יש לי שאלה..

שירה 94

New member
יש לי שאלה..

חברה שלי שאלה אותי היום ואני למרבה הפלא לא ידעתי לענות לה.. בספר השני שהארי ורון נוסעים עם המכונית המכושפת לתוך הווגרוטס הם מגיעים בלי בעיות לתוך שטח בית הספר.. אבל הווגרוטס אמורה להיות מוגנת בכשפים נגד חדירה..איך המכונית הצליחה להכנס??? לא קרה להם שום דבר חוץ מהערבה המפליקה.. מישהו יודע?

תשובתי.

אומנם שאלה זו כבר נשאלה לא מזמן ונענתה, אבל... שהייה. הטירה מוגנת מפני התעתקויות מחוץ או בתוך שטח בית הספר, הוא מוגן בקסמים דוחי מוגלגים וכו'... אבל לא עד כדי כך מוגן. רק בספר השישי הוסיפו הגנות קסומות נוספות בגלל המצב הביטחוני עם וולדמורט. כך שאם בספר השישי הארי ורון היו מנסים לכנס עם מכונית מעופפת, ספק אם היו מצליחים.

שירה 94

New member
זה לא קצת מוזר?

אומרים בכל הספרים שהוגורוטס זה המקום הכי בטוח אבל הדבר היחיד שמגן עליו זה לחש נגד התעתקות? אז מה זה עוזר? אפשר לעוף לבפנים או להכנס בשלל דרכים שונות..

הכי בטוח בגלל דמבלדור.

לפי הספר הראשון אנחנו לומדים שדמבלדור יודע הרבה ממה שקורה בבית הספר, ובקרב תלמידיו, רק הוא לא מראה את זה. מה שנקרא: "שומר על פרופיל נמוך." בית הספר בד"כ לא מאויים, זה רק בית ספר רגיל לקוסמים ומכשפות, לא בית ספר צבאי הוא משהו. לכן כשיש סכנה כללית או ספציפית על בית-הספר, אז הם מתארגנים בהתאם.

Evil T

New member
למען האמת יש תאוריה שפורסמה פעם מאגלנט ../images/Emo133.gif

למרות שאני לא מאמין לה כל-כך, אבל היא אומרת שדמבלדור יכל לשנות את הצורה שלו לפורד-אנגליה, ואם הוא באמת היה המכונית אז הוא יכול להתיר את ההגנה שהוא בעצמו יצר...

למעלה