יש לי שאלה...

Artanis

New member
יש לי שאלה...

מה זה המושג הזה "ארכיטיפ"? אני נתקלת במושג הזה הרבה מבלי לדעת למה בדיוק הכוונה במושג. תודה מראש

Tal_Ya_Tal

New member
היי../images/Emo140.gifארטניס../images/Emo189.gifארכיטיפ

או כפי שהוא מכונה בעברית 'אב טיפוס' הוא מושג שתבע קרל גוסטאב יונג, הפסיכולוג הראשון שראה את ההקבלות בין פסיכולוגיה, אסטרולוגיה והמיתולוגיות השונות. ארכיטיפ הוא סוג של אנרגיה, המאופיינת בתכונות ראשוניות מסוימות ומתבטאת ביקום ובנו. הפגאנים תפשו את האנרגיות הללו כאלים. לכן, אם תשווי בין המיתולוגיות השונות תגלי את אותן הדמויות עצמן , אך בשמות שונים (שכמובן קשורים לשפה ולתרבות שבהן הם מתקראים). אפשר לומר שהארכיטיפ הוא היבט מסוים של פני האלוהים. או של המונאד (האחד). אבות הטיפוס (ארכיטייפים) הם מעין גשר בין המוחלט (האחדות המוחלטת )לנפרדות האישיות שלנו מורכבת ברובה מהלא מודע. ואילו ה"העצמי" המודע, או תודעת ה"אני" מהווה רק חלק קטן מן המכלול הזה. למעשה, פחות מעשרה אחוז. ה"עצמי" הלא מודע, מורכב ממעין מעגלים קטנים. (מעגל קטן בתוך מעגל גדול יותר, בתוך מעגל גדול עוד יותר, בתוך מעגל גדול.כמו מערכתה
) שמרכזם, הוא האבטיפוס. הארכיטייפ. כפי שה- DNA או ה-RNA הם אבני הבניין של הגוף הפיזי, כך אבות הטיפוס הן אבני הבניין של גוף הרגש, של הנפש. הארכיטייפ הוא אנרגיה עצומה, בעלת כח הנעה אדיר. זהו אותו סוג אנרגיה של האלוהים. או אם תרצי- של האחדות המוחלטת, כפי שהואצלה אל תוך הלוגוסים הגדולים, המסומלים באמצעות כוכבי הלכת. או באמצעות האלים הפגאניים. במסורות ובמיתולוגיות השונות אצל כולנו קיימים כל סוגי הארכיטייפים. בדיוק כפי שכולנו יש DNA ו- RNA. כל ארכיטיפ עטוף בשכבות של תסביכים, שמגנים על התבטאותו באופן הטהור ביותר. על כן, אף אחד מאתנו אינו האל מארס, או האלה ונוס, או האל פלוטו(האדס) או יופיטר (זאוס) אך הארכיטיפים הללו מצויים אצל כל אחד מאיתנו. רק שאצל כל אחד מאתנו הם מתבטאים במינונים שונים ובדומיננטיות שונה, בהתאם ליכולתם לעבור דרך התסביכים העוטפים אותם. כאשר הם עוברים דרך התסביכים שלנו, הם מאבדים מכוחם ומעוצמתם. התסביך עוטף את הארכיטייפ ומשבש את הקשר בינו לבין 'העצמי' שלנו. הארכיטייפ מפעיל אותנו. אנו מתוכנתים על ידו. בתוך ”העצמי" הלא מודע קיימים ארכיטיפים שרובינו מכירים. כיום ישנם דרכים לראות אותם כדמיוית פנימיות המשתקפות במצבים שונים ישנם ארכיטייפ האם הגדולה ארכיטייפ המרפא הגדול , ארכיטיפ הקדוש המעונה, ארכיטיפ השופט העליון וכד'. כל ארכיטיפ מחולק לשניים. לכל ארכיטיפ ישנן תכונות אור ותכונות צל. למשל ארכיטיפ האם הגדולה, המייצג את האלה האם, המטפלת, המטפחת והמזינה, הצל שלו הוא ארכיטיפ האם הבולענית ( The Devouring Mother) במפת הלידה האסטרולוגית אפשר לראות את הארכיטיפים הדומיננטיים יותר באישויתו של אדם ואת מערכות היחסים בין הארכיטיפים השונים בינם לבין עצמם. L&L TALYA

Artanis

New member
תענוג!../images/Emo24.gif

התשובות שלך נפלאות ותענוג לקרוא אותם. אני נהניתי והשכלתי

rama69

New member
טליה../images/Emo24.gif

הנה עוד סיבה נהדרת לשלוח לך חיבוק
גדול. תודה, העשרת אותי מאוד. באהבה אסתר

למעלה