תהי לנו בריאה..
אני אמנם התברכתי במשפחה חמה ונורמלית (אולי לא? אולי זה לא הנורמה? אני מקווה שכן), אבל בעלי בא ממקום רע. רע מאוד מאוד. עם הזמן (הרבה זמן), ובסיוע פסיכולוג והרבה הרבה תעצומות נפש - חלק מהדברים נפתרו והיום היחסים עם האמא שלו חמים וטובים, ועם האבא ואשתו לא. גם עם האחיות שלו לא. למעשה אנחנו כמעט בנתק מוחלט מהם. יותר בריא. קטונתי מליעץ לך, אבל בשביל מה שזה שווה - בעלי כבר הולך בדרך הזו שבסופה, כך אנחנו מקווים, תבוא שלוות הנפש בהקשר הזה, ואפילו פה ושם כבר רואים את האור - אני מאחלת לך מכל הלב שתמצאי גם את את הדרך ותהי מאושרת ושמחה ובריאה ומוקפת אהבה ואנשים ראויים לך ... שרית

סיגל2

New member
רחלילי צר היה לי לקרוא את מה שעברת

עם משפחתך הקרובה. לצערי, אני לא יכולה לתת לך עצות מה לעשות, אך אני מקווה בשבילך שבעתיד המצב ישתנה לטובה והם יפקחו עיניים ויראו מה קורה איתך ולמה הם גרמו. קבלי בינתיים
גדול

למעלה