יש לי שאלה.

יש לי שאלה.

מישהו כאן יודע במקרה למה חוגגים את החגים - סוכות פסח ושבועות וממתי חוגגים אותם? תודה, יובל חיים.

אשרת

New member
למה? כי את הסיבה לכך שחוגגים את

החגים הללו למדתי ביסודי (בחינוך הממלכתי) והסיבה לכך שהם שלושת הרגלים, הם כתובים בתורה וחובה לחגוג אותם מאשר כל חג אחר , הם חגים דתיים.

טורנאדו

New member
אל תמעיטי בערך החגים..

בהלך התפתחותנו כעם החגים התפתחו מעבר לערכם הדתי. כאדם חילוני, אם היו אלו חגים דתיים בלבד לא היו מעניינים אותי(כמו יום כיפור לדוגמא). אולם ברבות השנים קיבלו החגים משמעות לאומית, יחד עם משמעות חקלאית שסמלה עבור הרבה מאיתנו את המעבר לישוב קבע. סוכות - החג המציין, לדעתי יותר מכל, את המעבר מישוב ארעי של נדודים לישוב קבע במדינה יהודית, החג שמסמל את השמחה בסיום האסיף של תום עבודה קשה של הפקת יבול והמתנה לתקופת הגשמים שתבוא לקראת יבול חדש. פסח - היציאה ממצריים (ואין זה משנה אם אמיתית היא או מיתולוגית) או "חג החרות" והתקוה שבאה לידי מימוש בציונות לחרות אישית ולאומית בארץ. שבועות - חג הביכורים אותן התחלות חקלאיות ואחרות שמסמלות תחילה של דברים חדשים. כמובן שיש עוד הרבה מעבר לזה אבל רק כדי לטעום את המימד המפותח יותר של החגים בהתבוננות של מעבר לדת.

אשרת

New member
נהפוך הוא, אני מאוד אוהבת את החגים

ולא התכוונתי כלל לזלזל בהם.

מזתומרת, שהם שייכים רק לדתיים או

לכל העם היהודי? וממתי חוגגים אותם..? תודה, יובל חיים.

yariv~2

New member
קצת מקוריות לא תזיק...

ואם כבר לצטט במדויק אנשים - אז לא את אמנון יצחק (-בן לאדן) הידוע לשמצה(ולטימטום)... (חסר חכמי רוח יהודים שבחרת אותו?) לך תעשה ש"ב, לשכנע אנשים הרי לא תצליח. או אולי כן. לשכנע אותם ביכולת הציטוט שלך.

סילבן

New member
אתה מתקשה להבין

דבריו של מר יובל חיים לא מעידים על כל נטיה לתמיכה בכפייה דתית או ראיה דתית חד מימדית כפי שהיא מתבטאת בדברי חבר נכבד אחר בפורום. בהחלט ייתכן שהוא אדם אותנטי (אם כי, בכל זאת, ישנם פורומים טובים יותר להסברים על חגי ישראל מאשר פורום שינוי).

Err0r

New member
אתם לא יכולים לתת תשובה?

פסח = יציאת מצרים. והשאר אני לא זוכר
ואלא לא חגים דתיים, אלה חגים על-פי היסטוריית העם שלנו, המתועדת בתורה. ואני חוזר - היסטוריית, לא חוקינו.

yariv~2

New member
../images/Emo35.gif

קרא שוב את ההודעה שלי, ועבור מעט על כרטיסו האישי של "יובל חיים". כל מטרתו היא להחזיר בתשובה, מחב"ת רשתות. כאלה אני כבר מכיר ככף ידי... ולכן הגבתי לו כך. (מצטטי אמנוני קשקשני)

סילבן

New member
אבל כשהוא עשה בדבריו

הבחנה בין הדת היהודית והעם היהודי הוא לא נשמע כמו מחזיר בתשובה, אלא כמו נער חילוני מצוי.

yariv~2

New member
זו השיטה...

בתחילה משחקים אותה טיפש ששואל שאלות.. ולאחר מכן "תופסים" את העונה התמים. יש מספיק חרדים, אין צורך שימטרפו אליהם עוד כמה תמימים.. עלינו להילחם בחזרה בתשובה, זו סכנה פוטנציאלית למדינה.

סילבן

New member
אבל אסור לפחד, אסור ליסוג אחור!

אני, וגם אתם אני מקווה, משוכנעים שאנו מסוגלים להתמודד עם כל פיסקה שהמחריד יפריח באוויר. אם אתה פוחד להתמודד אתו זה רומז שאתה לא בטוח שהוא לא ישכנע אותך, וזו לא כוונתך.

yariv~2

New member
הפחד שלי הוא..

שאנשים תמימים ואחרים ישתכנעו. לצערנו זה קורה הרבה.. (ראה את מספר ה"חוזרים בתשובה")

למעלה