יש לי שאלות....

יש לי שאלות....

ואוו לא הייתי בפורום כשבוע, מחלימה מכאבי גב קשים. שאלות: 1. האם זה סביר ורצוי ואפשרי שיהיו 2 קלינאיות תקשורת לילד? אנחנו רוצים להגביר את שעות הקלינאית ואין לה בנתיים עוד חצי שעה, האם לפנות למישהי נוספת או שזה יבלבל את הילד? 2. כל ילד בכיתה צריך להזמין לביתו 5 ילדים, לשעת פעילות, לשם גיבוש כיתתי. אין לי מושג מה לעשות עם 5 בנים בבית: אני לא מאילו שיכולה להפעיל קבוצת ילדים, רוב הבנים, כולל שלי, לא אוהבים עבודות יצירה. מה אפשר לעשות? אין לי רעיונות ואני לא רוצה שישבו לי מול המחשב או הtv, כמובן. האם זה סביר שאפנה לחונך או שזו חוצפה? (ניראה לי שאצא אמא גרועה אם אעשה את זה, אבל אני פשוט גרועה בלהפעיל ילדים). רק הבן שלי על הספקטרום, הוא משולב. 3. קיצצו לנו עוד שעתיים מהחונך (רווחה), נשארנו עם 8 שעות חונך בשבוע ואני חושבת על להפסיק, כי גם ככה משלמים המון. לא יודעת מה לעשות, יש לנו כולו 4 שעות בשבוע עכשיו, שעתיים ניראה לי מעט. בעלי בכלל חושב שצריך לרדת מזה לחלוטין כי לדעתו זה לא סביר שהוא (החונך) יוציא אותו כמעט כל שבוע למועדונית ולקניון ולשחק כדורסל וכדורגל, לדעתו זה מיותר ולא תורם כלום. אני מתלבטת. .

dd19

New member
../images/Emo140.gif את אמא טובה.

מה שלא תעשי, לא תצאי אמא גרועה - אז תפסיקי לפחד מזה
. זה בכלל לא חוצפה לבקש עזרה , ולדעתי החונך שלכם זו כתובת מצויינת. (אני אישית לא אוהבת את הפטנט של להכריח להזמין הביתה , הרי למי יש זכות להחליט עבורך מה לעשות בבית שלך). ועבור בעלך: לצאת כל שבוע למועדונית ולקניון ולשחק כדורגל וכדורסל זה לא רק שלא מיותר , זה דבר ענק. איזה דברים לדעתו של בעלך כן תורמים ולמה בדיוק הם תורמים? מה מבחינתו הם הדברים החשובים?

ואם לבקש ממנו, הוא יבקש אקסטרה כסף לדעתך?

כי יש לו 6 ילדים ולא אחד. ואיך אי אראה בעיניהם? הם יודעים שהוא לא האבא של הילד...מה הם יחשבו? בעלי חושב להגביר את הקלינאית, אבל אין לה כרגע שעות בכלל... האמת שאנחנו משלמים לא מעט לחונך, הילד כמובן מת עליו והקשר מצויין. לפעמים גם לי יש תחושה שזה יותר פאן מתרומה אמיתית. הם משחקים ומדברים ויוצאים (כל הזמן), והוא ממש נחמד ומתאים, אבל אולי הילד לא נתרם? באופן כללי יש התקדמות ממש מדהימה בדיבור, בתקשורת וכו, וקשה לדעת לזכות מי לזקוף - הזמן, החונך, הקלינאית או הסוסים, הסייעת או בכלל ההימצאות עם ילדים "רגילים" בבית הספר. הוא יותר רגוע ומדבר יותר טוב (התחיל להתחצף קצת...."את לא רואה שאני כבר מסדר את החדר? דה!"), לא אלים בכלל. אני רק שואלת את עצמי אם משחק עם החונך גם עוזר פה, או שזה יותר בשבילי, שיתן לי קצת שקט ופנאי להיות עם עצמי ועם הילדה. וכמובן אין לו חיי חברה עשירים, וזה ממלא את הזמן שלו. כל הזמו אני שואלת אם זה באמת עוזר, כי זה כל הזמן כייף ועושים חיים ופחות למידה נטו.

snooopi

New member
שלום גמבה

אני חושב שהכיף של הבן שלך עם אותו חונך, בעיקר שמדובר בזמן איכות של תקשורת וכיף, יותר חשוב מכל טיפול אחר. כמובן שגם הטיפול אצל קלינאית מאוד חשוב. ואני גם יכול להעיד באופן אישי ששיעורי הרכיבה של יפתח תורמים לו המון. ולא פחות חשוב מכך, עצם העובדה שבזמן שהחונך נמצא עם הבן שלך ומאפשר לך זמן פנוי עם עצמך ועם ביתך זה חשוב ביותר ואין לי ספק שזה גם משפר את איכות הזמן עם הבן שלך כאשר את איתו. ולגבי בעלך, אני אתן לך את העצה שאישתי הייתה נותנת לך... לפעמים צריך להתעלם מהשטויות שלנו הגברים ולהחליט את ההחלטות הנכונות לגבי הילדים...
הדרך הכי טובה זה להגיד לו שאם הוא יחזור יותר מוקדם מהעבודה ויצא עם הבן בעצמו, תוותרו על החונך...כאשר חיה משתמשת בשיטה הזו לגבי זה תמיד עובד...
שיהיה לך שבוע נפלא עמנואל

