יש לי שאלה.

יש לי שאלה.

מישהו כאן יודע במקרה למה חוגגים את החגים - סוכות פסח ושבועות וממתי חוגגים אותם? תודה, יובל חיים.

עידו10

New member
אלו ציוני תאריכים של חקלאות

בימי קדם. בגלל זה ישנם השמות "חג האסיף" וכל השאר שאני לא זוכר כרגע
חוגגים חגים אלו בצורה זו או אחרת מאז שהאדם למד להשתמש בקרקע לצרכיו, לגידול פירות וירקות.

israelberger

New member
לא נכון

אומנם החגים האלה יוצאים בתאריכים שמשמשים לקציר ואסיף (מה יש בסוכות?) אבל זה לא הסיבה שחוגגים אותם.

עידו10

New member
זאת הסיבה ועוד איך

והדת היהודית היא לא היחידה שחגגה באותם תאריכים. לדעתך סתם במקרה החגים האלה נופלים בתאריכים שהיו נוהגים לקצור, לזרוע או לאסוף את היבולים? החגים החלו כציוני ימי זריעה\קצירה\אסיף כו´ ולאחר מכן נוספו להם גם משמעויות דתיות.

עידו10

New member
קח לך דוגמא או שתיים-

"שבעה שבועות תספור לך מהחל חרמש בקמה תחל לספור שבעה שבועות" (דברים טז:ט) לגבי שבועות. לגבי חלק משאר החגים,על פי המשנה- "פסח" - תחילת קציר התבואה" עצרת" (שבועות) - תחילת עונת הבשלת הפירות" "ראש השנה" - תחילת שנת האדם" סוכות - תחילת עונת הגשמים".

israelberger

New member
תשובה

אתה רק מוכיח שהחגים חלים בזמן שקשור לתבואה אבל אתה לא מוכיח שזה המשמעות הראשונית שלהם.

israelberger

New member
ואני רוצה להבהיר

אני לא חולק עליך שבחגים האלה חוגגים גם את המשמעות החקלאית.זה לא העיקר אבל זה חלק מהחג.

עידו10

New member
גם שאר העמים באזור חגגו באותם

תאריכים. ומשום שעמים אלו לא היו יהודים, אנו מסיקים שחקלאות וימים מיוחדים בשנה היו הסיבות הראשוניות לקיום החגים.

israelberger

New member
הדבר נכון בשאר העמים-לא בישראל

אנחנו אומנם חוגגים את המשמעות החקלאית אבל ידוע שהחגים האלה התחילו עם יציאת מיצריים ומתן תורה ונקראים על שמם. האם אתה טוען שהיהודים חגגו את החגים האלה עוד לפני מתן תורה ויציאת מיצריים ואז חגגו רק את המשמעות החקלאית? למה שהם יחגגו חגים חקלאיים כאשר הם עבדים במצריים? הערה-אם אתה כופר ביציאת מיצריים ומתן תורה אז אין לנו מה להתווכח כי אני יוצא בהנחת יסוד שזה קרה.

עידו10

New member
אתה מתבלבל קצת מר ברגר

אתה צריך להבדיל בין 2 סוגים של חגים- חגים שבמקור היו מועדים חקלאיים או נקודות מסוימות בשנה, וחגים שמלכתכילה באו לציין "מאורע דתי". מתן תורה אכן בא לחגוג את מתן תורה, אך אני דיי בטוח שהחלו לחגוג אותו שנים רבות לאחר "האירוע". פסח מאידך- לא נועד לציין את יציאת מצריים במקור, אלא כפי שכתבתי לעיל- לציין את תחילת קציר החיטה והשעורה.

אנדרי ז

New member
למה אתם כל כך אוהבים את המילה כופר?

תתחילו להבין שאנחנו פשוט לא מקבלים את הנחות הייסוד שלכם, זה הכל. אני גם לא חושב שמישהו אמר פה שהחגים הללו נולדו כחגים חקלאיים יהודיים, אלא שהם פשוט נלקחו מעמים אחרים מהאיזור.

taro

New member
אני לא יודע מה ההגדרה המילונית

למילה כופר, אבל היא לא בהכרח במשמעות דתית: כופר באשמה, כופר במציאות, כופר במרקסיזם. אני חושב שזה פועל שמתאר שלילת משהו שנתפס כנכון, או כדבר שבקונצנזוס, בעיני הדובר.

עידו10

New member
והדבר היה גם בישראל

לפני שהודבקו לחגים אלו המשמעויות הדתיות. גם בישראל, חגגו את החגים בתור מועדים לציון משמעות חקלאית כלשהי, או כדי לציין איזשהו מאורע חשוב (כמו תחילת השנה וכו´). אם אתה רוצה ללמוד באמת, תשאל מורה לתנ"ך כלשהו, הוא יפנה אותך לספרים המתאימים.

עידו10

New member
ממש ממש ממש לא.

אני מקריא לך מהמחברת תנ"ך שלי. אם אתה בכל זאת מתקשה להאמין, תשאל את מורה התנ"ך בבית ספרך, או איפה שאתה לא לומד. הוא יגיד לך את אותו דבר שאני אמרתי.

israelberger

New member
אז זה ניחושים של המורה שלך

ובינתיים כל המורים והמורות שלי לתנ"ך היו דתיים אז לא נראה לי שאחד מהם יתמוך בך.

עידו10

New member
טוב שיהיה, אז אל תקבל את ההסבר הזה

"NO SKIN OFF MY BACK..." ודרך אגב, גם המורה שלי דתי. אבל הוא דתי עם שכל, לא פנאט כמו בבתי ספר דתיים.

israelberger

New member
תשובה

סוכות-לזכר זה שבני ישראל הלכו במדבר 40 שנה מוקפים בענני הכבוד. ט"ו כסליו. פסח-לזכר יציאת מיצריים. ט"ו ניסן. שבועות-לזכר מתן תורה. ו סיוון. מעניין אותי איך יהודי בא"י לא יודע מהם החגים.

למעלה