dd19

New member
../images/Emo13.gif לא התכוונתי שתבקשי ממנו

להיות נוכח. התכוונתי שתבקשי ממנו עצות מה לעשות, כפי שאת מבקשת כאן. ובינתיים חשבתי: למה שלא תכניסי אותם למטבח. תעשו כולכם ארוחת ערב: חביתה, פנקייק , עוגה - מה שבא. וגם שאלה: באמת למה שהאבא בכבודו ובעצמו לא ישתתף בחגיגה ? אם זו קבוצה של 6 בנים, אולי הם ירגישו יותר נוח עם גבר. גם ענית לבעלך ולעצמך: הכל עוזר. אני לא יודעת מה המקצוע של בעלך אבל אי אפשר לכמת באחוזים מה נותן כל חלק. ההשקעה הכוללת עוזרת,ואתם רואים את זה. לדעתי מה שהכי חשוב בלהיות עם החונך : לילד יש עוד דמות גברית בחיים שלו בין כל הדמויות הטיפוליות הנשיות, וזה חשוב מאוד. ושוב את מפחיתה מערך עצמך. יש לך שקט ופנאי להיות עם הילדה , הרי זה חשוב לילדה לא פחות מאשר החונך לילד. (הייתי אומרת שחשוב שיש זמן גם להיות עם עצמך, אבל הרי צריך קצת רגשי אשמה
- רק אל תקחי אותי ברצינות כאן).

לגביי הקשר של הילד והחונך...

הדעה האישית שלי בנושא היא שלא כל דבר צריך להיות תמיד טיפולי ותמיד לקדם במישורים הקוגנטיבים לימודיים התפחותיים וחברתיים אלא ילד גם צריך שעות פנאי ותחושת חופש וטיולים ומשחקים ויציאות לקניון וארוחות במסעדות וצפיות בשקיעה וצפיות במשחקי כדורגל ואינסוף דברים מהסוג הזה. אני חושבת שכרגע מבחינת הבן שלך החונך עונה על הפונקציה הזאת והשאלה היא האם בלי החונך את ובעלך עדיין מסוגלים לתת מענה מושלם לכל הדברים האלו והאמת אני בדעה ששום הורה לא מסוגל לתת לאותם דברים מענה מושלם כי כדיי לתת מענה מושלם הורה צריך לשנות את היחסים שלו עם בנו או בתו מיחסים של אם ובן או אב ובן שכוללים בתוכם גם מרות ודיסטנס ונתינת הוראות וביצוען למערכת יחסים חברית חסרת גבולות ומגבלות ברורים וזה לדעתי בלתי אפשרי וגם אם הורה כלשהו מסוגל לזה לדעתי זה לא בריא. ומעבר לזה מילוי הפונקציות האלו דורש המון זמן ואני לא מכירה הורים שיש להם אותו ביחד עם הסבלנות והרצון ובטח ובטח אין את זה לאורך זמן . אני חושבת שחונך בתשלום הוא דרך גם למלא את כל הפונקציות בצורה מושלמת וגם לאפשר להורה במקרה זה לך זמן מנוחה מהילד ואני חושבת שזה מגיע לך. אז נכון זה איש מקצוע וזה עולה כסף ואין טיפול אבל יש הרבה רווחים אחרים ולא רק רווחים אלא דברים שהם מבחינתי בסיס.

b o t t e n

New member
כתבה לך יפה DD.

הזמן של החונך ומה שהוא עושה איתו חשובים מאוד, אפילו ולו בשביל השקט שלך. שלא לדבר על הזמן שזה מפנה לך עם ילדתך השנייה. גם אצלנו זה כך. ואגב, מה לעשות עם חמישה בנים ללא עבודות יצירה- משחקי חברה. לא יודעת באיזה גיל הם. אבל אולי דווקא שכן יעשה את זה החונך. ויש גם יצירה שווה לבנים. השאלה באיזה גיל הם ומה הטרנד העכשווי???

b o t t e n

New member
אפשר לעשות מפגש גיבורי על.

לוקחים סדיניפ ישנים וצבעי טוליפ וכל ילד יוצר לעצמו את הגלימה שלו.

ehud48

New member
כמה עצות פרקטיות

לגבי פעילות עם הילדים, אני חושבת שהיוזמה להזמין 5 ילדים הביתה הינה יוזמה ברוכה ותעזור מאוד לבן שלך ליצור קשרים עם ילדים בכיתה בה הוא משולב. לאחר הפגישה בביתכם, נסי להזמין בנפרד, לביתכם את כל אחד מהילדים שהיה במפגש הגדול. חשוב שהחוויה של הילדים תהיה טובה על מנת שהם יקבלו רושם טוב על הבן שלך. עצה חשובה - הייתי ממליצה לנסות למצוא לבת שלך תעסוקה אחרת (שתלך לחברה/בן משפחה עם האבא מחוץ לבית) שלא תשאר בבית ותגנוב לאח שלה את ההצגה. לגבי פעילות - אולי תתייעצי עם המורה. בזמנו זה מה שאני עשיתי. מצטערת אבל עברו מספר שנים ואני ממש לא זוכרת מה עשינו בסוף. מה שאני כן זוכרת זה את הפיצה שקניתי לילדים! לחילופין, לכי לחנות של יצירה ובקשי עצה. יש שם הרבה מאוד ערכות מוכנות והאנשים בחנות יוכלו לייעץ לך. משחקי חברה גם יכולים לעשות את העבודה (החבילה עוברת, טלפון שבור - בקשי עוד רעיונות מאנשים בפורום). בכל מקרה שיהיה בהצלחה! באשר לחונך, ,מצטערת אם מה שאני הולכת להגיד ישמע בוטה. אני מציעה לך להזכיר לבעלך שמדינת ישראל מעניקה לכם קיצבה חודשית שאמורה לכסות בדיוק הוצאות כמו הוצאות החונך. הקיצבה היא של הבן שלכם! האם באמת מה שאתם משלמים לחונך, לסוסים ולקלינאית תקשורת עולה על הסכום שאתם מקבלים מדי חודש? אם לא בוודאי שאין לכם זכות מוסרית לוותר על החונך אם הילד נהנה עם החונך זה מאוד חשוב. זכרי שקשה לו ליצור קשרי חברות אמיתיים עם ילדים בני גילו ואח בוגר איתו ניתן לדבר על הכל מאוד מאוד חשוב. הילדים שלנו גם שונאים שינוי. לוותר על החונך באמצע השנה זה בוודאי יהיה לו מאוד מאוד קשה. מקווה שכאב הגב יעבור בקרוב! גם אני סובלת מכאבי גב ולאחרונה התחלתי לעשות פילאטיס שמאוד מאוד עוזר לי. אביטל

גם אני מפחדת לוותר עליו בגלל הילד

הוא יכול לקחת את זה קשה, להיות נורא מאוכזב. הוא מחכה לו בקוצר רוח. ואגב, מה יקרה אם אבקש ממנו להפעיל את הילדים? זו תהיה חוצפה או עצלות (מצידי)? או שעדיף לא לערב מישהו מבחוץ, כדי לא להעצים את השונותשל הבן שלי?

dd19

New member
לגבי החונך

תתחילי בלהתיעץ איתו. יש סיכוי טוב שהוא יתן רעיונות ואפילו יש סיכוי שיתנדב בעצמו. ואם השעות ממש חשובות , אפשר להחשיב את זה במקום משחק כדורגל (הרי גם בכדורגל יש עוד אנשים
). ואם הבן מחכה לן בקוצר רוח, זה סימן במיוחד עבור בעלך , שהחונך נמצא במקום הנכון ומשיג את המטרה שלשמה הוא נמצא עם הילד.

עניין הקיצבה לדעתי לא קשור

אני לא מאמינה שבגלל שהורים מקבלים קיצבה זה מחייב אותם לשלוח את הילד לטיפולים בסכום הקיצבה ואני גם לא חושבת שבגלל שהורים לא מקבלים קיצבה הם יכולים לא לתת לילד טיפולים שעולים כסף או שהורים שמקבלים קיצבה צריכים להגביל את עלות הטיפולים לסכום הקיצבה. כלומר מבחינתי כל קשר בין טיפולים לקיצבה הוא לא ראוי. מבחינתי כמות הטיפולים צריכה להינתן בהתאם לצורך ולאמונות ההורים ולהוגבל ע"י המצב הכלכלי המשפחתי - אסור שיווצר מינוס בגלל טיפולים לדעתי. השאלה פה אם ההורים מסוגלים להרשות לעצמם את מימון החונך זה הכל...אם הם כן והילד נהנה ומרגיש טוב זה מספיק

הי גמבה,

זה בהחלט אפשרי שתי קלינאיות תקשורת, בתנאי- 1. שהילד שמח ונהנה במהלך האינטראקציה. 2. ששתי הקלינאיות יודעות ומסכימות לעבוד אחת עם השנייה, שהן בקשר (טיפולי) , זאת אומרת שיש ישיבות משותפות ובניית תכנית יעדים משותפת. בהחלט אפשרי ששתיהן תעבודנה על תכנית יעדים משותפת אבל כל אחת מכיוון ובגישה אחרים. לדוגמה- אם בתכנית עובדים על הכרות עם פעלים הן בהחלט לא חייבות לעבוד אותו הדבר, ובאותם אמצעים.. להיפך. מה שחשוב שלא כל אחת תעבוד על תכנים אחרים. 3. שהילד אכן זקוק לתגבור. את בהחלט יכולה לגייס את החונך לפעילות עם הילדים, זה בסדר גמור. הרבה פעמים החונך נתפס אצל הילדים כמעין אח גדול, והם מאד נהנים ומרוויחים מחברתו. השקול באמת צריך להיות האם הרווחים מצדיקים את האינטראקציה. רונית ולגרין קלינאית תקשורת

למעלה